Sök

Citroën DS3 ska charma småbilsköparna

2009-09-01

Huka er, Mini Cooper och Fiat 500. Citroën satsar nu stort på valfrihet och anpassning till personlig smak med nya DS3 som hamnar i småbilsklassen. Premiär på Frankfurtsalongen.

Modell Kommentar
Citroën DS3 En sportig framtoning

SammanfattningValet är ditt
 
Nya DS3 från Citroën innebär en utökad satsning på design och valfrihet för medvetna nybilsköpare. Precis som på Mini Cooper ska man kunna bestämma färg och utförande på yttertak och backspeglar, utöver kaross och hjul. DS3 får en sportig framtoning och inuti bilen blir det enligt Citroën en ”cockpit-effekt” med lågt placerade sportstolar och avlånga mätare.Sportig interiör

Ett nytt servicekoncept med gratis lånebil introduceras också med DS3. I likhet med Audi har Citroën också använt sig av LED-ljus i fronten. Tre bensinmotorer mellan 95 och 155 hk är aktuella för DS3 liksom två bekanta dieselmotorer på 90 och 110 hk. Minsta motorn släpper bara ut 99 gram koldioxid per kilometer. Den 395 cm korta bilen rymmer 285 liter bagage och får premiär på Frankfurtsalongen i september. Priserna är ännu inte klara för Sverige.

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: