Sök
Asus V6V

Asus V6V

Prisvärd och smidig dator

2005-10-07

Testarna anser Asus V6V vara riktigt prisvärd. Den är välbyggd och kompakt. Förutom de mest krävande 3D-spelen upplevs inte några problem med prestandan.
Testkälla Betyg Kommentar
What Laptop & Handheld PC 8/10 ”Good all-around usability”
Mikrodatorn 68/100 ”Tunn, smidig och förvånansvärt lätt”
Hardware.no ”Solid konstruksjon”
Notebookreview ”Excellent performance for a thin-and-light notebook”
PCW ”Should certainly appeal to a variety of users”

Vad tycker testarna?

Testarna menar att V6V är liten och lätt. Den har också snygg design samtidigt som den känns välbyggd och tålig. Batteritiden anses vara helt okej. Tangentbordet fungerar bra men pekplattan är inte upp-skattad av alla testare. Det är också lite delade omdömen om bildskärmen. En testare tycker att den kunde vara mer ljusstark och ha bättre detaljåtergivning, medan de andra gillar den. Testarna är däre-mot överens om att datorn är riktigt prisvärd.

What Laptop & Handheld PC

”Good all-around usability”

V6_Right_Open2

What Laptop & Handheld PC testar Asus V6V tillsammans med AJP D900T, HP Pavilion ZD-8053EA, IBM Thinkpad R51, Rockdirect Pegasus Ti 2.0 samt Sony VAIO VGN-FS115Z. Test-vinnare är Rockdirect Pegasus Ti 2.0 medan Asus V6 hamnar på andra plats. Datorn har en hög kvalitetskänsla och känns riktigt lyxig. Batteriet räcker i 172 minuter vilket är acceptabelt. Skärmen är ljus och tydlig med bra kontrast. Den tekniska specifikationen är imponerande med tanke på priset. Även om de mest krävande 3D-spelen inte är att tänka på så finns allt som bör tillfredsställa den genomsnittlige användaren. Knapparna känns något ostadiga när man skriver, men överhuvud-taget är modellen riktigt prisvärd.

Källa: What Laptop & Handheld PC april 2005

Mikrodatorn

”Tunn, smidig och förvånansvärt lätt”

Mikrodatorn testar förutom Asus V6V även Asus M6NE, Fujitsu Siemens Lifebook E8020, Sony Vaio VGN-A397XP, Toshiba Qosmio G10 samt Zepto Znote 4200. Testvinnare är Fujitsu Siemens Lifebook E8020 medan Asus V6V hamnar på en femte plats och får utnämningen ”Bästa budgetval”. Datorn är smidig och kompakt samtidigt som den känns välbyggd. Utrustningsnivån är hög och det är inte mycket som har utelämnats. Skärpa och kontrast hos displayen är utmärkt. Dessutom är datorn kraftfull och klarar en hel del i form av cad-program och 3D-grafik. Testaren uppskattar dessutom att fläkten inte väsnas särskilt mycket.

Källa: Mikrodatorn nr 5 2005

Hardware.no

”Solid konstruksjon”

Hardware.no anser att datorn är stadig och solid i sitt metallhölje med gummibeläggningar på undersidan. Den är snygg, men tyvärr har i vissa fall design gått före funktionalitet, exempelvis syns vissa indikatorer dåligt ur en del vinklar. Skärmens färgåtergivning är utmärkt. Tangentbordet fungerar bra, det ger ifrån sig lite ljud vid användning men annars har testaren ingenting att klaga på. Datorn har en hel del anslutningsmöjligheter men placeringen av portarna är inte helt perfekt. Exempelvis hade gärna några USB-portar kunnat sitta längre bak, när alla sitter i framkanten blir det lätt rörigt.

Källa: Till Hardware.no

Notebookreview

”Excellent performance for a thin-and-light notebook”

Notebookreview påpekar att datorn har en snygg design som drar blickarna till sig, samtidigt som den känns stadig. Skärmen är ljus och behaglig att titta på samtidigt som kontrasten är till belåtelse. Betrakt-ningsvinklarna, speciellt då den horisontella är riktigt bra, anser testaren. Tangentbordet fungerar tillfredställande, det finns både sämre och bättre bland konkurrenterna. Pekplattan är lite knivig att använda vid hög upplösning och testaren föredrar att koppla till en mus istället. Testaren anser att datorn har en prestanda som imponerar, vilket gör den värd att överväga.

Källa: Till Notebookreview

PCW

”Should certainly appeal to a variety of users”

PCW menar att V6V är välutrustad även om hårddisken är mindre än hos flera konkurrenter. Batteriet räcker i tre timmar och 19 minuter vilket är relativt länge. Skärmen saknar en del ljusstyrka och detaljåtergivning. Betraktningsvinklarna är dessutom relativt snåla. Tangentbordet fungerar bra men datorns touchpad har inte någon väl definierad yttre gräns, vilket gör den krånglig att använda. Datorn är varken perfekt eller billig, men bör ändå tilltala en hel del användare med tanke på den tekniska specifikationen.

Källa: Till PCW

Cirkapris: 24000 kronor

Produktfakta: Asus V6V är en laptop utrustad med Intel Pentium M-processor samt RAM-minne från 512 MB uoo till 2 GB. Hårddisken är på 60 GB. Skärmen är en 15-tums TFT-skärm med upplösningen 1400x1050 pixlar. Grafikkortet är ett Ati Mobility Radeon X600 med 64 MB minne. I anslutningsväg finns inbyggd nätverkskort bluetooth, Ethernet Gigabit, modem samt fyra stycken USB 2.0-portar. Som optisk läsare kan väljas DVD-brännare. Batteriets livslängd är angiven till fyra timmar. Måtten är 332(W)x272(D)x25,4-30 (H) mm och vikten är med det större batteriet 2,6 kg.