Sök
Acer Ferrari 3400

Acer Ferrari 3400

Stil och kvalitet

2005-04-01

En bärbar dator som är lika läckert rödlackerad som statusbilden med samma namn. Generöst med anslutningar och en prestanda som är tillräcklig för att man ska kunna köra Cad och spela spel.
Testkälla Kommentar
Zdnet ”Red ones go faster”
What Laptop & Handheld PC ”With no irony”
Mikrodatorn ”Kan användas till cad-tillämpningar”

Vad tycker testarna?

Det råder ingen tvekan om att snygg design kostar, men köparen får så mycket mer än form. Ferrari 3400 är en välutrustad dator med tillräcklig prestanda för att man ska kunna använda cad-applikationer. Den funkar för spel också även om det då finns bättre datorer. Mycket goda omdömen för gränssnitt och kraftfullhet. Ferrari 3400 torde vara given för den som vill glassa på kontoret.

Zdnet

”Red ones go faster”

Acer-Ferrari-3400_closed
Zdnet tycker att designen är smart, om man vill sticka ut. Bortsett från färgen känner man igen Ferraris form från andra Acer datorer. Den är knappast lätt med sina tre kilo. Att man får med sig en mus på köpet bygger på känslan av att Ferrari 3400 snarare är en ersättare för en stationär dator än en bärbar. Skärmen är tillräckligt bra för att datorn ska funka till annat än vanliga kontorsgöromål. Den har generöst med anslutningar och prestandan är god. Lika övertygande var inte batteridriftstiden med 169 minuter. DVD/CD-brännaren fungerar bra, men är knappast snabb och den är också lite bullrig vilket borgar för framtida problem.

Källa: Till ZDNet Australias hemsida
What Laptop & Handheld PC, jan 2005
Mikrodatorn, nr 3 2005

What Laptop & Handheld PC

”With no irony”

What Laptop & Handheld PC anser att Ferrari kombinerar elegant form, bra byggkvalitet och råstyrka precis som sin namne. Gränssnittet är enligt testaren riktigt bra. Att man inte valt den kraftfullare processorn Athlon 3400+ är lite överraskande. Applikationerna för spelare och designers ligger ändå i framkanten och Ferrari 3400 visar sig vara en av de bättre prestandamässigt i What Laptops tester. Batteridriftstiden är också okej med 169 minuter. Grafik utgör inga problem men för spel ligger den inte i topp. Ferrari 3400 är rolig och bekväm att använda. Tangentbordet är stadigt och anslutningarna räcker till. Datorn rekommenderas varmt.

Mikrodatorn

”Kan användas till cad-tillämpningar”

Acer-Ferrari-3400_sidan

Mikrodatorn testar Ferrari 3400 och Fujitsu Siemens Amilo A1630. Båda har processorer som anses vara tillräckligt kraftfulla för de flesta uppgifter. Ferrari ligger, med sin speciella form, lite högre i pris. Fujitsu har en något vassare processor, Athlon 3400+ och mer minne. Någon större skillnad märks dock inte i hastighet och prestanda. Båda datorerna har grafikkort som tillåter avancerade spel och kan konkurrera med många stationära modeller. Cad-tillämpningar utgör inga problem. När det gäller skärmarna skiljer de sig åt en hel del mellan datorerna, testaren föredrar Acers som känns mer mångsidig än Fujitsus. Dvd-brännarna är likvärdiga och anses ha bra prestanda. Batteridriftstiden lämnar dock övrigt att önska med en timme och 41 minuter för Acer och för Fujitsu två timmar och 19 minuter. De konkurrerar lätt med Pentium 4-datorer. Datorerna kammar hem lika många poäng.

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta: Acer Ferrari 3400 har ferrariröd lackad utsida och silvrig insida. Den kommer installerad med operativsystemet Microsoft Windows XP Professional och drivs med en Athlon 64 processor 3000+. Skärmen är på 15 tum, SXGA+, med 1400x1050 punkters upplösning. RAM-minnet på 512 MB kan uppgraderas till 2048 MB. Hårddisken uppgår till 80 GB. DVD Super Multienhet ingår som klarar av formaten DVD -/+ R, -/+ RW, DVD-RAM. Kortläsare som klarar SmartMedia, MultiMediaCard, Memory Stick-format samt Memory Stick PRO. ATI Mobility RadeonT 9700 med 128 MB minne tar hand om grafiken. Inbyggda högtalare och mikrofon. Nätverksmöjligheter i form av 10/100/1000 Mbps och WiFi 802.11g. Bluetooth 1.1. Övriga anslutningar är bl.a. fyra stycken USB 2.0, S-video ut, parallell port, VGA, TV-utgång och FireWire. Batteriet har tre timmars driftstid enligt tillverkaren. Måtten är 330(B)x272(D)x31(H) mm och vikten 3 kg.

Tillverkare: Acer