Sök
Audi A5 Cab

Audi A5 Cab

Het cab gör dig sval

2009-04-16

Audi A5 Cab slår konkurrenterna på fingrarna i bagageutrymme och finessglädje. Men i slutändan känns bilen ändå lite opersonlig, trots klassiskt tygtak och fina motorer.
Testkälla Kommentar
Vi Bilägare "Snygg, riktigt snygg"
Autcar "Deep-chested exhaust puffs"
Auto Motor & Sport "Cab-klassens bror duktig"

Vad tycker testarna?

Audi A5 Cab betecknas som snudd på teknisk perfektion, snygg att se på och med mer bagageutrymme än konkurrenterna. Motorn morrar fint, det går undan och kurvhållningen är fenomenal. Tygtaket går att fälla upp i upp till 50 km/tim och det tar bara 17 sekunder. A5 Cab finns med tre olika motorer och S5 har en ny V6-motor på 333 hk. Trots alla förtjänster tycker testarna att bilen lämnar en oberörd och att det saknas något personligt drag i all perfektion.

Vi Bilägare

"Snygg, riktigt snygg"

Audi A5 Cab 2Audi A5 Cab är idel tekniska finesser och vackra designlösningar, skriver Vi Bilägare. Bilen puttrar på friskt med sköna avgaspuffar mellan växlingarna på den sjustegade dubbelkopplingslådan. Annars är det just bristen på karaktär som uppmärksammas. A5 Cab har så mycket att komma med, snygg tygsufflett, ett bagageutrymme på 380 liter (320 med taket nedfällt), ”halsduk” mellan nackskydd och ryggstöd och fina motorer. Ändå tycker Vi Bilägare att A5 Cab känns som vilken A4 som helst, om än skönare för ögat.

Källa: Vi Bilägare (SE) nr 5 2009

Autcar

"Deep-chested exhaust puffs"

Audi A5 Cab 1Autocar provkör storebror S5 Cabriolet och tycker att man bör välja till sportdifferentialen som skyfflar ut mer kraft till ytterhjulet i kurvorna vilket får bilen att trycka ifrån rejält utan att tulla på väggreppet. Vid lägre hastigheter har S5 den sedvanliga Audikänslan av björn, det är först när man drar på som V6:an visar sin bästa sida. Bilen har relativt gott om utrymme både för passagerare och bagage. S5-modellen saknar nackvärmare men levererar mer upphetsning än vanliga A5 Cab tycker Autocar. Audi S5 Cab är stel i fjädringen och känns inte lika dynamisk som BMW M3 Cab, men med differentialen är det ändå en mer engagerande körupplevelse.

Källa: Autocar (GB) 4 mars 2009

Auto Motor & Sport

"Cab-klassens bror duktig"

Audi A5 Cab 3Audi A5/S5 Cab är en bil för dig som gillar stram design, praktiska funktioner och rufsigt hår, skriver Auto Motor & Sport. Även minstingen levererar körglädje. Vridstyvheten kunde varit stramare, men fjädringen är hård även i komfortposition. Den sjuväxlade S-troniclådan jobbar i ljusets hastighet och med det extra isolerade tygtaket uppfällt är ljudnivån likvärdig med en coupé. Tillval som start/stopp automatik gör att motorn stängs av vid rödljus och hjälper till att hålla nere miljövärdena. Men i slutändan tycker recensenten att man lämnas ganska oberörd, det saknas helt enkelt något som ger känslomässiga avtryck.

Källa: Auto Motor & Sport (SE) nr 6 2009

Cirkapris: 387000 kronor

Produktfakta:

Audi A5 Cabriolet 2,0 Fsi
Typ: Fyrsitsig tvådörrars cabriolet
Motor: 2,0 Tsi bensin, 211 hk och 350 Nm vid 1500 varv
Kraftöverföring: Motor fram, framhjulsdrift, 6-växlad manuell låda
Prestanda: Toppfart 241 km/tim, 0-100 km/tim 6,9 s.
Förbrukning: 0,68 liter/mil blandad, koldioxid 159 g/km
Övriga versioner: 3,2 Fsi, 3,0 Tdi Quattro, S5 4,2 Fsi
Mått: 462x185x138 cm
Tankvolym: 65 liter
Bagagevolym: 380 (320) liter
Utrustning urval: Led-strålkastare, xenonljus, larm

Tillverkare: Audi