Sök
Fiat 500

Fiat 500

Cool design

2007-09-17

En imponerande minibil som uppvisar körglädje och designdetaljer. Även om bilen är cool att titta på utifrån så är det interiören som imponerar mest på testarna.
Testkälla Kommentar
Auto Motor & Sport "Sportigheten går igen i allt"
Car "Makes you smile"
Autocar "Nice combination of design and charm"
Edmund’s "Should be Europe's next cult car"

Vad tycker testarna?

Testarna enas om att Fiat 500 är en bil med cool design. Speciellt interiören får goda omdömen. Flera nämner också utrymmet i framsätet och att stolarna är sköna. Körglädjen är stor både på landsväg och i stadstrafik. Ett minus är att den elektriska styrningen inte är den bästa och det lilla lastutrymmet är minst sagt begränsat. Ändå uppvisar bilen en sammanhängande stil och kontroll. En testare menar att det är just charmen och designen som kommer få folk att köpa bilen.

Auto Motor & Sport

"Sportigheten går igen i allt"

Auto Motor & Sport säger att Fiat 500 är en liten bil som inte skäms för sitt kompakta format. Den har en framåtlutat look som understryker uppkäftigheten. Testexemplarets 1,4-litersversion är sportig och den sexväxlade lådan är oerhört precis. Chassit överraskar med sitt vuxna beteende. Även fjädrarna är väl avvägda och den nickighet som brukar karaktärisera småbilar märks inte. El-servon är dock inte den känsligaste men bilen har en otrolig körglädje och man sitter bra i förarstolen. Lastutrymmet är begränsat, men baksätet är lätt fällbart och den stora bakluckan gör Fiat 500 flexibel.

Källa: Auto Motor & Sport (SE) nr 15 2007

Car

"Makes you smile"

Car säger att Fiat 500 har den mest magiska insidan alla minibilar. Interiören är minimalistisk och andas 1950-tal, men den saknar inte moderna inslag som mp3-stöd och rattknappar. Kabinen känns också solid. Fiat 500 har inte samma klipp i gaspedalen som Mini och är inte lika rapp i styrningen. Fiats uppträdande är mer vardagligt. Den känns ändå extraordinärt rörlig, solid och stark. Det är roligt att köra fort och sakta, både på motorväg och i stadstrafik. Skön att sitta i och briljant att se på. Kanske inte bättre än Mini, men inte heller sämre avslutar Car.

Källa: Car (GB) augusti 2007

Autocar

"Nice combination of design and charm"

Autocar säger att Fiat 500 påminner mycket om 1950-tals originalet. Det finns många möjligheter att göra bilen individuell, med många olika färger och dekorationer. I likhet med övriga testare tycker Autocar att det är insidan som imponerar mest, hela interiören är väldesignad och instrumenten ser speciellt bra ut. I framsätet har man gott om utrymme och möjligheter att justera sätet. I jämförelse med Mini tycker man även att det finns gott om utrymme i baksätet. Svagheten är den elektriska styrningen som saknar feedback och är seg. Autocar tror att de flesta kommer dras till Fiat 500 för kombinationen av design och charm.

Källa: Autocar (GB), nr 4 juli 2007

Edmund’s

"Should be Europe's next cult car"

Amerikanska Edmund's säger att det är körförmågan som gör Fiat 500 så speciell. Strukturen är anmärkningsvärt stel, vilket ger bilen en vuxen känsla och utmärkt stabilitet i höga hastigheter. Den må vara liten, men den ändå klarar långa distanser med lätthet. Bilen är överlag väldigt underhållande, men den elektriska styrningen saknar känsla även med sportinställning. Trots all visuell charm på utsidan är det insidan som vinner hjärtan. Det är kärlek redan när man öppnar dörren och sätter sig i det mjuka förarsätet. Trots litenheten finns gott om utrymme och möjligheter att justera sittställningen. Testaren tycker också att man sitter bra i baksätet, om än upprätt. Fiat 500 har en modern coolhet och sammanhängande stil.

Källa: http://www.edmunds.com 

Cirkapris: 125000 kronor

Produktfakta: Fiat 500 är en tvådörrars småbil med plats för fyra personer. Den väger 930 kg och tanken rymmer 35 liter. Bagaget rymmer 185 liter. Den finns med tre olika motorer, bensinmotor på 1,2 liter och 69 hk, 1,4 liter och 100 hk samt en turbodiesel på 75 hk. 1,4-litersmotorn är sexväxlad, övriga femväxlade. 1,4-litersmotorn har ett vridmoment på 131 Nm vid 4250 r/min och gör 0-100 på 10,5 sekunder, toppfarten är 182 km/h. Bränsleförbrukning 6,3 liter/100 km. Mått 355x163x148 cm.

Tillverkare: Fiat