Sök
Dodge Magnum

Dodge Magnum

Stor och stark

2006-08-22

För den som har en välfylld plånbok och söker en rymlig bil med stabila köregenskaper kan Dodge Magnum vara ett alternativ.
Testkälla Kommentar
Auto Motor & Sport "Habegäret vet inga gränser"
Autocar "What a strange estate car"
Edmund's "We're very happy with the Magnum"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Dodge Magnum är stor och stabil och ligger mycket säkert på vägbanan. Dock gör detta att den inte är alltför lättmanövrerad. Den invändiga komforten är mycket god och det finns gott om plats för såväl passagerare som bagage. En testare menar att bilen invändigt är mindre än man kan tro, på grund av att golvet ligger högt och att taket sluttar mer än nödvändigt. Hanteringen är bra, bland annat tack vare direkt styrning. En testare menar att bromsarna kunde varit skarpare. En nackdel är att motorn är mycket törstig samtidigt som bilen är relativt dyr i inköp.

Auto Motor & Sport

"Habegäret vet inga gränser"

Dodge Magnum framSvenska Auto Motor & Sport menar att inställningsmöjligheterna är på topp, som förare har man alla förutsättningar att kunna sitta bekvämt. Dessutom sitter passagerarna bra och har frikostigt med utrymme i baksätet. Fjädringen är oerhört mjuk vilket betyder att komforten är i det närmaste enastående. Dock hade testaren gärna sett att vägljudet från de bakre däcken varit bättre bortisolerat. Bilen är stor och stadig och knivskarpa kurvor är inte något som bör tas i alltför hög hastighet. Körupplevelsen på släta asfalterade vägar är desto bättre. Nackdelen är att bilen drar ordentliga mängder bensin.

Källa: Till Auto Motor & Sport (SE)

Autocar

"What a strange estate car"

Dodge Magnum grillenBrittiska Autocar jämför Dodge Magnum med Mercedes-Benz C55 AMG och det är den senare som avgår med testsegern. Dodge Magnum är enorm och känns nästan för stor för vägen var man än färdas. Invändigt är utrymmet inte alls så stort som förväntat, bland annat beroende på att golvet ligger högt och den bakre rutan sluttar brant. Föraren sitter dock upprätt och mycket bekvämt. Bilens motor är oerhört kraftfull och testaren menar att bilen mer eller mindre är byggd för omkörningar i hög fart. Åkturen tenderar att bli ganska hoppig så snart man färdas på ett underlag som inte är absolut slätt. Bilen kränger och studsar och bromsarna är kanske inte så skarpa som man hade kunnat önska.

Källa: Autocar (GB) 28 feb 2006

Edmund's

"We're very happy with the Magnum"

Dodge Magnum bagageutrymmeEdmund's tycker att bilen är imponerande snabb med tanke på sin storlek. Dessutom fungerar bromsarna riktigt bra. Hanteringen är utmärkt, styrningen är direkt och komforten god. Motorn ger ifrån sig ett betryggande men samtidigt imponerande rytande när man utmanar dess prestanda, men samtidigt störs inte passagerarna av ljudet från vägbanan. Det invändiga utrymmet är bra och bilen har förmågan att svälja imponerande mängder last. Testaren menar att bilen är ett tydligt avstamp från de sedan tidigare tråkiga amerikanska SUV:arna till nyare, mer spännande modeller med mer dynamik.

Källa: Till Edmund's (US)

Cirkapris: 500000 kronor

Produktfakta: Dodge Magnum är systermodell till Chrysler 300C. Den version som förekommer i testerna är utrustad med en Hemi V8-motor med en volym på 5654 cm3. Mindre motorstarka versioner finns också. Den maximala effekten är 340 hk (250 kW) vid 5000 varv/min. Det maximala vridmomentet är 525 Nm vid 4000 varv/min. Accelerationen 0-100 km/h går på 6,4 sekunder och toppfarten är 250 km/h. Bränsleförbrukningen vid blandad körning är 12,5 l/100 km. Bagaget rymmer 630 respektive 1602 liter. Bilens yttre dimensioner är 499x188x148 cm. Bilen säljs i Sverige endast via privatimport.

Tillverkare: Dodge