Sök
Skoda Fabia Kombi

Skoda Fabia Kombi

Ekonomi och utrymme

2008-01-25

Den prisade Skoda Fabia finns nu också som kombi. Ännu mer rymlig och praktisk, utan att vara mycket dyrare.
Testkälla Kommentar
Auto Motor & Sport “Större än den ser ut”
Göteborgs-posten “Trollar med utrymmet”
Autocar “Best small estate on sale”

Auto Motor & Sport

“Större än den ser ut”

Svenska Auto Motor & Sport gillar att Fabia Kombi både är rymligare än Volvo V50 och billigare än Peugeot 207 sw. På utsidan är den inte mycket större än föregångaren, men desto större inuti. Billig och välutrustad. Med bensinmotor på 1,4 liter och 85 hk är den ingen racer men den räcker till och är snål. Interiören är rimlig men dyster. Radion låter illa, men annars är det mesta okej enligt testaren.

Källa: www.automotorsport.se (SE)

Göteborgs-posten

“Trollar med utrymmet”

Göteborgs-posten tycker att Fabia Kombi vinner i längden trots ett intetsägande utseende. 26 cm extra i längd gör mycket för utrymmet. Däremot är det ont om prylfack i bilen. Den nya bottenplattan är stabil med direkt styrning. Höjdinställning av framstolarna är inte standard och det är något bökigt att fälla baksätets ryggstöd. Ljudisoleringen från hjulhusen är bristfällig, annars är komforten godkänd. Även här anmärks på delvis trist inredning.

Källa: www.gp.se (SE)

Autocar

“Best small estate on sale”

Brittiska Autocar testar Fabia Kombi grundligt, och kommer fram till att det är den bästa lilla kombin på marknaden just nu. Detta trots något trång kupé och halvtråkig design. Baksätet är bökigt att fälla men utrymmena är goda och lastöppningen generös. Dessutom finns smarta finesser i form av hängare, småfack och extra lastgolv. Den matigaste motorn är förstås den stora dieseln men Skoda har snålat in på en sjätte växel som hade sparat varvtal och utsläpp. Bra chassikontroll och stabilitet ger trygg körning. Stolsklädseln ser billig ut men annars är det inte mycket som andas budgetmärke i Fabia Kombi menar Autocar.

Källa: Autocar (GB) 9 jan 2008

Cirkapris: 145000 kronor

Produktfakta: Skoda Fabia Kombi har fem dörrar och plats för fem åkande. Den finns i tre utrustningsnivåer, Ambiente, Sport och Elegance där den senare erbjuder läderratt, cd-stereo, ac, tygmattor och mittarmstöd fram. Bland tillvalen märks parkeringsradar bak, takrails och metalliclack. Mått 424x164x151 cm, tjänstevikt 1230 kg. Cirkapriset avser 1,4 Tdi Ambiente med 1,4 liters trecylindrig turbodiesel på 80 hk och 195 Nm. Övriga motoralternativ är 1,2 och 1,4 liters bensinmotor samt 1,9 liters turbodiesel. 0-100 på 13,7 sekunder, toppfart 173 km/tim. Blandad förbrukning 0,48 liter per mil, co2 127 gram/km. 5-växlad manuell växellåda och framhjulsdrift är standard. Bagaget rymmer 480-1460 liter. Serviceintervall upp till 3000 mil.

Tillverkare: Nokia