Sök
Porsche 911 GT3 2006

Porsche 911 GT3 2006

Uppdaterat fartmonster

2006-07-04

För den som söker ett kompetent fartmonster med stark motor, exakt styrning och starka bromsar är Porsche 911 GT3 2006 ett klart valbart alternativ.
Testkälla Kommentar
Auto Motor & Sport ”En hyperkompetent racer”
Autocar ”Predictably excellent”
Car and Driver ”Looks outrageous on the road”

Vad tycker testarna?

Samtliga är mycket imponerade och menar att bilen är både snygg och extremt kompetent. Motorn är kraftfull och backar inte för några utmaningar. Den samarbetar dessutom mycket bra tillsammans med den nya växellådan, som fått betydligt kortare växlar än hos föregångaren. Bromsarna är mycket starka och styrningen precis. Invändigt andas bilen klass och en testare påpekar att ljudnivån inne i kupén är befriande låg.

Auto Motor & Sport

”En hyperkompetent racer”

Porsche 911 GT3 bakAuto Motor & Sport menar att den följsamma chassisättningen bidrar till att denna generation GT3 är den hittills bästa. Styrgreppet är starkt och pålitligt. Inköpspriset är riktigt bra med tanke på vad man får för pengarna. Motorn är kraftfull och vaknar till liv med ett imponerande rytande. Den drar rejält redan från starten för att explodera så snart man når 6000 varv. Bromsarna utgörs av kolfiberskivor som är otroligt starka och svarar direkt på order. Designmässigt har Porsche helt eliminerat lyftkrafterna i höga farter, vilket leder till att toppfarten är imponerande hög.

Källa: Auto Motor & Sport (SE) nr 7 2006

Autocar

”Predictably excellent”

Autocar testar förutom Porsche 911 GT3 även BMW M6, och det är Porsche som avgår med testsegern. Bilen är en riktig njutning att färdas i jämfört med tidigare modeller. Den är bekvämare och framför allt tystare. Den manuella växellådan är ingenting annat än superb. Bilen har dessutom en strålande vägkänsla, dämpningen är utmärkt och varje åktur är en riktig nöjesupplevelse. Motorn är mycket kompetent och klarar såväl landsvägskörning som större och snabbare utmaningar utan problem.

Källa: Autocar (GB) maj 2006

Car and Driver

”Looks outrageous on the road”

Porsche 911 GT3 bak-underCar and Driver påpekar att det är tydligt att växlarna är kortare än hos övriga 911. Bilen har en imponerande vägkänsla och ligger som slickad mot marken. Styrningen är exakt med en känsla som är svårslagen. Bromsarna är dessutom starka och greppar direkt. Motorn är i äkta Porsche-stil imponerande kraftfull och skriker lovande vid växling. Man blir inte heller besviken vare sig på landsväg eller renodlad bankörning. Såväl utvändig som invändig design andas klass och kvalitet. Dessutom finns som vanligt ett antal uppgraderingsmöjligheter tillgängliga. Bilen är snabb, även om testaren anser det vara en mindre besvikelse att accelerationstiden är identisk med den hos föregångaren.

Källa: Till Car and Driver (US)

Cirkapris: 1100000 kronor

Produktfakta: Porsche 911 GT3 är en tvådörrars kupé baserad på 911 Carrera och utrustad med en 6-cylindrig boxermotor på 3600 cm3. Den maximala effekten är 415 hk vid 7600 varv/min medan det maximala vridmomentet är 405 Nm vid 5500 varv/min. Bilen har bakhjulsdrift och är försedd med 6-växlad manuell låda. Accelerationen 0-100 km/h går på 4,3 s och toppfarten är 310 km/h. Bränsleförbrukningen är vid blandad körning cirka 13,0 l/100 km. Bilens yttre dimensioner är 442(L)x181(B)x128(H) cm och tjänstevikten är 1395 kg. Axelavståndet är 235,5 cm.

Tillverkare: Porsche