Sök
Acer Aspire 5672WLMi

Acer Aspire 5672WLMi

Välbyggd dator för hemmabruk

2006-06-14

För den som söker en bra och väl presterande bärbar dator för hemmabruk och inte har för avsikt att spela de allra senaste 3d-spelen så är Acer Aspire 5672WLMi ett bra val.
Testkälla Betyg Kommentar
Connect 389/500 ”Ein universelles Laptop”
What Laptop 8/10 ”Excellent and affordable”
PC Authority 5/5 “Battery life was modest”
PC Pro 4/6 “An extremely well-specified notebook for the money”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att datorn är gediget byggd med ett mycket bekvämt tangentbord. Det är delade omdömen om skärmen, där några tycker att den är klart godkänd medan andra inte är lika imponerade och nämner bland annat låg ljusstyrka. Prestandan och alla anslutningsmöjligheter får mycket beröm. Att spela upp filmer går utan problem men för de mest krävande 3d-spelen räcker prestandan inte riktigt till.

Connect

”Ein universelles Laptop”

Acer Aspire 5672wlmi openConnect jämför Acer Aspire 5672WLMi med elva andra bärbara datorer. Testvinnare blir Sony Vaio VGN-FE11S medan Acer Aspire 5672WLMi hamnar på en andra plats. Den relativt höga vikten innebär att det inte är en dator som man skall bära med sig några längre sträckor, men inom hemmets väggar är inte vikten något problem. Tangentbordet är utmärkt och skärmen är skarp och ljusstark. Batteritiden får knappt godkänt med sina dryga tre timmar. Prestandan är däremot utmärkt och klarar av det mesta förutom de mest kraftfulla 3d-spelen. Överförings- och anslutningsmöjligheter är också riktigt bra enligt testaren.

Källa: Connect (DE), nr 5 2006

What Laptop

”Excellent and affordable”

Acer Aspire 5672wlmi sidanWhat Laptop testar förutom Acer Aspire 5672WLMi även AJP M540N, Asus A7J, Hi Grade D6000-2000, Mesh Dynamo 7800GTX WLP samt Pars Xscape Z3300A. Till testvinnare utses Acer Aspire 5672WLMi. Designen beskrivs av testaren som konservativ. Batteriet räcker i cirka tre timmar och 15 minuter vilket är okej men inte mer. Prestandan är dock ingenting annat än strålande, även tyngre programvara hanteras utan minsta problem. Men för de allra senaste 3d-spelen räcker inte prestandan till. Tangentbordet är utmärkt, detsamma gäller för styrplattan och musknappar. Skärmen får beröm och anses ha hög skärpa med mycket bra upplösning men ljusstyrkan anses vara lite för låg. Goda anslutningsmöjligheter.

Källa: What Laptop (GB), juni 2006

PC Authority

“Battery life was modest”

PC Authority tycker att datorn är välbyggd med ett mycket bekvämt tangentbord och en styrplatta som fungerar riktigt bra. Minus för att musknapparna avger något för högt klickljud. Displayen är ljusstark och mycket skarp, dock framstår en del färger som något dämpade. Betraktningsvinklarna är blygsamma men å andra sidan är nivån av eftersläpningar mycket låg vilket gör att film kan visas utan större problem. Spel hanteras dock inte lika bra. Högtalarna är inte heller något vidare bra. Batteriet räcker i som mest 2 timmar och 22 minuter vilket är i minsta laget.

Källa: Till PC Authority (US)

PC Pro

“An extremely well-specified notebook for the money”

Acer Aspire 5672wlmi med antennPC Pro påpekar att datorn är utrustad med ett enormt arbetsminne, 2 GB, vilket givetvis är bra men testaren hade hellre sett mindre minne i utbyte mot ett bättre grafikkort. Nu är det i och för sig ingen dålig grafikprestanda men inte heller bra. De senaste 3d-spelen är nätt och jämt spelbara med datorns standardupplösning. Tangentbordet är utmärkt utformat och bekvämt att använda. Testaren anser att skärmen är en besvikelse med låg ljusstyrka och dålig skärpa. Dessutom blir det lätt fingeravtryck på höljet som omger skärmen. Batteriet räcker i cirka 2,5 timmar vid lätt användning vilket inte imponerar. Fläkten har en fullt acceptabel ljudnivå.

Källa: Till PC Pro (GB)

Cirkapris: 13000 kronor

Produktfakta: Acer Aspire 5672WLMi är en bärbar dator som är utrustad med processorn Intel Core Duo med hastigheten 1,66 GHz. Arbetsminnet är 1024 MB och hårddisken på 100 eller 120 GB. Skärmen är 15,4 tum stor och har upplösningen 1280x800 pixlar. Grafikkortet är ett ATI Mobility Radeon X1400. Anslutningar är bland annat fyra usb-portar, kortläsare, tv-utgång, ethernet och wlan. Finns integrerad kamera på 1,3 megapixel. Batteriet skall räcka i 3,5 timmar. Operativsystem är Windows XP Home. Måtten är 364(w)x275(d)x28-36(h) mm och vikten cirka 3 kg.