Sök
Nya VW Touareg: 208 kilo lättare

Nya VW Touareg: 208 kilo lättare

Nya VW Touareg: 208 kilo lättare

2010-02-11

Lagom till sommaren presenterar Volkswagen en helt ny version av terrängbilen Touareg. Den nya modellen får många tekniska uppdateringar, däribland ett helt nytt drivsystem med Torsendifferential.

Ett liknande system används sedan länge i bland andra Audi Q7 och A6. En annan stor förändring är att samtliga modeller får en åttastegad automatlåda som hjälper till att hålla bränsleförbrukningen på klassledande nivå. Instegsmodellen V6 Tdi med 240 hk får en bränsleförbrukning på måttliga 0,74 liter per mil och koldioxidutsläpp på 195 gram/km. Dessutom kommer en bensindriven elhybrid som inte ska dra mer än 0,82 liter per mil i genomsnitt.

VW_1

Stor bil blir lättare
Den kanske största nyheten är att tjänstevikten har reducerats med drygt 200 kg, utan att bilen har blivit mindre. Axelavståndet har däremot utökats och baksätet är numera skjutbart i längsled vilket ger bättre plats för passagerare. Den nya bilen är också 20 mm lägre än föregångaren vilket ger lägre luftmotstånd. Hur detta påverkar markfrigången framgår dock inte, men det kommer finnas ett offroadpaket med lågväxel och diffspärrar, som gör det möjligt att köra uppför i 45 graders lutning. Start- och stopp automatik finns till samtliga motorer utom V8 Tdi.


VW_2

Fyra motorer kommer finnas tillgängliga: V6 TDI och V6 FSI, samt V8 TDI och V6 Hybrid. Säljstart sker sommaren 2010 och några priser är ännu inte klara.