Sök
Acer Aspire One 751H

Acer Aspire One 751H

Acer Aspire One 751H: Uthållig lättviktare

2009-11-11

Acer Aspire One 751H erbjuder en bekväm och bra surf- och arbetsdator till ett attraktivt pris. Ångan hålls uppe riktigt länge men den som vill kunna se på film får leta vidare.
Testkälla Betyg Kommentar
Techtree 4/5 "Acer has hit a home run"
Pc world 78/100 "This model is tough to recommend"
About 3/5 "A compromise in features"
Techspot - "This is one of the best netbooks I have tested"
Computer shopper 7,7/10 "A top-notch physical design with an underpowered engine"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare imponeras av den långa batteritiden och gillar också den större skärmen och tangentbordet. Det som inte riktigt uppskattas är styrplattan och musknappen. Prestandan är inget som håller för filmtittande men duger bra för surfande och skrivarbete. Alla förinstallerade program belastar den redan långsamma processorn i onödan och tipset är att rensa ordentligt. Överlag får Acer Aspire One 750h höga betyg och några anser till och med att den tillhör toppskiktet i kategorin mini-pc.

Techtree

"Acer has hit a home run"

Techtree gillar att man trots det låga priset hos Acer Aspire One 750h inte kompromissat med kvaliteten. Allt som kan önskas av en mini-pc finns som låg vikt, bra batteritid, snygg design och skön styrplatta. Samtidigt som plasthöljet är slitstarkt. Windows arbetar långsamt men när väl Mcafee avinstalleras fungerar XP bra. Vid full belastning håller batteriet i fyra timmar, med normalt användande spås tiden bli nästan det dubbla. Enda nackdelen är att processorn inte riktigt klarar av filmer. I övrigt finns det inte mycket att klaga på enligt testaren.

Källa: www.techtree.com (IN)

Pc world

"This model is tough to recommend"

I Pc worlds test uppmätte prestandan hos Acer Aspire One 751H ett av de lägsta resultaten bland de mini-pc som testaren tittat på. Processorn är inget underverk, det går att se youtube-klipp men om några av de förinstallerade programmen tas bort fås en hyfsad nivå. Batteritiden är bra med sina över åtta timmar. Tangenterna är stora, vilket gör det lätt att skriva, däremot är musplattan en besvikelse. Den är liten i storlek och svårklickad, vilket nästan gjorde navigation omöjlig. Skärmen är stor med bra färgåtergivning rakt framifrån. Från sidan ser det mest ut som en sörja av färger. Chassit är både stiligt och robust och passar bra när man är på språng. Efterlyses kraftfullare större processor och mer sparsamhet med onödiga förinstallerade programvaror.

Källa: www.pcworld.com (US)

About

"A compromise in features"

Enligt amerikanska About är Acer Aspire One 750h en kompromiss mellan olika egenskaper som finns hos en mini-pc. Den större skärmen ger bättre arbetsmiljö och tillåter också ett större tangentbord som är överraskande bekvämt. Till nackdelarna hör Atom processorn som i och för sig är energisnål och sparar batteritid, men har ganska dålig prestanda. Testaren anmärker också på styrplattan som är liten och svåranvänd. Detta är ett bra val om du söker en stor skärm, ett hyfsat tangentbord och lång batteritid samt inte lägger stor vikt vid prestandan.

Källa: www.compreviews.about.com (US)

Techspot

"This is one of the best netbooks I have tested"

Enligt Techspot har Acer Aspire One 751H en led-skärm som är en glädje att jobba med. Färgerna är klara, texten skarp och upplösningen mycket bra. Även om den kunde ha presterat bättre från vertikala och horisontella vinklar är det den bästa skärmen på denna typ av datorer hittills enligt testaren. Musplattan är förbättrad jämfört med föregångaren. Storleken är bra och musknapparna är placerade nertill istället för på var sin sida av plattan. Dock hade det varit bra med individuella knappar istället för en bred. Det kommer med mer mjukvara än nödvändigt och cirka 25 program togs bort varav de flesta spel. Nästan åtta timmars batteritid uppmättes när datorn var trådlös, hade halvfull ljusstyrka och stod oanvänd. Testaren gillar helheten trots att bluetooth inte fungerar speciellt bra.

Källa: www.techspot.com (US)

Computer shopper

"A top-notch physical design with an underpowered engine"

Enligt Computer shopper har Acer Aspire One 751H en av de bästa skärmarna och tangentbord de sett hos en mini-pc. Men prestationen är en besvikelse vilket gäller både grafikkort och processor. Det blir tydligt vid filmvisning även om youtube-klipp går bra. Trots det är prestandan ändå helt okej i jämförelse med motsvarande konkurrenter när kommer till hantering av e-post och surfning. Skärmen är större än hos föregångaren men känns ändå smidigare. Den är ljus och har fina färger med en bakgrundsbelysning som är behaglig. Ytan är dock lite glansig vilket ger reflexer. Tangenterna är stora och släta istället för de vanligtvis kupade men de är minst lika bekväma att skriva med. Musplattan är liten men har många goda egenskaper även om musknappen kunde vara mer lättryckt. Sammantaget en kombination av design i toppklass med en underpresterande motor.

Källa: www.computershopper.com (GB)

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta:

Acer Aspire One 751H
Processor: Intel Atom Z520 med 1,33 gigahertz
Bildskärm: 11,6 tum, format 16:9 och upplösning 1366x768 pixlar.
Led-bakgrundsbelysning.
Arbetsminne (installerat/maximalt): 1/2 gigabyte
Hårddisk: 160 gigabyte
Grafik: Intel GMA 500
Anslutningar: Ethernet, 3xusb, minneskortläsare, bluetooth, wifi, hörlurar och mikrofon
Övrigt: Webbkamera
Mått: 284(w)x198(d)x25,4(h) mm
Vikt: 1,35 kg (med 6-cellsbatteri)

Tillverkare: Acer