Sök
Chevrolet Captiva

Chevrolet Captiva

Rymlig och bra förvaringsutrymme

2008-11-13

Flera testare menar att de största fördelarna med Chevrolet Captiva är att den är rymlig och förhållandevis billig.
Testkälla Betyg Kommentar
Autocar 3/5 "Spacious and well-finished soft-roader"
What Car 3/5 "Huge flexibility and space"
Auto Bild ”Tar sig fram i vått och torrt”
Teknikens Värld "Charmen ligger mest på det ekonomiska planet"

Vad tycker testarna?

Testarna påpekar att bilen är rymlig för sin storlek och alla passagerare har gott om plats. Samtliga testare rekommenderar dieselmotorn framför bensinmodellerna. Detta då motorn är piggare och arbetar smidigare tillsammans med växelådan. Fyrhjulsdriften sätter in snabbt och direkt när det behövs. Testarna menar att bilen gör det den skall, men man bör inte vänta sig några underverk. Flera testare påpekar också att det som främst gör modellen till något att räkna med är den förmånliga prissättningen.

Autocar

"Spacious and well-finished soft-roader"

Chevrolet Captiva bakAutocar menar att man inte kan undgå att imponeras av interiören i Captiva. Ergonomin är bra och samtliga passagerare har gott om plats. Väljer man sju säten får två vuxna plats längst bak, med bara fem säten har man istället ett väl tilltaget bagageutrymme. Testaren testar såväl dieselmotorn på 2,0 liter som bensinmotorn på 2,4 liter. Den framhjulsdrivna bensinmotorn är lite långsammare men samtidigt svarar den bättre på kommandon, bland annat är styrningen vassare. Bilen är komfortabel att färdas i, men testaren menar att dynamiken saknas.

Källa: Autocar (GB) nr 21 2006

What Car

"Huge flexibility and space"

Chevrolet Captiva sidanWhat Car menar att Chevrolet Captiva invändigt är rejält rymlig. Sätena är dessutom mycket enkla att fälla ned. Bilen lutar en del i kurvor även vid relativt låga hastigheter. Dessutom är inte styrningen lika känslig som man skulle kunna önska. Den fyrhjulsdrivna modellen använder främst framhjulen och kopplar in bakhjulen först när greppet försämras. Testaren tycker att fyrhjulsdriften fungerar bra, men man bör inte förvänta sig några mirakel. Prissättningen tenderar att bli fördelaktig vilket kommer göra modellen till en konkurrent att räkna med.

Källa: What Car (GB) sept 2006

Auto Bild

”Tar sig fram i vått och torrt”

Enligt svenska Auto Bild är Captiva förhållandevis rymlig. Sätena är bekväma och har stora justeringsmöjligheter. Längst bak i bilen har man tillgång till antingen ett extra baksäte eller ett generöst bagageutrymme. Hjulbasen tar dock en hel del plats, vilket man bör ha i åtanke. Interiören är snygg, enkel och funktionell med bland annat flera olika förvaringsmöjligheter. Testaren föredrar dieselmotorn som har märkbart bättre prestanda än bensinmotorerna. Det är tydligt att dieselmotorn är en nykonstruerad modell med bra vridmoment, partikelfilter och commonrail menar testaren.

Källa: Auto Bild (SE) nr 14 2006

Teknikens Värld

"Charmen ligger mest på det ekonomiska planet"

Chevrolet Captiva framTeknikens Värld upplever att Captiva klarar dåliga vägar utan minsta problem. Fjädringen är dock lika stötig som hos de flesta konkurrenter. Ljudnivån hålls på en behaglig nivå. Testaren rekommenderar dieselmotorn eftersom V6-motorn inte fungerar felfritt ihop med växellådan utan emellanåt känns trött. Växellådan är annars bra utformad och smidig att arbeta med. Samtliga passagerare sitter bekvämt och med gott om benutrymme. Fyrhjulsdriften gör vad den skall, påkopplingen av bakaxeln sker omedelbart vid behov.

Källa: Teknikens Värld (SE) nr 15 2006

Cirkapris: 266000 kronor

Produktfakta: Chevrolet Captiva är en fyradörrars SUV som levereras med en 2,0-liters fyrcylindrig turbodiesel, en 2,4-liters bensinmotor samt en V6 bensinmotor. Turbodieseln är utrustad med fyra ventiler per cylinder och ger 150 hk (110 kW) vid 4000 r/min. Maximala vridmomentet är 320 Nm vid 2000 r/min. Bilen har fyrhjulsdrift och femväxlad automatlåda men kan i vissa fall fås med enbart framhjulsdrift. Vändcirkeln är 11,5 meter. Bromsarna utgörs av ventilerade skivor fram och bak med däckdimensionen 235/60 R17. Axelavståndet är 271 cm. Bilens yttre dimensioner är 464x185x172 cm och spårvidden fram/bak 156/157 cm. Tjänstevikten är 1790 kg. Maxlasten är cirka 715 kg medan den maximala släpvikten är 2000 kg. Tanken rymmer 65 liter. Toppfarten är 180 km/h och accelerationen 0-100 km/h går på 12,2 s. Bränsleförbrukning vid blandad körning med dieselmotor är 0,87 liter/mil. Bilen kan fås sjusitsig som tillval.

Tillverkare: Chevrolet