Sök
VW Passat 2005

VW Passat 2005

Rekommenderad och bra pris

2005-05-13

Samtliga testare rekommenderar nya VW Passat, på grund av att den är välbalanserad och har exakt styrning, samtidigt som den är rymlig och ger passagerarna gott om plats.
Testkälla Kommentar
Auto Motor & Sport “Kanon jämfört med föregångaren”
Autocar “Refinement is outstanding”
Auto Motor und Sport “Gute Qualitätsanmutung”

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är mycket positivt inställda till nya VW Passat. Bilen är stor och rymlig och man sitter bekvämt både fram och bak, samtidigt som bagageutrymmet sväljer det mesta. Testarna menar att bilens styrning imponerar eftersom den är exakt, samtidigt är balansen mycket bra vilket gör att kurvor tas utan problem. I motsats till föregångaren dämpar bilen eventuella ojämnheter i vägen på ett mycket bra sätt, vilket gör att man mer eller mindre glider fram.

Auto Motor & Sport

“Kanon jämfört med föregångaren”

VW-Passat-2005-inside

Auto Motor & Sport konstaterar att nya Passat har tagit ett stort kliv framåt på flera områden jämfört med föregångaren. Exempelvis glider bilen omärkligt över ojämnheter i vägen, och chassit har fått en helt ny spänst. Bilen utstrålar självförtroende såväl utvändigt som invändigt. Föraren sitter bekvämt och det är enkelt att hitta en bra körställning. Instrumentbrädan är snygg och tydlig, men de falska ädelträpanelerna ser billiga ut. Bagageutrymmet är generöst och sväljer det mesta, dessutom bjuder bilen på en hel del smarta förvaringslösningar. Styrningen är skarp och precis. Balansen är mycket bra, krängningarna uteblir och chassit tappar aldrig kontrollen menar testaren.

Källa: Auto Motor & Sport nr 5 2005
Autocar mars 2005
Auto Motor und Sport nr7 2005

Autocar

“Refinement is outstanding”

VW-Passat-2005-back

Autocar testar förutom Passat även Honda Accord, Peugeot 407 och Ford Mondeo. Testvinnare är Passat. Bilen är jämfört med sin föregångare större, och man har gett den bakre hjulaxeln en separat upphängning. Accelerationen på 9,8 sekunder är inte jätteimponerande, men den riviga turbodieseln och den smidiga och direkta växellådan gör att den känns snabbare än så. Väggreppet är utmärkt och föraren har full kontroll. Bilen känns kompetent, även om man saknar det lilla extra i form av körglädje. Invändigt är det gott om plats och även de bakre passagerarna har gott om utrymme.

Auto Motor und Sport

“Gute Qualitätsanmutung”

VW-Passat-2005-front

Auto Motor und Sport menar att föregångaren knappast var en liten bil, men denna modell är ännu större. Invändigt är bilen generöst tilltagen när det gäller utrymme för såväl passagerare som bagage. Föraren har tillgång till en väldesignad instrumentbräda med hög funktionalitet. Bilen är bekväm och har inte bara gott om utrymme utan man sitter skönt trots att underlaget är gropigt. Kurvor tar bilen utan problem och väggreppet är utmärkt. Passat har också ett bra pris vilket gör den mycket attraktiv, avslutar testaren.

Cirkapris: 262000 kronor

Produktfakta: VW Passat 2005 kommer med en lång rad motoralternativ. I testerna förekommer både diesel- och bensinmotorer. Passat 2.0 TDI har en fyrcylindrig turbodiesel på två liter och 140 hk (103 kW) vid 4000 r/min. Maximalt vridmoment är 320 Nm vid 1800-2500 r/min. Accelerationen är 9,8 s 0-100 km/h och toppfarten är 209 km/h. Bränsleförbrukning vid blandad körning är 5,9 l/100 km. Tanken rymmer 70 liter. Bilen väger 1476 kg, bagagevolymen är 565 liter och bilens yttre dimensioner är 476x182x147 cm. Än så länge finns nya Passat bara som fyradörrars sedan, men en kombimodell är på väg.

Modell: VW Passat 2005