Sök
Kia Pro Cee'd 2008

Kia Pro Cee'd 2008

Prisvärd med elegant interiör

2008-04-18

Testarna imponeras av interiören och bilen uppvisar en bra kapacitet på vägen. En prisvärd modell som står sig bra i konkurrensen
Testkälla Betyg Kommentar
Auto motor und sport 87/100 "Auf kurvigen Strecken ist der agile Pro Cee'd in seinem Element"
What car 3/5 "Will lift your heart and calm your wallet"
Autocar 4/5 "Svelte, coupe-like styling"
DN motor - "Bara smådetaljer stör upplevelsen"

Vad tycker testarna?

Testarna är förhållandevis ense om att Pro Cee'ds svaga sida är komforten. Sätenas utformning och rattens placering sänker betyget en aning. Däremot har den en imponerande snygg interiör med en funktionell instrumentbräda, sportiga detaljer, bra stereo och stort utrymme. Är man lång hamnar man för nära ratten för att det skall bli bekvämt. Sätenas position i förhållande till dörrarna gör det dessutom knepigt att nå bältet. Däremot har den ett mycket rimligt pris och styrningen är följsam även om motorn ibland kämpar på grund av bilens vikt. Den visar sin kapacitet i kurvor och står sig bra i konkurrensen.

Auto motor und sport

"Auf kurvigen Strecken ist der agile Pro Cee'd in seinem Element"

Testaren från Auto motor und sport upplever först Kia Pro Cee'd som en slags basversion till ett rimligt pris, men interiören skvallrar om annat. Här finns till exempel en del sportiga detaljer och ett stort bagageutrymme. Till skillnad från sin storebror har den bland annat längre front och lägre markfrigång. Körningen är smidig och den visar sin fulla kapacitet tydligast i kurvtagningen. Den slår inte konkurrerande modeller på alla punkter och det finns en del brister, men den kammar hem ett högt betyg. Komforten är inte Kias starka sida, men tack vare rymlighet och prisvärdhet står den sig bra gentemot sina konkurrenter.

Källa: Auto motor und sport (DE) 13 mars 2008

What car

"Will lift your heart and calm your wallet"

Testaren från What car tycker att Kia har fått ut mycket kraft ur dieselmotorn, men att det just därför är synd att den inte känns mer levande än den gör. Anledningen är att bilen är relativt tung vid jämförelse med liknande modeller. Styrningen går överlag smidigt och motorn är förhållandevis tyst. Dess arbetsbörda skiner dock igenom vid högre hastigheter och det hörs mycket ljud utifrån. Insidan är snygg och fräsch, men rattens position i förhållande till förarsätet är inte idealisk. Är man lång känns det som man sitter för nära ratten. Instrumentbrädan är funktionell, förutom att vissa paneler är svåra att se i dagsljus. Priset är dock rimligt och lägre än många av konkurrenterna.

Källa: What car (GB) maj 2008

Autocar

"Svelte, coupe-like styling"

Autocar tycker att Kia är förvillande lik en Audi A3. Dock är den inte tänkt som en Audi-rival utan snarare som ett alternativ till 3-dörrarsversioner av Ford Focus eller Opel Astra. Turbodieseln är det som direkt gör intryck och utgör en mycket fin detalj tillsammans med bland annat stort förvaringsutrymme. Men det är ingen dans på rosor, styrningen är lite inkonsekvent och ljud utifrån blir ibland påfrestande. I sin helhet en mycket bra 3-dörrarsversion och kompetent bil. Insidan imponerar med gott om plats, sköna säten och en hyfsad stereo. Definitivt den mest tilltalande Kia-modellen hittills.

Källa: Autocar (GB) 30 januari 2008

DN motor

"Bara smådetaljer stör upplevelsen"

DN finner Kia Pro Cee'd både rymlig, lätt att kliva in i och snygg. Interiören känns genomtänkt och med lätta knapptryck ändras både ratt, backspeglar och säten. Pedaler och instrumentbräda är snyggt utformade och lätthanterliga. Tyvärr är sätesdynorna lite korta och det är en konst att hämta säkerhetsbältet bakom axeln. Detta är ett resultat av de breda dörrarna som underlättar när man kliver in i bilen, men när man skall kliva ur vid en trång parkeringsruta blir det krångligt. Motorn fungerar mycket bra och ger en behaglig körupplevelse, det är tryck i maskinen. Man hör tyvärr lite buller från bakluckan och hjulhuset, där hade det behövts ytterligare isolering.

Källa: www.dn.se (SE)

Cirkapris: 197000 kronor

Produktfakta:

Kia Pro Cee'd 2008 är försedd med en 4-cylindrig dieselmotor med partikelfilter och en volym på 2 liter. Maximalt vridmoment är 305 varv/minut vid 1800-2500nm. Motoreffekten anges till 140 hk vid 4000 varv/min. Den har en 6-växlad manuell växellåda och framhjulsdrift. Bränsleförbrukningen vid blandad körning ligger på 0,56 liter/mil. Rymmer 53 liter. Koldioxidutsläppet är 149 gram/km. 0-100 km/h går på 10,1 sekunder och toppfarten är 205 km/h. Bagageutrymmet lastar 340 liter vid uppfällt läge samt 1210 liter med nedfällt baksäte. Måtten är 4250x1790x1450 mm, tjänstevikten 1499 kilo.

Tillverkare: Kia