Sök
Rolls Royce Phantom Drophead

Rolls Royce Phantom Drophead

Rolls utan tak

2007-07-16

Rolls Royce Phantom Drophead är en stor, rymlig och trivsam bil. Testarna tycker att den är snyggare och mer komplett än väntat.
Testkälla Kommentar
Edmund´s "A good kind of different"
Autocar "One of the finest cars on the road"
Car "There's no finer way to travel"

Vad tycker testarna?

Det som imponerar på testarna är bilens kraftfulla motor. Den är stark och samtidigt väldigt tystgående. Interiören är uppdaterad och upplevs som modern och stilfull. Stolarna är bekväma och benutrymmet är rejält. Detta är en väldigt stor bil som tar mycket plats. Detta märks både på vägen och vid parkering. Körkänslan är dock underbar. Bilen står sig väl i förhållande till exempelvis Bentley Azure nämner två testare. Den kostar också väsentligt mer.

Edmund´s

"A good kind of different"

Amerikanska Edmund's vill påstå att man ser annorlunda på livet i en Rolls Phantom Drophead. Märket har förändrats avsevärt sedan BMW kom in i bilden. De klassiska brittiska inslagen har ersatts av rejälare och stadigare ingredienser. Designen för tankarna till föregångaren, men den stora skillnaden är att cabrioletversionen idag är försedd med två större dörrar istället för fyra mindre. Storleken gör sig påmind vid omkörningar och möte på smalare vägar. Interiören är uppdaterad och bilen kommer utrustad med mjuka och sköna sittplatser. Instrumentpanelen upplevs som trendig, det mesta går numera i krom och plastknapparnas tid är förbi. Den är i övrigt mycket tystlåten menar Edmund's.

Källa: www.edmunds.com 

Autocar

"One of the finest cars on the road"

Brittiska Autocar ser i Rolls Royce Phantom Drophead en snygg, kraftfull och ganska snabb lyxcab. Den är stor och rymlig i jämförelse med de flesta andra bilar. Det är i början svårt att vänja sig vid att styrfarten är snabb, spakarna mjuka och att man sitter högt. Körkänslan är dock helt underbar. Det är en mycket mjuk och tystgående bil som påminner en hel del om Phantom Saloon. Interiören upplevs som fräsch och modern, i ett marint tema. Bilen står sig mycket väl i förhållande till Bentley Azure. Den har en starkare motor men är också väsentligt dyrare.

Källa: Autocar (GB) 23 maj 2007

Car

"There's no finer way to travel"

Brittiska Car tycker att Phantom Drophead är en väldigt behaglig bil som i synnerhet visar framfötterna vid landsvägskörning. Den är också stor, och detta blir man påmind om vid parkeringen. Det är en oerhört kraftfull och samtidigt tystgående bil, och Bentley Azure är den enda som kan mäta sig med Drophead. Fram- och sidorutorna är dock mycket lägre än i Bentley Azure. Detta irriterar lite eftersom vinden lättare tränger igenom. Interiören kan anpassas efter behov, och det finns ett flertal olika alternativ vad det gäller färg och material. Det är vidare en rymlig bil med stora dörrar och bra benutrymme. Designen upplevs som chic då Rolls har frångått det rojalistiska brittiska temat för att bli enklare och stillfullare.

Källa: Car (GB) juli 2007

Cirkapris: 3 900 000 kronor

Produktfakta: Rolls Royce Phantom Drophead är en fyrsitsig, tvådörrars cabriolet. Bilen är utrustad med en BMW-konstruerad V12 på 6749cc motor och 453 hk. Vridmoment maximalt 720 Nm vid 3500 varv/min. Bilen har en sexväxlad automatisk växellåda. Maxfarten är 240 km/h och den accelererar 0-100 på 5,9 sekunder. Måtten är 5609x1987x1581 mm. Tjänstevikten ligger på 2620 kg med ett bagageutrymme på 496 liter. Bensintanken rymmer 80 liter.

Tillverkare: Rolls-Royce