Sök
Daewoo Nubira

Daewoo Nubira

Hygglig komfortfaktor

2004-04-14

Daewoo Nubira kommer nog att kunna slå sig in på småbilsmarknaden med sitt låga pris. Trots några småbrister är det en komfortabel transportör i stadstrafik.
Testkälla Kommentar
Top Gear "Resting comfortably"
Auto motor und sport "Attraktiver Preis"
Auto Motor & Sport "Hygglig komfort"

Vad tycker testarna?

Nya Daewoo Nubira är ingen prestigebil men ändå rätt komfortabel som stadsbil med en del godbitar som standardutrustning. Att CD-spelare, regnsensor och AC finns med imponerar på testarna, samtidigt saknar bilen ESP och bromsarna förefaller tröga. Servostyrningen är också trög och dessutom klagas det över högt motorljud på något håll. Men samtliga är överens om att man sitter bekvämt och man framhåller också den tuffa interiören. Nubira kommer säkerligen att attrahera många som söker en acceptabel stadsbil till rimligt pris.

Top Gear

"Resting comfortably"

nubira-framTop Gear anser att Nubira förbättrats en hel del jämfört med föregångaren. Dels har tillverkaren sett till att bilen kommer med massor av extrautrustning som standard, dels betingar den ett konkurrenskraftigt pris. Den verkar vara robust byggd med en snygg interiör av god kvalitet, även om panelen är gjord i fuskträ. Man sitter förvånansvärt bekvämt när man kör, och det finns nog med utrymme bak. Trots att nya Nubira har förbättrats mekaniskt, är testarna lite skeptiska. Man provkör 1,8 liters motorn som verkar pigg men bullrig. Växlarna är exakta men kopplingen i trögaste laget. Bromsarna ger man inte mycket för och styrningen sladdrar. Även om Nubira tekniskt sett inte är en höjdare, så kommer den säkerligen att attrahera de som inte vill gräva för djupt i plånboken, tror testaren.

Källa: Top Gear, augusti 2003
Auto motor und sport, nr 21, 2003
Auto Motor & Sport, nr 24, 2003

Auto motor und sport

"Attraktiver Preis"

Tyska Auto motor und sport ser Nubira som en möjlig konkurrent till Opel Astra och Ford Focus. I den jämförelsen verkar Nubira vara ett attraktivt bilpaket med mycket bra standardutrustning. Det är en snygg bil, utformad av den kända designern Pininfarina. Både in- och utvändigt ser den mycket bra ut, ja faktiskt riktigt läcker menar testaren. Tyvärr saknar den ESP vilket borde vara standard på alla bilar idag. Körningen är heller inte helt riskfri med så sega bromsar som den ändå har. Servostyrningen skapar en nervös körning som inte känns helt okomplicerad. Fjädringen känns däremot fin och smidig. Sammantaget konstaterar Ams att Nubira säkerligen har en chans mot konkurrerande småbilar. Den är rymlig och en acceptabel stadsbil.

Auto Motor & Sport

"Hygglig komfort"

nub-inneSvenskaAuto Motor & Sport tycker att fördelen med Nubira är alla smådetaljer som modellen är packad. AC, CD-spelare, regnsensor och snygg interiör inkluderas i priset. Säkerhetsutrustningen är dock inte fullständig. Det fins inga sidokrockkuddar och passagerarkudden går inte att koppla ur. Helt smärtfritt går inte körningen. Fjädringen är för hård och dämpningen för mjuk. Föraren sitter ändå ganska bekvämt. Passagerare i baksätet sitter däremot lite lågt. Testaren blir förvånad över att ljudet är så pass dämpat när man testkör den större motorn på 1,8 liter, som totalt sett gör ett bra jobb. Som vardagsbil duger Nubiran utmärkt. Den är hyggligt komfortabel och man får mycket för pengarna avslutar testaren.

Cirkapris: 143900 kronor

Produktfakta: Daewoo Nubira är en fyradörrars sedan med två olika motorer: en rak fyrcylindrig 1,6-liters bensinmotor på 109 hk och 150 Nm, samt en 1,8-litersmotor på 122 hk och 165 Nm. Toppfarten anges till 187 respektive 194 km/h och bilen accelererar 0–100 km/tim på 10,7 eller 9,5 sek. Bränsleförbrukningen blandad körning ligger på 7,1 liter per 100 km för den lilla och 7,5 l/100 km för 1,8 liters motorn. Bland säkerhetsutrustningen finns ABS med elektronisk bromskraftsfördelning, krockkuddar fram, fem trepunkts rullbälten och bältessträckare fram. Dessutom är bilen utrustad med AC, elektriska fönsterhissar bak och eluppvärmda backspeglar. Tillval är läderklädsel, cd-växlare för fem skivor och instrumentpanel i fuskträ. Nubira är 4500/1725/1445 mm stor (lxbxh) och bagagevolymen 405 liter VDA. Femväxlad manuell låda. Tjänstevikt 1180 kg. 3 års vägassistans, nybilsgaranti och 6 års rostskyddsgaranti. Cirkapriset gäller Nubira 1,8 SX.

Modell: Daewoo Nubira