Sök
VW Polo Blue motion

VW Polo Blue motion

Snål körglädje

2006-09-12

VW Polo Blue motion satsar på sparsamhet och drar endast 3,9 liter diesel per tio mil. Testarna uppskattar sparsamheten kombinerat med körkänslan. Enda riktiga nackdelen är priset.
Testkälla Kommentar
Auto bild "Snygg och skön att åka i"
Autocar "Economical with no practical compromises"
Auto motor & sport "Unikt snål, utan att vara spartansk"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om nästan allt när det gäller Blue motion. De tycker alla att bilen är bra när det gäller att spara bränsle, speciellt då priserna fortsätter att stiga. Vidare är bilen väl utrustad med design, inredning, utrustning och körglädje trots snålheten. Det är inte den snabbaste bilen i klassen, men den duger till alla normala situationer. Testarnas enda gemensamma klagomål är att den är ganska dyr att köpa.

Auto bild

"Snygg och skön att åka i"

Svenska Auto bild tycker att Blue motion är en bra bil. Flera förändringar på designen sedan föregångaren har inte bara gjort den åtta kilo lättare, dessutom har den blivit riktig snygg på köpet. Den största fördelen med Blue motion är dock att den är så sparsam. Enligt testaren "konkurshotas alla mackar" av den låga förbrukningen. Körglädjen finns dock kvar fast den är sparsam. Bilen klarar ojämna underlag bra och varvtalet blir aldrig jättehögt. Det enda som egentligen talar emot modellen är att den kostar mycket att köpa, men den är ändå värd sitt pris menar Auto bild.

Källa: Auto bild (SE), nr 16 2006

Autocar

"Economical with no practical compromises"

Autocar är mycket imponerade över hur VW har lyckats skapa en bil som är väldigt ekonomisk, men som ändå inte trappar ned på kvaliteten eller körglädjen. Bilens små bränslekrav tilltalar när bränslepriserna bara fortsätter stiga. Modifieringarna gör att Polo Blue motion på flera kvalitetsområden ligger bra till gentemot konkurrenterna. Acceleration och rullmotstånd på hjulen hade kanske kunnat vara lite bättre, men inget på bilen känns slarvigt eller kompromissat. Körglädjen är stor och som helhet är det en mycket bra bil menar Autocar.

Källa: Autocar (GB), 9 aug 2006

Auto motor & sport

"Unikt snål, utan att vara spartansk"

Auto motor & sport tycker att Blue motion är en väldigt bra bil, som kommer i en tid när oljepriserna har stigit en hel del. Modellen är snål och även vid normal körning drar den endast 3,9 liter per mil. Toppfart och acceleration är inte några starka kort, men ändå klart tillräckliga för vardagsbruk. Blue motion behåller trots sparsamheten den påkostade inredning och utrustning som vanliga Polo har. Fem sittplatser och ett bagageutrymme på 270 liter är bra. Körglädjen finns också i bilen, vilket är ett stort plus. Den enda egentliga nackdelen är dess höga pris.

Källa: Auto motor & sport (SE), nr 16 2006

Cirkapris: 165000 kronor

Produktfakta: VW Polo Blue motion är en fyrsitsig småbil med en dieselmotor på 1,4 liter och tre cylindrar. Effekten är 80 hästkrafter vid 4000 r/min och maximalt vridmoment 195 Nm vid 1800 r/min. Man kan välja på tre eller fem dörrar. Bilen har en tjänstevikt från 1084 kg, bagagevolymen är 270 liter och däckdimensionen är 165/70 R14. Många tillbehör finns, bland nödvändiga sådana räknas AC, radio, centrallås och elhissar. ESP och partikelfilter finns dock med från början. Blue Motion gör 0-100 km/h på 12,8 sekunder och har en toppfart på 176 km/h. Bränsleförbrukningen vid blandad körning är 3,9 liter per 100 km.

Tillverkare: Volkswagen