Sök
Acer Aspire One D250

Acer Aspire One D250

Svårflirtat tangentbord drar ner helhetskänslan

2009-10-13

Acer Aspire One D250 är en tunn liten minidator som har en imponerande bildskärm och en riktigt snabb processor. Tangentbordet anses dock vara för litet och därmed krångligt att använda.
Testkälla Betyg Kommentar
Reghardware 80/10 "The D250 isn't bad and is nicely thin"
Notebookjournal.de 4,5/5 "Mit einer guten Verarbeitung, einer guten Laufzeit"
Pc för alla 8/10 "Smärt och snabb"

Vad tycker testarna?

Testarna berömmer datorn för att den är tunn och väldigt lätt. Stort plus får den utmärkta bildskärmen som är ljus och skarp och har levande färger. Testarna hyllar också datorns snabba processor och goda batteritid. Den största nackdelen enligt testarna är det lilla tangentbordet som har små knappar med dålig respons. Minus får också pekplattan och musknapparna som inte anses vara speciellt behagliga att använda. Överlag menar dock testarna att det är en köpvärd dator som klarar av de allra vanligaste uppgifterna.

Reghardware

"The D250 isn't bad and is nicely thin"

Reghardware tycker att datorns design är ganska attraktiv och gillar att den är tunnare än de flesta andra netbooks på marknaden. Testaren är kritisk till tangentbordet och menar att det är lite klumpigt att använda och tycker också att pekplattan är för liten. Även musknapparna anses vara riktigt obekväma och testaren rekommenderar därför att investera i en mus. Bildskärmen får beröm för att den är ljus, skarp och levererar levande färger. Den största fördelen med skärmen är att den fungerar alldeles förträffligt i soljus. Datorn bedöms ha en anständig prestanda och stora plus är också att den är riktigt lätt och har god batterikapacitet. Testaren avslutar med att påpeka att datorn är bra, men att det finns mer köpvärda modeller.

Källa: http://www.reghardware.co.uk (GB)

Notebookjournal.de

"Mit einer guten Verarbeitung, einer guten Laufzeit"

Testaren tycker att datorns aluminiumhölje känns behagligt högt, vilket ger en gynnsammare arbetsmiljö. Skärmen får kritik för att den är starkt reflekterande i solljus men hyllas för att den har en god ljusstyrka. Batteritiden bedöms som anständig men testaren framhäver att det finns många konkurrerande modeller med bättre batteri. Testaren framhåller att datorn har en otroligt stark prestanda och en imponerande snabb hårddisk. Modellen fungerar alldeles förträffligt för vardagliga sysslor som surfning, chattning och e-postande. Minus får den för att ergonomin inte är den bästa och att den har en tendens att bli riktigt varm. Stor fördel är att datorn väger väldigt lätt.

Källa: http://www.notebookjournal.de (DE)

Pc för alla

"Smärt och snabb"

Den nya Acer Aspire One har en snabbare processor, större skärm och en snyggare design, skriver Pc för alla. Beröm får den också för sitt tunna format och tilltagna batteritid. Datorn betraktas också vara riktigt snabb men testaren påpekar att den har ett klent minne. Testaren tycker att tangentbordet är rymligt men dåligt konstruerat och har för små knappar. Plus är emellertid att knapparna är tryckkänsliga och att funktionsknapparna är smart placerade. Det ogillas att musplattan är liten och har en halvdålig respons. Pc för alla har jämfört Acer Aspire One D250 med fem andra netbook-datorer och D250 placerade sig på andra plats i testet efter Samsung NC10.

Källa: Pc för alla (SE) Nr 5 2009

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta:

Acer Aspire One D250
Processor: Intel Atom N280, 1,66 GHz
Bildskärm: 10,1 tum, 1 024 x 600 pixel, led-bakgrundsbelysning
Internminne: 1 GB
Hårddisk: 150 GB
Grafik: Intel GMA 950
Anslutningar: 3xusb, lan, vga, mikrofon, hörlur, bluetooth
Mått: 261 x 206 x 34 mm
Vikt: 1,3 kg

Tillverkare: Acer