Sök
Audi S4 Cab

Audi S4 Cab

Himlen runt hörnet

2004-07-15

Audi S4 Cab bjuder på mycket motorstyrka och möjligheten att verkligen känna vinden i håret.
Testkälla Kommentar
Teknikens Värld "Snabb och stark"
Car "More than just the roof has gone missing"
Auto Zeitung "Bleibt stets gutmütig"

Vad tycker testarna?

Testarna är fullt medvetna om kraften från motorn under huven och en påpekar att det krävs lite träning för att färden inte ska bli ryckig. En testare klagar på understyrning och anser överlag att Audi S4 Cab är ett onödigt tillskott på marknaden, medan en annan anser bilen vara av yppersta klass. En tredje kommenterar att det som smakar, också kostar ganska mycket i fallet S4 Cab.

Teknikens Värld

"Snabb och stark"

Audi-S4-Cab_bak
Teknikens Värld frågar sig vad det är för vits att ha mer än 300 V8-hästkrafter i en fyrsitsig cabriolet? Svaren blir tre: "kraften, ljudet och (sist men inte minst) att få grannen att bryta ihop". Testaren hittar allt detta hos Audi S4 Cab, en bil som ser både kompakt och tung ut och där skillnaderna mot vanliga A4 Cab mestadels hittas under huven. I testet jämförs S4 Cab med Mercedes CLK. Inredningen hos Audi är av hög kvalitet, men ser dyster ut i jämförelse med CLK. Testaren uppskattar att Audi inte spökats ut med spoilers, skärmbreddare eller vingar. Väghållningen är utmärkt, alla ojämnheter sväljs utan problem, men man får lära sig att modulera gaspedal och koppling med tåtoppskänsla. Motorn är nämligen så stark att färden annars lätt blir lite ryckig. Vilken av de två som faller i smaken är lite beroende på vad man vill ha bilen till. Audi S4 Cab är en bil för den som ofta vill köra fort, framför allt på mindre vägar.

Källa: Teknikens Värld nr 12 2004
Car juni 2004
Auto Zeitung nr 9 2004

Car

"More than just the roof has gone missing"

Audi-S4-Cab_ratt
Car är inte så förtjusta i Audi S4 Cab och skriver att den egentligen inte behövs. Enligt testaren levererar A4 3.0 Quattro Cab all prestanda en sådan bil behöver och den är både bättre balanserad och billigare att köpa. Motorstyrkan är fantastisk hos S4, men tyvärr är understyrningen markant och styrningen mindre precis än hos vanliga S4. På landsvägar är köregenskaperna sådär, vilket kräver korrektion av föraren. Fördelar är bilens design, att motorn verkligen vet att fördela råstyrkan och att den inuti andas lika mycket kvalitet som alla Audi. Men får testaren välja blir rekommendationen ändå den billigare Audi A4 Cab 3.0 V6.

Auto Zeitung

"Bleibt stets gutmütig"

Auto Zeitung ställer Audi S4 Cab i ett jämförande test mot BMW M3 Cab. Båda är kraftfulla cabrioleter med anseende. Audi upplevs inte som en renrasig sportmaskin till skillnad från BMW, men testaren anser den vara en frisk fläkt med både extrem motorkapacitet och väghållning av högsta klass. Audi S4 är helt klart en bil för långfärder, men samtidigt ska man vara medveten om att all komfort och lyx kostar. I jämförelsen av de båda segrar Audi mot BMW med 3294 mot 3156 poäng av 5000.

Cirkapris: 597000 kronor

Produktfakta: Audi S4 Cab är en fyrsitsig cabriolet med en 8-cyl V-motor på 4163 kubikcentimeter som ger 322 hk vid 7000 r/min och maximalt vridmoment 410 Nm vid 3500 r/min. 0-100 km/h går på 5,9 s och toppfarten är begränsad till 250 km/h. Motorn sitter fram och kraftöverföringen sker via en 6-växlad manuell låda med fyrhjulsdrift. Antisladdsystem finns. Extrautrustning är bland annat 3D-optik och DVD-navigation. Vändcirkel 11,5 m. Bromsarna är låsningsfria med ventilerade skivor fram och bak. Tjänstevikten är 1950 kg och tillåten maxlast 260 kg. Bränsletanken rymmer 66 liter och bensinförbrukningen är ca 1,38 liter blandad körning. Mått 458x178x138 cm. Bränsletanken rymmer 66 liter.