Sök
Nissan Note: värd att notera?

Nissan Note: värd att notera?

Nissan Note: värd att notera?

2006-06-20

Note är en liten och smart bil med imponerande förvaringsmöjligheter för mindre barnfamiljer.

Modell Betyg Pris Kommentar
Nissan Note 1,6 Tekna 17/25 165000 Liten och smart

Sammanfattning

I den snabbt växande kategorin små familjebilar dominerar egenskaper som rymlighet, flexibilitet och ekonomi. En sexig och tuff utstrålning prioriteras däremot inte. Nya Nissan Note är ett typiskt exempel på en smart och praktisk familjebil som helt saknar attityd, däremot en hel del smartness. Till exempel kan baksätet skjutas i längsled och den högbyggda karossen bjuder både på rymd i kupén och gott om bagageutrymme. När det gäller krocksäkerhet finns ännu inget provresultat från Euro NCAP.

Inledning

Snabbfakta Nissan Note
Femdörrars flexibil, mått 408x169x155 cm. Tjänstevikt ca 1100 kg. Bensinmotor på 1,4 eller 1,6 liter, dieselmotor 1,5 liter. 1,6 liters bensinmotor ger 110 hk och maximalt vridmoment 153 Nm vid 4400v/min. Bränsleförbrukningen är 6,6 l/100 km blandad körning. Koldioxidutsläpp 156 g/km med femväxlad låda. Angiven toppfart 183 km/h och 0-100 km/tim på 10,7 sekunder. Bagagevolym 280/1332 liter. Tankvolym 46 liter.

Så gjorde vi
Bilen är provkörd på landsväg och motorväg samt i stadstrafik. Bedömningskriterier är komfort, prestanda, funktioner, design, kvalitet samt prisvärde.

Alla som åker i Note (upp till fem vuxna) sitter bra. Den version vi provkörde (1,6 Tekna) hade delläder, mörktonade rutor bak och smarta små brickbord bakom framstolarna. Andra praktiska funktioner är nyckellöst startsystem och automatisk klimatanläggning. Motorn på 110 hk är inte direkt rolig men gör sitt jobb bra i Note, även med tre passagerare och full last. I motorvägsfart blir motorn lite surrig och man saknar en sjätte växel, samt en farthållare. Men bilen rullar tyst och med gott om plats för lek, vila eller fika i baksätet fungerar Note ganska bra på långresan. I stan uppskattar man den korta karossen och den smidiga vändradien. Nissan Note är knappast en bil för den som vill vara cool, snarare något för den som vill vara smart och ekonomisk.

Vad tycker bilpressen?
Tyska Auto Bild (nr 5 2006) tycker att Nissan Note lämpar sig för yngre och för små familjer. Den är ekonomisk i drift men vill man ha lite teknikprylar stiger priset snabbt. Justering av rattens längd är inte möjlig men både bagageutrymmet och väghållningen håller hög klass. Brittiska What Car (april 2006) menar att småbilar förutom att vara billiga också kan vara praktiska och rymliga. Nissan Note är inget undantag och den står sig väl i en direkt jämförelse med Renault Modus.

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: