Sök
Acer Travelmate 800

Acer Travelmate 800

Stor men smidig

2003-05-09

Acer Travelmate 800 är en laptop med 15 tums skärm, som får goda omdömen av testarna för utseende och prestanda. Dessutom är den extremt tyst.
Testkälla Betyg Kommentar
Mikrodatorn 7/10 “Du får valuta för pengarna”
PC Pro “An exceptional feature set”
Dator Magazin 5/6 “Bra pris”
Zdnet 8,2/10 “An excellent combination”

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är mycket positivt inställda. Skärmen är bra och skarp, processorn är snabb och batteriets livslängd bra. Tangentbordet är ergonomiskt utformat med bra storlek på tangenterna. Trots 15 tums skärm anser man inte att datorn är klumpig då den är platt och lätt. Flera testare (men inte alla) påpekar att datorn arbetar mycket tyst och att fläkten gör mycket litet väsen. Samtliga menar att datorn är mycket prisvärd för det resande proffset.

Mikrodatorn

“Du får valuta för pengarna”

Mikrodatorn saknar diskettstation men i övrigt får man allt som behövs. Bildskärmen är stor och mycket tydlig men gör också att datorn blir stor. Dock upplevs den inte som klumpig då den är så platt. Formgivningen är ren och bra med locket i aluminium och resten i plast. Tangentbord och pekplatta fungerar bra. Processorns prestanda är bra men inte spektakulär, datorn är mycket snabb i Sysmark 2002, men ligger efter flera äldre datorer när det gäller grafiken. Processorn förbrukar litet ström vilket gör att fläkten oftast är överflödig. Ljudnivån ligger under 30 dB, vilket var det lägsta man kunde mäta i testet.

Källa: Mikrodatorn nr 4 2003
Till PC Pros hemsida
Dator Magazin nr 5 2003
Till Zdnets hemsida

PC Pro

“An exceptional feature set”

PC Pro menar att vad gäller prestanda så är processorn den snabbaste man har testat i en laptop. Batterilängden är bra, mer än fyra och en halv timme vid lätt användning och nästan två timmar i det mest intensiva testet. PC Pro anser att den enda riktiga besvikelsen är skärmen. Den är skarp men kräver stark bakgrundsbelysning eftersom det är nära nog omöjligt att få en vertikal synvinkel. Problemet är dock ganska trivialt i förhållande till de fördelar datorn har. Den är i allmänhet en angenäm ergonomisk upplevelse och tyst när man arbetar. Prisvärd.

Dator Magazin

“Bra pris”

Dator Magazin anser att maskinen känns pigg och trots att XP Professional är grafiskt krävande klarar datorn det med glans. Tangentbordet är bra, även om tangenternas konturer kanske kunde varit högre. Skärmen är mycket bra. Maskinen väger mindre än man kan tro och upplevs inte som klumpig. Pekplattan är bra men knapparna kunde varit bättre. Testexemplaret avger ett ständigt pipande ljud vilket är irriterande men man är inte säker på om detta gäller andra exemplar. Fläkten avger OK ljudnivå men hårdbelastas datorn låter den betydligt mer. Datorn är prisvärd även om processorn kanske kunde varit lite vassare.

Zdnet

“An excellent combination”

Zdnet menar att denna modell befäster Acers rykte om att producera laptops med väl genomarbetad design och solid byggnation. Datorn är snyggt designad och skärmen är av mycket god kvalitet. Vad gäller tangentbordet har knapparna bra storlek och svarar bra på tryckningar. Batteriets livslängd är över 5 timmar beroende på hur man utnyttjar datorn.

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Acer Travelmate 800 är en laptop med dimensionerna 330(B)x272(D)x28(H) mm som väger ca 2,7 kg, beroende på bestyckning. Skillnaden mellan Travelmate 800 och 803 är att processorn Intel Centrino (Pentium M) ger 1,3 respektive 1,6 GHz. Arbetsminnet är 512 MB, utbyggbart till 2048. Hårddisken är på 40 GB och grafikkortet ett ATI Mobility Radeon 9000 med 64 MB minne. Bildskärmen är på 15 tum och med maximal upplösning på 1400x1050 pixlar. Datorn är utrustad med DVD+CDRW och operativsystemet är Microsoft XP Pro eller XP Home. WLAN, Bluetooth, S-video, FireWire, 4x USB 2.0, CardBus typ 2, 56 kb/s modem, 10/100 Mbps samt parallellport.