Sök
Asus Eee PC 1005PE

Asus Eee PC 1005PE

Liten och uthållig

2010-05-06

Asus Eee PC 1005PE får överlag goda omdömen även om vissa brister noteras. En av styrkorna är den långa batteritiden.
Testkälla Betyg Kommentar
Din side 5/6 ”Bedre batteritid har vi aldri sett!”
Notebook check 88/100 ”This isn't a revolution yet but definitely a step in the right direction”
Computer shopper 8,2/10 ”Long battery life”
Cnet Asia 8/10 ”Fantastic battery life”
Tech world 80/100 ”Asus fräschar upp sin netbook”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Asus Eee PC 1005PE sammantaget är en bra mini-pc som också får relativt höga betyg. Tangentbordet, musplattan och skärmen får blandade omdömen. När det gäller prestandan verkar de flesta inte märka någon skillnad mot tidigare trots ny processor. Anslutningsmöjligheterna får godkänt men det som verkligen sticker ut är den långa batteritiden.

Din side

”Bedre batteritid har vi aldri sett!”

EeePC1005_1
Norska Din side menar att det kul att Asus Eee PC 1005PE kommer i flera olika färger. Skärmen har bra betraktningsvinkel och tangentbordet är riktigt bra. Även pekplattan får beröm av testaren. Byggkvaliteten ger ett stadigt intryck och när det gäller anslutningsmöjligheter finns det inte mycket att anmärka på. Att det är en ny processor märks inte på prestandan. Det som verkligen sticker ut är den otroliga batteritiden som är upp till 14 timmar vid relativt energisnålt användande.

Källa: www.dinside.no (NO)

Notebook check

”This isn't a revolution yet but definitely a step in the right direction”

Tyska Notebook check tycker att Asus Eee PC 1005PE har ett bra tangentbord med god ergonomi och den kommer utrustad med de flesta anslutningsmöjligheter som man kan önska. Skärmen får både plus och minus medan högtalarna är alltför dåliga. När det gäller prestandan ger inte processorn högre hastighet eller mer kräm vid flera öppnade program samtidigt. Låg energiförbrukning och lång battertid får beröm. En bra netbook med många pluspoäng.

Källa: www.notebookcheck.net (DE)

Computer shopper

”Long battery life”

EeePC1005_2
Enligt Computer shopper märks det inte så mycket på prestandan att Asus Eee PC 1005PE har en ny processor. Designmässigt är den enkel och smakfull men har en svaghet i att ytan lätt drar åt sig fingeravtryck. Tangentbordet får både ris och ros medan högtalarna får godkänt. Plus delas ut för att batteriet räcker länge och till skärmen för dess goda egenskaper. Sammantaget ett bra tillskott i klassen enligt testaren.

Källa: www.computershopper.com (US)

Cnet Asia

”Fantastic battery life”

Asiatiska Cnet menar att Asus Eee PC 1005PE är en väldesignad netbook med ett bra tangentbord men menar också att datorn är lite baktung. Skärmen är väl liten vilket innebär att man får scrolla väldigt mycket i sina dokument. När det gäller prestandan anses den på vissa punkter vara riktigt bra medan den på andra punkter är betydligt svagare. Det som imponerar allra mest på testaren är batteriets långa livslängd något som gör den väldigt användbar för de som ofta är på resande fot. På det stora hela är datorn prisvärd.

Källa: www.asia.cnet.com

Tech world

”Asus fräschar upp sin netbook”

EeePC1005_3
Tech world tycker att Asus Eee PC 1005PE är en riktigt pigg dator och det beror mycket på en ny processor och en bättre grafikkrets. Testaren menar att det mesta flyter på riktigt bra men detta är inget för den som är ute efter en fartfantom. Tangentbordet är aningen för stumt och musplattan är lite för glansig. Vidare uppskattas att den har snabbt trådlöst nätverk och att bluetooth ingår. Den långa batteritiden får också mycket beröm.

Källa: www.techworld.idg.se (SE)

Cirkapris: 3700 kronor

Produktfakta: Typ: Mini-pc Processor: Intel Atom N450 Bildskärm: 10,1 tum med led-bakgrundsbelysning och upplösning 1024x600 pixlar Arbetsminne (installerat/maximalt): 1gb / 2gb Hårddisk: 250 gigabyte Grafik: Intel GMA 3150 Anslutningar: 3x usb, wlan, ethernet, bluetooth, kortläsare Övrigt: Webbkamera Mått: 262(b)x178(d)x37(h) mm Vikt: 1,27 kg