Sök
Bentley Azure

Bentley Azure

Dyr men öppen affär

2006-09-06

Den som har gott om pengar på banken och inte bryr sig alltför mycket om miljön har i Bentley Azure en rejäl bil som trivs bättre på landsvägen än i stan, men som tål att visas upp.
Testkälla Betyg Kommentar
Autocar 4/5 "Good ride"
Auto Motor und Sport "Viel Platz für Gepäck"
Car "Very nice"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att bilen är snygg såväl ut- som invändigt. I kupén har man även gott om plats för samtliga passagerare med bagage. Motorn är riktigt kraftfull och klarar att dra den tunga bilen med glans, men kräver också mycket bensin. Det är tydligt att bilen framför allt bör köras på raka landsvägar, eftersom den på grund av sin storlek och vikt är svårkörd i kurvorna. Bromsarna är bra och styrningen klart godkänd. Bentley Azure är bara till för den som har ett antal miljoner över och som gärna vill vara lite udda i sitt bilval.

Autocar

"Good ride"

Bentley Azure bakAutocar påpekar att motorn i Bentley Azure är kompetent och kraftfull, men det gör också att den drar stora mängder bränsle. Motorn klarar rejäla uppförsbackar utan större problem. I kurvorna är understyrningen tydlig och kommer man in i för hög hastighet ligger bredvidliggande bilar illa till när den stora Bentleyn mest vill åka rakt fram. Växellådan klarar sig bra på de fyra växlarna. Bromsarna är utmärkta och responsen är mycket direkt. Hanteringen är helt okej, varken mer eller mindre än väntat av en så pass tung bil, vilken man med fördel använder för längre sträckor så länge den inte pressas. Invändigt håller bilen genomgående hög standard med gott om plats för samtliga. Testaren menar att det är uppenbart att den tänkta målgruppen har gott om pengar.

Källa: Autocar (GB) nr 28 jun 2006

Auto Motor und Sport

"Viel Platz für Gepäck"

Bentley Azure ovanifrånAuto Motor und Sport påpekar att bilen klarar sig bäst på landsvägen eftersom den är både stor och tung. Smala vägar och snäva kurvor är knappast någonting som förhöjer körupplevelsen. Grillen är rejält tilltagen och invändigt har man gott om plats för passagerare och packning. Dessutom är interiören snyggt utformad samtidigt som bilen utstrålar kvalitet. Motorn är rejält kraftfull och hanterar den tunga och breda bilen med den äran. Med nedfällt tak sitter samtliga passagerare väl skyddade för vinddrag. Över huvudtaget menar testaren att bilen är högklassig och väl värd att rekommendera.

Källa: Auto Motor und Sport (DE) nr 15 2006

Car

"Very nice"

Bentley Azure interiörCar menar att Bentley Azure knappast hängt med sin tid, bilen är extremt dyr samtidigt som den drar stora mängder bränsle. De största fördelarna med bilen är de faktorer som har hängt med Bentley sedan länge, motorn är stark och ytterst kompetent samtidigt som interiören håller mycket hög klass. Motorn ger ifrån sig en aning för mycket ljud vid starten och är då inte riktigt så diskret som man skulle önska. Testaren påpekar att detta är en bil av den typen man vänder sig om efter på gatan, i hopp om att få se en berömd filmstjärna eller artist. För den som uppskattar sånt och har råd är Azure klart åtråvärd.

Källa: Car (GB) sept 2006

Cirkapris: 3500000 kronor

Produktfakta: Bentley Azure är en fyrsitsig, tvådörrars cabriolet i den större klassen med 8-cylindrig V-motor på 6761 cc. Den maximala effekten är 450 hk vid 4100 varv/min medan det maximala vridmomentet är 845 Nm vid 3250 varv/min. Växellådan är fyrväxlad automatisk. Bilens mått är 541(L)x191(B)x149(H) cm medan axelavståndet är 311,6 cm. Tjänstevikten är 2695 kg. Tanken rymmer 96 liter och bagaget rymmer 310 liter. Accelerationen 0-100 km/h går på 6,3 sekunder. Topphastigheten är 270 km/h medan den genomsnittliga bränsleförbrukningen vid blandad körning är hela 20,6 liter/100 km. All tänkbar utrustning är standard inklusive DVD-navigering, äkta träinlägg och finaste skinnklädsel.

Tillverkare: Bentley