Sök
Honda Jazz 2008

Honda Jazz 2008

Liten men stor

2008-12-09

Testarna förvånas över att man kan göra så mycket ändringar utan att det egentligen märks på utseendet. Något som däremot märks är det otroliga utrymmet i Honda Jazz, menar testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Car 4/5 "Deserves a youthful audience"
Auto motor und sport 4/5 "Üppige Raumangebot"
What car 3/5 "Many virtues of a bigger car"
Auto bild 4/5 "Vorbildlicher Variabilität"
Vi bilägare "Listig liten lastare"

Vad tycker testarna?

Testarna hittar genast den starkaste sidan hos Jazz; den otroliga rymligheten i den lilla bilen. Motorn jobbar tyst och bilen är smidig att köra. Den imponerar med flexibilitet och smarta förvaringsmöjligheter. Men nya Jazz har en svårdefinierad målgrupp och uppvisar inte samma pondus som konkurrenterna. Den har dock ett rimligt pris och förtjänar en lite yngre publik.

Car

"Deserves a youthful audience"

Car tycker inte att nya Jazz är lika kul att köra som likaledes nya Ford Fiesta. Den är däremot sofistikerad och lätt att hantera. Styrningen är direkt och Jazz uppträder tyst, precist och känns aldrig klumpig. Funktionen i-Shift är inte alltid smidig, men desto mer miljövänlig. Den typiska Jazz-ägaren är i 60-årsåldern och vill ha gott om utrymme, den nya modellen är både längre och bredare men känns inte nyare. Problemet med Honda Jazz är att den fortfarande har en otydlig målgrupp menar Car.

Källa: Car (GB) nov 2008

Auto motor und sport

"Üppige Raumangebot"

Testaren från Auto motor und sport gillar att småbilarna lyckas konkurrera med hjälp av flexibilitet och Honda Jazz är ett bra exempel på det. Tack vare finurliga lösningar och förfiningar av ett bra koncept så kan enorma utrymmen upptäckas på nya Jazz, utan att den för den delen skiljer sig så mycket från föregångaren. Den är lite större på alla fronter, men den största skillnaden är utrymmena. Motorn visar temperament och körglädje i höga hastigheter men är lite segare i andra lägen. Den är dock snål och relativt miljövänlig.

Källa: Auto motor und sport (DE) nr 23 2008

What car

"Many virtues of a bigger car"

What car anser att Jazz är helt okej att köra men inte grym i jämförelse med konkurrensen. Den kör lite sladdrigt och någon större stabilitet infinner sig inte förrän man kommer upp i ganska höga hastigheter. Även om motorn jobbar tyst orsakar vinden tillräckligt med brus. Men den aspekt där Jazz fullkomligt krossar konkurrenterna är gällande rymlighet och praktiska egenskaper. Trots att den är billigast i jämförelsen kommer den sist i ett test med fyra modeller.

Källa: What car (GB) dec 2008

Auto bild

"Vorbildlicher Variabilität"

Auto bild beskriver nya Jazz som sympatisk och praktisk, Honda har slagit an rätt ton hos förarna. Vid en första anblick är den nya modellen väldigt lik föregångaren, förutom att den blivit bredare och längre. Utrymmesmässigt känns den närmast gigantisk, lika luftig som en konsertsal. Flexibiliteten gällande sätena är också imponerande. Auto bild gillar även de stora backspeglarna som ger trygghet i stadstrafik. Det som kunde varit bättre är detaljkänslan i bilen.

Källa: Auto bild (DE) nr 43 2008

Vi bilägare

"Listig liten lastare"

Vi bilägare tycker det är synd att det inte syns mer att detta är en ny Jazz, modellen utmärker sig inte så mycket även om den uppenbarligen är i bättre form än tidigare. Den är flexibel och rymlig med delbart baksäte som kan vikas till ett lastgolv. En extra touch är att man även kan fälla upp baksätets sittdynor som på en biografstol. Det känns som att man mest förfinat detaljerna, men enligt Honda är hela 90 procent nytt. De båda motorvarianterna är snåla, men inte tillräckligt för att Jazz skall klassas som miljöbil. En mjuk och komfortabel upplevelse, med bättre konstruktion än tidigare.

Källa: Vi bilägare (SE) nr 15 2008

Cirkapris: 160000 kronor

Produktfakta: Honda Jazz 2008 är en småbil med mpv-egenskaper. Den har bensinmotor på 1,2 liter och 90 hk eller 1,4 liter och 100 hk, vridmoment max 127 Nm vid 4800 varv per minut. Bränsleförbrukningen blandad körning är cirka 5,5 liter per 100 km. Honda Jazz är framhjulsdriven och har en 5-växlad manuell låda. Vändcirkeln är 9,48 meter. Måtten är 390x169x152 cm och tjänstevikten är 1155 kg.

Tillverkare: Honda