Sök
Mitsubishi Outlander 2007

Mitsubishi Outlander 2007

Uppiffad SUV med plats

2007-01-31

Mitsubishi Outlander 2007 är en korsning mellan kombi och SUV, nu i ny tappning. Testarna tycker om utrymmet i kupén och den nya motorn, men anmärker på motorljudet.
Testkälla Kommentar
Auto Motor und Sport "Schöner Streben"
Autocar "A well-rounded package"
What Car "Looks the part and performs well"
Edmund’s "A real competitor"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga i det mesta rörande Outlander 2007. På plussidan finns hos alla faktumet att interiören är rymlig och lämnar mycket benutrymme åt passagerarna. Ett par testare berömmer också komforten och bagageutrymmet bak med tillhörande extrasäte. Dock är alla överens om att det tredje sätet nästan är omöjligt att använda för vuxna. Vidare får den nya bensinmotorn beröm och även styrningen och kontrollen är uppskattad. Det som får mest kritik är att motorn hörs tydligt in i bilen på ett störande sätt och att vibrationerna kunde ha åtgärdats.

Auto Motor und Sport

"Schöner Streben"

Auto Motor und Sport tycker att Outlander 2007 är ett steg framåt från sin föga framgångsrika föregångare och att det är en bra SUV. Satsningen signalerar att modellen inte bara kommer att konkurrera med andra bilar av samma sort utan också är att räkna med på marknaden i stort. En mycket viktig nyhet är möjligheten till dieselmotor i Europa. Ett flertal andra saker rörande det tekniska är också mycket bra i bilen. Växellådan som kommer från Volkswagen är bara ett exempel. Komforten är hög, med mycket utrymme och tilltalande material. Ratten har ett skönt handgrepp och sätena är bekväma. Även fjädringen fungerar bra och fyrhjulsdriften är till stor hjälp på löst underlag. I det stora hela är det en utmärkt modell, tycker Auto Motor und Sport.

Källa: Auto Motor und Sport (DE) nr 25 2006

Autocar

"A well-rounded package"

Brittiska Autocar skriver att initiativet att släppa en SUV idag är djärvt, då den delen av marknaden kännetecknas av hård konkurrens. Dock kan Mitsubishi Outlander 2007 bli en utmanare med sin väl valda utrustning, sin nya motor och sitt fina pris. För biltypen är den också snygg. Utrymmet är väl tilltaget för både fram- och baksäten. Det finns också en uppfällbar tredje rad, men den är obekväm även efter rådande standard. På specialtillvalet Elegance tillkommer ett cd-system som sparar alla spelade låtar som mp3-filer på den 30 gigabyte stora hårddisken. Dieselmotorn levererar okej, och accelerationen och toppfarten är tillräckligt bra för att ge resten av klassen motstånd. Dock är den högljudd, lite mer än vad som är bekvämt. Kontrollen på vägen är bra, men inte fantastisk. Den deltids-fyrhjulsdrift som modellen använder klarar också mjuka underlag bra. Allt är väl alltså, utom den bullriga motorn.

Källa: Autocar (GB) december 2006

What Car

"Looks the part and performs well"

What Car tycker att Outlander 2007 är en lättkörd bil med väl avvägd styrning och tydliga växlingar. Fjädringen är inte obekväm, men jämfört med vissa konkurrenter är den skakigare. Ett problem är också att motorn är ganska högljudd, både i accelerationen och när den har jobbat hårt. Utrymmet i bilen är ganska stort och det finns bra plats för benen. Om man vill åka många i bilen finns ett uppfällbart tredje säte, men detta är trångt och obekvämt även för barn. Med tredje sätet nedfällt är förvaringsutrymmet stort. Interiören är snygg men lite plastig.

Källa: What Car (GB) februari 2007

Edmund’s

"A real competitor"

Amerikanska Edmund’s tycker att Outlander känns sportig och att den sticker ut från mängden bland suvarna. På det sättet är den en cool familjebil. En bra finess är cd-spelaren med hårddisk som kan spara 30 gigabyte musik. Den nya motorn ger lite extra i kraft och fart också, i alla fall om man jämför med hur det brukar vara för en SUV. Outlander är mjuk och smidig att köra, inte så snabb, men bra på vanlig väg. Greppet och kontrollen är bra, men det vibrerar mer än optimalt. När det gäller interiör finns fortfarande saker att förbättra, interiören är snygg men vissa saker kan göras mer bekväma. Mycket plats finns i alla fall och också en tredje sätesrad, även om den är alldeles för liten för sitt syfte.

Källa: www.edmunds.com (US)

Cirkapris: 298000 kronor

Produktfakta:

Mitsubishi Outlander 2007 är en crossover mellan kombi och SUV med konstant fyrhjulsdrivning. Den har fem dörrar och mäter 464x180x168 cm. Outlander finns i tre utrustningsnivåer där Instyle är den mest påkostade med tre sätesrader, xenonljus och läderklädsel bland utrustningen. Motormässigt finns en fyrcylindrig turbodiesel hämtad från VW på två liter och 140 hk, endast med manuell 6-växlad låda. Längre fram kommer även en sexcylindrig bensinmotor på 3,0 liter och 220 hästkrafter samt automatlåda. Tjänstevikten ligger på 1655 kg och tanken rymmer 60 liter. Max dragvikt 2000 kg. Bagageutrymme 771-1691 liter. Co2 177 gram/km. Vändcirkeln är 10,44 meter. 0-100 km/h går på 10,8 sekunder med dieselmotor och topphastigheten är 187 km/h. CD-spelare med 30 gb hårddisk och navigationssystem finns som tillval.

Tillverkare: Mitsubishi