Sök
Mitsubishi Colt CZC

Mitsubishi Colt CZC

Liten men naggande god

2006-08-23

För den som söker en kompetent och smidig liten cabriolet med sportkänsla är Colt CZC väl värd att överväga.
Testkälla Betyg Kommentar
Auto motor und sport 4/5 "Einfache Bedienung"
Din side "Bunndraget er ikke all verden"
Autocar "A lot of fun"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att den yttre designen inte är en av bilens starka sidor. Dock är interiören snygg och såväl förare som passagerare sitter bekvämt. Baksätet är dock i minsta laget och det lämpar sig knappast för någonting annat än bagage. Taket väsnas en hel del när det fälls upp eller ned, men processen går ganska smidigt. Motorn är pigg och samtliga testare tycker att bilen är riktigt underhållande att köra. Ojämnheter i vägbanan dämpas bra. Dessutom skyddar vindrutan och a-stolparna från vinddraget på ett mycket bra sätt.

Auto motor und sport

"Einfache Bedienung"

Tyska Auto motor und sport tycker att bilens interiör är såväl snygg som rymlig. Även bagegeutrymmet är frikostigt. Den yttre designen framstår dock som något oproportionerlig. Den fyrcylindriga motorn är kompetent och accelerationen relativt bra. 0-100 km/h går på ca elva sekunder vilket är okej. Vindrutan är dessutom utformad på ett sätt som skyddar förare och passagerare från vinden i högre hastigheter. Dämpningen fungerar bra då den maskerar ojämnheter i vägbanan på ett smidigt sätt. Dessutom sitter man riktigt bekvämt. Testaren påpekar att bilen knappast är snygg, men mycket trevlig att köra.

Källa: Auto motor und sport (DE) nr 14 2006

Din side

"Bunndraget er ikke all verden"

Din side tycker det är lite märkligt att tillverkaren har satt in ett baksäte i bilen, det är så litet att det i praktiken endast duger till att packa bagage i. Framtill sitter man dock bekvämt och interiören är snygg och av bra kvalitet. Processen att omvandla kupén till cabriolet tar ca 22 sekunder och under denna tid uppvisas ett konstant pipande och ylande. Med taket uppfällt ser bilen klumpig ut, vilket är synd. 1,5-litersmotorn accelererar från 0-100 km/h på 10,5 sekunder om man hanterar växelspaken rätt. Bilen är enligt testaren mycket lättkörd. Prissättningen är också bra jämfört med konkurrenterna.

Källa: Till Din side (NO)

Autocar

"A lot of fun"

Brittiska Autocar jämför Colt CZC med Nissan Micra C+C. Den senare är snyggare och billigare, men på alla andra områden är Colt bättre. Testaren menar att den kanske inte är världens snyggaste, men å andra sidan är bilen riktigt rolig att köra. Accelerationen är mer än godkänd och ojämna vägar hanteras mycket bra. När taket är nedfällt uppstår endast ett lätt drag runt a-stolparna, annars sitter man väl skyddad och det är inga problem att föra ett samtal under färd med taket nere. Styrningen saknar feedback, men man kan ändå ratta bilen utan minsta problem och utnyttja den sportiga karaktären på bästa sätt. Dessutom har både förare och passagerare tillräckligt med plats.

Källa: Autocar (GB) 12 juli 2006

Cirkapris: 195000 kronor

Produktfakta: Mitsubishi Colt CZC är en fyrsitsig cabriolet utrustad med en fyrcylindrig bensinturbomotor på 1499 cm3. Den maximala effekten är 150 hk och 0-100 går på 8,4 sekunder. Co2 är 168 gram. Växellådan är femstegad manuell. Toppfart 205 km/h. Bränsleförbrukning vid blandad körning är 7,1 l/100 km. I utlandet och i vissa tester figurerar bilen med en motor utan turbo på 109 hk. Standardutrustningen inkluderar 16 tums aluminiumfälgar och delläderklädsel.

Tillverkare: Mitsubishi