Sök
Skoda Octavia RS 2005

Skoda Octavia RS 2005

Snabb och förnuftig

2005-11-23

Skoda Octavia RS är en praktisk, sportig och kraftfull bil. Körbarheten är av bästa klass med en otroligt bra kontroll och styrning.
Testkälla Betyg Kommentar
Teknikens Värld - ”Snabbast i familjen”
Auto Motor & Sport - “Rymlig, snabb och komfortabel”
What Car 4/5 ”Practical family hatchback”

Vad tycker testarna?

Det som imponerar mest på testarna är bilens kontroll och styrning i högre farter. Alla tycker att Octavia RS är ett bra alternativ till många mer renodlade sportbilar inom samma prisklass. Bagageutrymmena är väldigt generösa för att vara i en sportbil, däremot är testarna inte lika imponerade av den övriga interiören. En sammantaget bra mix av sport- och familjebil.

Teknikens Värld

”Snabbast i familjen”

Skoda Octavia RS 2005 bakSkoda Octavia RS är en snabb och sportig familjebil som påminner om Golf GTI, anser Teknikens Värld. Bilens körbarhet är mycket imponerande, speciellt i slingriga kurvor där det går att köra fort utan att för den delen behöva växla upp eller ner. Den tillhandahåller en väldigt stark motor, vid lågt varvtal och vid start är det däremot lätt att få motorstopp. Stötdämpningen är bra men ljudnivån från däcken är hög och går inte att ta miste på. Kvalitetsmässigt förhåller sig Octavia RS på god VW-nivå men inte mer, detta märks främst på valet av material, spakar och vred. Detta är ett fullt rekommenderbart alternativ till dagens modernare sportbilar.

Källa: Teknikens Värld, 20 2005

Auto Motor & Sport

“Rymlig, snabb och komfortabel”

SkodaAuto Motor & Sport menar att Skoda inte bara erbjuder billiga bilar utan satsar även på kvalitativa sportbilar och Octavia RS illustrerar detta på ett bra sätt. Det är en familjebil och en sportbil som kan köras riktigt fort med hjälp av sin kraftiga motor som förenar nytta med nöje. Styrningen är identisk med VW Golf och känns otroligt bra även på krokigare vägar. Octavia RS är mjuk att köra och har relativt låg bullernivå. Den avger inte samma kraftiga motorljud som Golf GTI gör. Inredningen av bilen är dock medioker och stolarna är de enda som får godkänt. Octavia RS är ett intressant och bra alternativ till VW Golf som dock är en något vassare sportbil.

Källa: Auto Motor & Sport, 19 2005

What Car

”Practical family hatchback”

Skoda Octavia RS 2005 sidanOctavia RS är en billig bil som överraskar, tycker What Car. Den kommer med samma motor som VW Golf men kan köpas till ett billigare pris. Bilens kontroll i högre farter är imponerande bra och är det som utmärker modellen bäst. Trots att det är en sportbil finns gott om utrymme för bagage. Inredningen är snygg och smart disponerad. Det är en praktisk, smart och billig familjebil för dem som vill ha en sport- och familjebil i ett.

Källa: What Car, augusti 2005

Cirkapris: 230000 kronor

Produktfakta: Skoda Octavia RS är en framhjulsdriven bil med 6 växlar och finns både som sedan och som kombi. Den har samma TFSI-motor som Golf GTI och klarar även krokigare vägar i högre farter. Motorn har en maximal effekt på 200 hk (147 kW) vid 5100 r/min, max vridmoment är 250 Nm mellan 1800 och 5000 r/min. Den accelererar från 0-100 km/h på 7,3 sekunder. Bilens toppfart är 240 km/h. Octavia RS har måtten 458x177x145 cm. Bagageutrymmet är på 560 liter (VDA) och bilen har en bränsleförbrukning på cirka 7,8 l/100 km. Tvåzons ACC, 8 högtalare, CD-stereo och 17 tums alufälgar är standard liksom delläderklädsel och textilmattor med RS-logo.

Modell: Skoda Octavia RS 2005