Sök
Asus N61VG

Asus N61VG

Kraftfullt bärbart alternativ

2010-06-16

Asus N61VG är ett bra alternativ till den stationära datorn. Mycket är bra med datorn som verkar klara av både spel och högupplöst film.
Testkälla Betyg Kommentar
Ljud&bild - "Mediaanpassad"
PC world 3,75/5 "Provides serious performance"
Computer bild - "Eine hohe Arbeits- und Spielegeschwindigkeit"
Notebook review 3,5/5 "Good gaming performance"

Vad tycker testarna?

Att Asus N61VG är en snabb och kraftfull dator är det ingen av testarna som invänder mot. Den har inga som helst problem att återge film i full-hd. Spel fungerar också utmärkt menar de flesta testare utom en som tycker att det hade behövts ytterligare krut för en helt smidig upplevelse. Byggkvaliteten håller mycket hög nivå. Skärmen bjuder på god bildkvalitet men höljet ger irriterande reflexer och batteritiden är inte optimal för den som prioriterar portabilitet. Med tanke på prestanda och format är Asus N61VG mer en ersättare för den stationära datorn än något för resan.

Ljud&bild

"Mediaanpassad"

N61VG_1
Enligt Ljud&bild är Asus N61VG, här med 2,8 gigahertz processor och 4 gigabyte arbetsminne, en fullgod ersättare till ett stationärt alternativ. Produkten har mycket att erbjuda när det kommer till processorkraft samt grafik- och ljudprestanda. Att skärmen bara är hd-ready är smart då storleken på 16 tum gör att det inte finns mycket att vinna på full-hd. Testaren har ett exemplar utan blu-ray så även om det i teorin borde fungera bra är det inget som testats. Ljudet är riktigt bra och det är enkelt att plocka ut externa enheter. Det enda som egentligen saknas enligt testaren är en touch-skärm för att upplevelsen ska vara fullständig.

Källa: Ljud&bild (SE) nr 12 2009

PC world

"Provides serious performance"

N61VG_2
Även om Asus N61VG är stor och strömslukande med något udda placerade högtalargaller menar Pc World att den ändå har en tilltalande design. Den ovanliga skärmstorleken på 16 tum upplevs inte som något problem och skärmen levererar dessutom en mycket bra bild. Tangentbordet och styrplattan upplevs ha inspirerats av Macbook Pro med åtskiljda tangenter respektive multi-touch. Det är behagligt att skriva på datorn men styrplattan undersöks inte då testaren tittar på ett tidigt exemplar. Men trots att produkten inte är en slutversion så imponerar den när det kommer till 3d och avancerad bildbehandling. Dock verkar den inte i första hand vara avsedd för spel medan högupplöst film funkar utan problem. Testdatorn har processor på 2,0 gigahertz och 4 gigabyte arbetsminne.

Källa: www.pcworld.idg.com (AU)

Computer bild

"Eine hohe Arbeits- und Spielegeschwindigkeit"

N61VG_3
Tyska Computer bild, som kikar på en version av Asus N61VG med 2,13 gigahertz processor och 4 gigabyte arbetsminne, skriver att tack vare prestandan hos produkten går det att hålla ett mycket högt arbetstempo. Den har inte heller några problem med prestandan vid spel eller högupplöst film. Skärmen levererar dessutom en överlag bra bildkvalitet men den glänsande täckande ytan kan vara lite störande. Vidare anses datorn vara tystlåten och bekväm att skriva på. Men batteritiden är i snålaste laget och räcker bara strax över två timmar vid normalt användande. Anslutningsmässigt finns det mycket att tillgå.

Källa: www.computerbild.de (DE)

Notebook review

"Good gaming performance"

N61VG_4
Notebook review, som tar sig an ett exemplar av Asus N61VG med 2,0 gigahertz och 4 gigabyte minne, menar att även om utsidan inte vittnar om något vidare spektakulärt är insidan desto mer imponerande. Byggkvaliteten är utmärkt både mekaniskt och finishmässigt. Det är också enkelt att uppgradera då de flesta delar är lätta att komma åt. Tangentbordet är bekvämt att skriva på och styrplattan är intuitiv. Gällande skärmen hade testaren gärna sett högre upplösning men själva bildkvaliteten är det inget fel på och detsamma gäller ljudet från högtalarna. Anslutningsmöjligheterna är mycket goda och batteritiden är bra med tanke på processorkraften. Varken spel eller film i full-hd är något problem.

Källa: www.notebookreview.com (US)

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: Typ: Bärbar dator
Processor: Intel Core 2 Duo med 2,2 gigahertz
Bildskärm: 16 tum widescreen, upplösning 1366x768 pixlar, led-bakgrundsbelysning.
Arbetsminne: 4 gigabyte
Hårddisk: 500 gigabyte
Grafik: Nvidia Geforce GT220M
Anslutningar: Ethernet, w-lan, bluetooth, kortläsare, usb x3, hdmi, esata
Övrigt: Webbkamera, dvd-brännare, mikrofon
Tillval: Blu-ray läsare
Mått: 384(b)x265(d)x37(h) mm
Vikt: 2,7 kg