Sök
Audi Q7

Audi Q7

Stor, rymlig och törstig

2006-03-15

Audi Q7 är en sjusitsig SUV med bensin- eller dieselmotor. Testarna gillar bilens lyxiga interiör samt stabila vägegenskaper. På minussidan hamnar bränsleåtgången.
Testkälla Betyg Kommentar
Autocar 4/5 “An impressive allrounder”
Car 4/5 ”Accomplished yet uninspiring ”
What Car 4/5 “Very comfortable”
EVO 3/5 “Giant seven-seater”
Auto Bild - ”Förstaklassig förarplats”

Vad tycker testarna?

Testarna konstaterar att Audi Q7 är en mycket stor och rymlig bil. Den är flexibelt byggd med tre rader säten som enkelt modifieras för större utrymme. Interiören är väldesignad och komforten bra. Bilen är inget fartmonster, men motorn ger ändå tillfredsställande med kraft. Negativt är att bensinmotorn drar mycket bränsle och dessutom har bilen en tendens att överstyra vid högre hastigheter. Sammantaget får Audi Q7 bra betyg, även om en del testare hade förväntat sig lite mer av Audis första stadsjeep.

Autocar

“An impressive allrounder”

AudiAutocar tycker att Audi Q7 inte ser speciellt märkvärdig ut utvändigt. Interiören däremot är snyggt designad. Det finns gott om utrymme för benen. Den tredje raden av säten kan smidigt fällas ner för att skapa extra bagageutrymme. Bilen går tyst och styrningen ger direkt feedback. Vid höga hastigheter känns det som att bilen blir något överstyrd. Negativt är också att V8-motorn drar mycket bensin. Sammantaget är det dock en bil som kommer att slå sig in i toppskiktet i den här klassen med genuin kvalitet och bra prestanda, menar Autocar.

Källa: Autocar, 31 jan 2006

Car

”Accomplished yet uninspiring ”

Audi Q7 bakCar skriver att Audi Q7 är en mycket stor bil. Utsidan är designmässigt okej, men det är insidan som imponerar. Förarsätet är lyxigt som i en limousin. Det enda negativa är att tredjesätet är trångt på höjden. Bilen går stabilt och styrningen är bra. I höga farter drar V8:an mycket bränsle varför det är troligt att flertalet av de europeiska kunderna kommer att välja dieselmotorn. Bilen har även en tendens att överstyra när man trycker på gaspedalen. Sammantaget är Q7 en klar toppkonkurrent i klassen, den enda besvikelsen är egentligen att man hade väntat sig ännu mer, avslutar testaren.

Källa: Car, mars 2006

What Car

“Very comfortable”

What Car beskriver Audi Q7 som modern i designen. Interiören är välbyggd och bilen har tre sätesrader som enkelt kan modifieras för större lastutrymme. Q7 går mycket tyst och känns säker att köra, även på halt vinterväglag. Komforten är bra och styrningen känns precis. Negativt är att bensinmotorn drar väldigt mycket bränsle. Vid inköp ligger bilen prismässigt något högre än konkurrenterna. Med tanke på driftskostnaderna gör det att Q7 blir något kostsam.

Källa: What Car, april 2006

EVO

“Giant seven-seater”

Audi Q7 sidanEVO konstaterar att Audi Q7 är den största europeiska SUV du kan köpa. Interiören håller Audis vanligt höga standard. Styrningen är lätt och precis. Väghållningen är bra i normalfart, men så fort man trampar lite på gasen tenderar Q7 att bli understyrd och på slippriga underlag överstyrd. Sammanfattat tycker testaren att bilen är ful och stor. Den är heller inte lika rolig att köra som konkurrenterna BMW X5 eller Porsche Cayenne.

Källa: EVO, mars 2006

Auto Bild

”Förstaklassig förarplats”

AudiAuto Bild jämför Audi Q7 med kusinen VW Touareg. Testaren uppfattar Audi Q7 som den bättre av de två. Den är rent utseendemässigt elegantare och mer dynamisk. Q7 har dessutom en snabbare acceleration och högre toppfart, trots samma motor. Testaren påpekar också att man bara testat Q7 med dieselmotor. Inredningen är förstaklassig, in i minsta detalj. Väghållning och komforten är mycket bra. I standardutförandet får man med det mesta man kan önska.

Källa: Auto Bild, nr 4 2006

Cirkapris: 479000 kronor

Produktfakta: Audi Q7 är en sportig SUV som levereras i två olika modeller. Dels med en 4,2-liters bensindriven V8 med FSI-direktinsprutning och dels en 3,0 liters sexcylindrig turbodieselmotor. V8:an ger 257 kW (350 hk) och når ett maximalt vridmoment på 440 Nm. Dieselmotorn utvecklar 171 kW (233 hk) och ett vridmoment på 500 Nm. Vidare är bilen utrustad med fyrhjulsdrift hämtad från Audi RS4 och 6-växlad automatlåda Tiptronic. Q7 mäter 508x198x173 cm. Dieselmotorn ger en toppfart på 210 km/h och 0-100 km/h på 9,1 sekunder. Bränsleförbrukningen är 1,05 liter/mil blandad körning. Q7 har tre rader säten och sju sittplatser. 18-tums lättmetallfälgar med däck i dimensionen 235/60 för V6:an och 255/55 för V8-modellen är standard liksom tvåzons klimatanläggning m.m.