Sök
Nya Saab 9-5 – Direktrapport

Nya Saab 9-5 – Direktrapport

Nya Saab 9-5 – Direktrapport från Trollhättan

2010-05-31

Smartsons Marcus Bergh är en av utvalda motorjournalister som fått möjlighet till att få provköra nya Saab 9-5 i Trollhättan, denna soliga dag i slutet av maj. Vi pratar med en påtagligt nöjd Marcus via telefon från vackra Västsverige.

Hej Marcus, hur har ni det där nere i de vackra delarna av Sverige?
- Vi har det väldigt bra, soligt och varmt.

Var befinner ni er någonstans?
- I Trollhättan vid Saab-fabriken. Vi har kört cirka 20 mil från Landvetter till Trollhättan och skaffat oss ett bra första intryck.

Hur är då det första intrycket?
- Stor och lyxig. Betydligt lyxigare än föregångaren och för första gången kan man säga att Saab lyckas bygga en riktig lyxbil, dessutom rymligare och förmodligen ganska mycket dyrare. Bättre på alla punkter helt enkelt.  Vi har kört värstingen med V6-motor och  fyrhjulsdrift, så visst kan det ha påverkat första intrycket lite för positivt. Den känns samtidigt sportig och kompetent och har en mycket snygg och bra genomtänkt design.

Hur är känslan i interiören?
- Mycket god faktiskt. Kvalitetskänslan är påtaglig och även om släktskapet med Opel Insignia finns, så är det inte så mycket att det stör. Helt klart roligare än förväntat. En positiv upplevelse.

Är detta en nystart för Saab?
- En fem meter lång frälsare kanske. Absolut en viktig modell. Men frågan är om den räcker. Är den tillräckligt bra? Räcker det med en modell att sätta allt sitt hopp till?

Något mer att tillägga?
- Ja, massor. Men jag återkommer med detta senare, i det utförligare testet av bilen.