Sök
Mercedes CL-500/600

Mercedes CL-500/600

Lyxig, bekväm och snygg kupé

2006-10-10

Nya Mercedes CL är i en klass för sig. Den senaste tekniken och den allra högsta komforten för den som bara nöjer sig med det allra bästa.
Testkälla Kommentar
Din side "Null till hundre på 4,6 sekunder"
Autocar "Still not as flash as an Aston..."
Autobild Sverige "Dyr, elegant och snygg"
Teknikens värld "Rent av världens finaste bil?"
Auto motor & sport "Komfort- och säkerhetskung!"

Vad tycker testarna?

Gemensamt tycker testarna att CL är en bil med smått genialiska egenskaper. Några anser den vara elegant och stilig, medan andra tycker att bilen är maffig men kanske inte den snyggaste på marknaden. De är också överens om att bilen har den senaste tekniken inom säkerhet och att den har hög komfortnivå även för den som färdas i baksätet. Testarna upplever CL som stilig, elegant och med genialiska finesser. De flesta tycker dock att priset för 600-modellen är väl högt och väljer hellre CL 500, trots att man då inte får samma prestanda.

Din side

"Null till hundre på 4,6 sekunder"

Mercedes CL-klass bakDin side har tittat närmare på CL 500 och 600. CL 600 går från noll till hundra på 4,6 sekunder. Det är snabbare än Porsche Cayman S, trots att bilen är en meter längre och nästan dubbelt så tung. Din side tycker dock att V8-motorn i CL 500 gör sig bättre och känns mer harmonisk. När det gäller utseendet tycker Din side att bilen är snygg och stilig, både ut- och invändigt. Bilen andas lyx och du kan få säten med både ryggmassage och kalluft mot en extrakostnad.

Källa: www.dinside.no (NO)

Autocar

"Still not as flash as an Aston..."

Mercedes CL-klass sidanAutocar tycker designen på Mercedes CL 600 är majestätisk och stilig, men den är en av få bilar som upplevs lite mindre slående i verkligheten. Inne i kabinen känns bilen väldigt mycket som Mercedes S-klass. Kvaliten är superb och det finns inget att anmärka på. Standardutrustningen ligger på en hög nivå och testaren berömmer särskilt de fantastiskt bekväma sätena som har flera olika inställningar. Autocar tycker det är svårt att föredra CL 600 eftersom den har ett mycket högre pris. Autocar tycker att CL är en bil som är oprålig och intelligent, kapabel att sluka hela kontinenter utan större problem.

Källa: Autocar (GB) 13 sep 2006

Autobild Sverige

"Dyr, elegant och snygg"

Svenska Autobild trivs bakom ratten i CL 600 och tycker att de som sitter i baksätet kanske har det ännu mer trivsamt. Mercedes har lyckats med designen och CL har en kraftfull och imponerande front. Bilen har några genialiska finesser som gör färden okomplicerad och bekväm. Testarna tycker att CL trivs bäst på motorvägen men att den även hanterar kurvor utan problem. Den största konkurrenten är Bentley continental GT som är dyrare, lyxigare och ännu starkare än CL 600. Slutligen tycker Autobild att CL 600 är snygg, bekväm, intelligent men dyr.

Källa: Autobild (SE) nr 19 2006

Teknikens värld

"Rent av världens finaste bil?"

Mercedes CL-klass interiörTeknikens värld tycker CL är påkostad med ljusbeige skinnklädsel och svart mocka i taket. Träpanelerna är i högglanspolerad pianolack. Om man föredrar ett mer miljövänligt alternativ så finns det i CL-600 trädetaljer i ljus poppel, en växt som inte finns i regnskogen. Teknikens värld tycker att man sitter väldigt bra i fåtöljerna som utgör baksätet, trots att detta är en coupé. Takhöjden är också bra och det enda testaren klagar på är knäutrymmet, som ändå är tillräckligt för en långresa. CL 500 är en tyst, skön och vacker bil. Det är svårt att hitta några nackdelar, frånsett priset och storleken, menar man. En bil för den som vill ha det bästa av den senaste tekniken samt högsta möjliga komfort.

Källa: Teknikens värld (SE) nr 20 2006

Auto motor & sport

"Komfort- och säkerhetskung!"

Mercedes CL-klass framAuto motor & sport upplever att man sitter perfekt i CL och bullernivån är låg. De berömmer också fjädringskomforten som beskrivs molnliknande mjukt. Även i stadskörning känns bilen smidig. På krokigare vägar kör man fort utan problem med bilen, men testarna tycker styrningen känns en aning distanserad. Trots att bilen är snabb tycker man ändå att den kommer till sin rätt vid lägre hastigheter. Bilens sjuväxlade automatlåda växlar snabbt och mjukt, både växellådan samt motorn beröms för att arbeta i perfekt symmetri. Komforten får högsta betyg såväl som kupéutrymmet och säkerheten.

Källa: Auto motor och sport (SE) nr 19 2006

Cirkapris: 1085000 kronor

Produktfakta:

CL 500/600 är Mercedes stora coupé byggd på S-klassen, med två dörrar och plats för fyra åkande. CL 500 har en 5,5 liters motor med V8 på 388 hk eller 285 kW. Vridmomentet är på 530 nM vid 2800-4800 varv. CL 600 har en V12-motor på 517 hk med dubbla turbo, som drivs av 98 oktan. Vridmomentet ligger på 830 nM vid 1900-3500 varv. I standardutrustningen finns ESP, parctronic och active body control medan Night View är tillval (infraröda strålkastare). Vänddiametern är 11,6 m och tjänstevikten är 1995 kg för CL 500. Mått 507x187x142 cm. Tanken rymmer 90 liter och vid blandad körning ligger förbrukningen på 1,21 l/mil. Toppfart för CL 500 är 250 km/tim och 0-100 går på 5,4 s.

Tillverkare: Mercedes