Sök
Acer Aspire 7520

Acer Aspire 7520

Uppfyller basbehoven för kontor och hem

2008-05-05

Acer Aspire 7520 har tillräcklig prestanda för att kunna hantera enklare uppgifter på kontoret och i hemmet. Skärmen och batteritiden får beröm. Hög vikt och stort format begränsar bärbarheten.
Testkälla Betyg Kommentar
Laptop magazine 2,5/5 "If your needs are basic"
PC pro 3/5 "Decent general use laptop"
What laptop 8/10 "Sufficient power for the average user"

Vad tycker testarna?

De versioner av Acer Aspire 7520 som testats har för låg prestanda för att räcka till mer än att uppfylla basbehoven hos användare. Det som sticker ut med datorn är främst skärmen som får goda omdömen, ett bekvämt tangentbord och bra batteritid. Designen är gammalmodig och byggkvaliteten kunde ha varit bättre. Vikten och formatet innebär att man inte gärna bär den långa sträckor.

Laptop magazine

"If your needs are basic"

Enligt Laptop magazine har Acer Aspire 7520 ett gammalmodigt och tråkigt utseende. Tangentbordet låter en del när det används och markören hoppar omkring på skärmen av sig själv. Skärmen är det inget fel på, den är både skarp och ljusstark men de inbyggda högtalarna har låg ljudvolym. Anslutningsmöjligheterna får beröm även om hdmi saknas. Prestandan räcker inte till för att köra speciellt tunga applikationer utan är mer för surfning, läsa och skicka e-mail med mera. Versionen som testas har en processor på 1,6 gigahertz.

Källa: www.laptopmag.com (US)

PC pro

"Decent general use laptop"

Pc pro som tittar på en variant av Acer Aspire 7520 med en processor på 1,7 gigahertz och en gigabyte i arbetsminne anser att det är i minsta laget för Windows Vista. För lättare användning och dvd-film räcker det dock till utan större problem. Den som ska köra mer krävande programvara rekommenderas att hitta ett kraftfullare alternativ. Stort format innebär att man inte gärna bär datorn med sig men den anses ha bra batteritid.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

What laptop

"Sufficient power for the average user"

What laptop anser att det som är mest tilltalande hos Acer Aspire 7520 är den stora skärmen. Den är ljusstark och har överlag god bildkvalitet. Tangentbordet får också beröm, den kunde ha varit mer robust men är bekväm att använda. Datorn har ett stort format som begränsar portabiliteten men en fördel är bra batteritid. Prestandan är helt okej med tanke på priset men spel och multimedia är inte huvudspåret för denna dator. Fyra datorer i den lägre prisklassen jämförs och Acer Aspire 7520 hamnar på en andra plats, medan HP 530 blir bäst i test. Övriga produkter är Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V5515 och Samsung R60 Plus.

Källa: What laptop (GB) april 2008

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: Specifikation för Acer Aspire 7520, som bland annat kan fås med en Amd Turion 64X2 processor på 1,8 gigahertz. Arbetsminne 2 gigabyte, maximalt 4 gigabyte, och hårddisk på 160 gigabyte. Skärmen på 17 tum har upplösningen 1440x900 pixlar. Övrigt som finns är fyra usb-portar, minneskortsläsare och s-video. Mått 404(w)x38-43(h)x298(d) mm och vikt från 3,7 kg.

Tillverkare: Acer