Sök
Jeep Wrangler 2007

Jeep Wrangler 2007

Nu med fyra dörrar

2006-11-30

Den kanske äldsta av alla nu levande ikoner inom bilvärlden har gjorts om ordentligt. Med fyra dörrar och en civiliserad interiör ska nya Jeep Wrangler nå ut till förortsfolket är tanken.
Testkälla Kommentar
Autoweb ”The facts still apply”
Autocar ”A family-friendly Wrangler”
Edmund's ”Awesome Jeep, average SUV”

Vad tycker testarna?

I stort sett är testarna överens om att de gamla för- och nackdelarna med Wrangler fortfarande stämmer bra, men samtidigt är det inget snack om att Jeep har förbättrat ikonen på en rad punkter. Dock ifrågasätter man ambitionen att göra om en av världens bästa och mest nischade terrängbilar till en ganska ordinär familjebil, som till och med erbjuds med enbart bakhjulsdrift.

Autoweb

”The facts still apply”

Jeep Wrangler 2007 framAutoweb beklagar sig över att den hederliga jeepen tvingats genomgå en sådan förnedrande transformering. Att den har fått fyra dörrar är inte det värsta, det är att Wrangler numera går att få med enbart bakhjulsdrift. På utsidan är det i stort sett samma gamla kantiga Wrangler, på insidan är förändringen desto större. Det går fortfarande att hänga av alla dörrar, även om dessa numera fått centrallås som standard. Vindrutan går att fälla ner på klassiskt manér. Aaerodynamiken har förbättrats vilket har medfört vissa exteriöra uppdateringar. På insidan är det numera "usable, utilitarian, and comfortable" som gäller. Man sitter även bra i stolarna men vissa detaljer klagas på, som mugghållarna och vinkeln på ratten. Bakdörrarna öppnar 90 grader och bagageutrymmet är väl anpassat för campingturen till skogen. I terrängen är nya Wrangler precis lika bra som den gamla, vilket säger en hel del. Autoweb har kört Wrangler på terrängbana samt på landsvägar i norra Kalifornien.

Källa: www.autoweb.com (US)

Autocar

”A family-friendly Wrangler”

Jeep Wrangler 2007 sidanBrittiska Autocar testkör på samma bana (Rubicon Trail) i Kalifornien som övriga testare. Tack vare att Wrangler nu försetts med fyra dörrar och ett riktigt baksäte kan ingen skylla på platsbrist som en anledning att inte köpa bilen. Tack vare ny interiör är Wrangler mycket mer förfinad, samtidigt som det cirka 100 procent styvare chassit tillsammans med mjukare fjädring skapar mycket bättre väghållning och komfort än tidigare. Den 6-cylindriga bensinmotorn är också förfinad och interiören är som sagt riktigt trevlig. Men det är fortfarande lite för många skarpa hörn och kanter på Wranglern och materialen som använts känns delvis billiga. Men familjen får i alla fall plats.

Källa: Autocar (GB) 6 sept 2006

Edmund's

”Awesome Jeep, average SUV”

Jeep Wrangler 2007 underredeÄven Edmund's har utvärderat nya Wrangler på terrängbana i norra Kalifornien samt på landsvägen tillbaka till LA. Efter ett dygns intensiv provkörning tycker man att Wrangler fortfarande är en bättre terrängbil än personbil. Men den innebär en stor förbättring mot tidigare versioner med bättre säten, mindre buller utifrån och framför allt mer plats. V6-motorn känns klen och är två sekunder långsammare till 100 km/tim än konkurrenterna. Väghållning och bromsförmåga är inte heller lysande och den är långsammare i konbanan än största pick-upen från Dodge (Mega Cab). Sätena ser tråkiga ut men fungerar ändå bra. Runtomsikten är god och sittställningen är upprätt. Den moderna stereon lämnar bra ljud ifrån sig. Dessutom har Wrangler numera ett bra säkerhetssystem. Wrangler är fortfarande en nischprodukt, en bättre Jeep men inte en tillräckligt bra SUV menar Edmund's.

Källa: www.edmunds.com (US)

Cirkapris: 295000 kronor

Produktfakta: Jeep Wrangler har i 2007 års tappning moderniserats och bland annat försetts med fyra dörrar (Wrangler Unlimited) med plats för upp till fem åkande. Liksom tidigare finns tygtak i canvas som tillval till både två- och fyradörrars Wrangler. Den enklaste modellen med enbar bakhjulsdrift lär inte komma till Sverige och här blir samtliga modeller fyrhjulsdrivna. Taket består av tyg eller en hard top som är tredelat öppningsbar. V6 bensinmotor på 3,8 liter och 202 hk eller 4-cylindrig turbodiesel på 2,8 liter och 140 hk erbjuds. Tjänstevikt V6 är 1860 kg. 0-100 går på 10 sekunder. Axelavstånd 295 cm (4 dörrar). Bagagevolym 1300 respektive 2400 liter. Växellådan är 6-stegad manuell, tillval 4-stegad automat för bensinmotorn medan dieselmotorn får en 5-stegad manuell växellåda. Antisladdsystem är standard på alla modeller, liksom spärrbar fram- och bakaxel. Lansering i Europa sker våren 2007. Priset är ungefärligt.