Sök
Opel Corsa

Opel Corsa

Liten, pigg och prisvärd

2006-09-20

Opel Corsa erbjuder flera olika motorversioner varav de minsta är såväl pigga som bensinsnåla.
Testkälla Kommentar
Auto Motor und Sport "Unterschiedlich strahlende Rückleuchten"
What Car "A pleasant place to be in"
Autocar "Fun to drive"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att de mindre motorversionerna överraskar positivt, även om de får varvas en del för att komma igång så spinner de bra och känns pigga. Vid omkörningar bör man dock ha fri vägbana och man får arbeta en del med växellådan. Styrningen fungerar bra, även om en testare efterlyser mer feedback i ratten. Invändigt har bilen en mycket väldesignad interiör och såväl passagerare som förare har gott om plats för såväl huvud som ben. Dessutom är bilen billig i såväl inköp som drift, vilket är mycket bra.

Auto Motor und Sport

"Unterschiedlich strahlende Rückleuchten"

Opel Corsa 2007 framsidanAuto Motor und Sport menar att bilen bjuder på rejäla utrymmen, såväl fram som bak har man gott om plats för huvud och ben. Bagageutrymmet är snålt tilltaget med sina 285 liter, men med nedfällt baksäte ökar utrymmet till 1050 liter. Bilen ligger bra på vägen och det är först när man tar kurvor i extremt hög hastighet som en viss understyrning blir tydlig. Interiören har en bra och kvalitetsmässig design. Dessutom är förarplatsen väl utformad med samtliga instrument väl överblickbara. Bilen levereras med flera olika motorversioner, men testaren påpekar att man måste betala extra för partikelfilter om man köper någon av dieselversionerna.

Källa: Auto Motor und Sport (DE) nr 18 2006

What Car

"A pleasant place to be in"

What Car tycker att bensinmotorn på 1,4 liter ibland framstår som ansträngd, skall man genomföra en omkörning bör man ha en helt fri väg och skall man ta sig uppför en backe får man arbeta en hel del med växellådan. I stadskörning framstår bensinmotorn på 1,2 liter som i stort sett lika kompetent som den större, även om den kräver högre varvtal. Styrningen är väl avvägd men ger inte riktigt lika bra feedback som man skulle kunna önska. Interiören är snygg och andas kvalitet. Föraren sitter bra i en position som kan anpassas precis som man vill ha den. Dessutom har man bra överblick över instrumentbrädan. I baksätet får två vuxna personer plats utan större problem.

Källa: What Car (GB) okt 2006

Autocar

"Fun to drive"

Opel Corsa 2007 bakAutocar testar bensinmotorn på 1,2 liter och tycker att den är överraskande kompetent. Bensinförbrukningen är godkänd. Motorn måste varvas ordentligt för att accelerera, men den spinner behagligt och arbetar bra tillsammans med växellådan. Styrningen är mycket bra och dämpningen gör att man inte fäster någon större uppmärksamhet vid ojämnheter i vägbanan. Interiören är snygg och framstår som riktigt kvalitativ. Dessutom påminner den inre designen om något som egentligen borde sitta i en betydligt större bil, vilket är trevligt. Nya Corsa är ett praktiskt alternativ för såväl stads- som landsvägskörning och en bil som är billig i såväl inköp som drift.

Källa: Autocar (GB) nr 30 aug 2006

Cirkapris: 118000 kronor

Produktfakta: Opel Corsa levereras med bensinmotorer på 1,2 respektive 1,4 liter samt dieselmotorn 1,3 CDTI. 1,2 litersmotorn som mestadels förekommer i testerna har en volym på 1229 cm3 och toppfart på 175 km/h. Den maximala effekten är 80 hk (59 kW). Accelerationen 0-100 km/h går på 12,5 s. Bränsleförbrukningen vid blandad körning är 5,8 l/100 km. Växellådan är femväxlad manuell. Tjänstevikten är 1010 kg och den maximalt tillåtna lasten 420 kg. Cirkapriset avser Corsa 1,2.

Tillverkare: Opel