Sök
VW Golf Blue Motion

VW Golf Blue Motion

Miljöbil för långköraren

2008-06-03

Blue Motion sparar pengar för långköraren. Ett bra miljöalternativ, tycker testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Auto motor & sport - “Snålvargen”
Vi bilägare - “Äntligen”
Svenska dagbladet - “Ger storbilskänsla”

Vad tycker testarna?

Samtliga testare ser Golf Blue Motion som ett bra miljöalternativ. Det aningen dyra inköpspriset kompenseras av de låga bränslekostnaderna, vilket gör Blue Motion till ett bra val för den som åker mycket bil. Miljötänkandet ger pluspoäng hos samtliga testare. Positivt är även en rymlig kupé, mjuk motor och bra köregenskaper. Kritik får i sin tur den styva fjädringen och dåliga ljudisoleringen, båda drar ner körkomforten en aning. Överlag anses Blue Motion vara ett bra miljöalternativ, framförallt för den som åker många mil varje år och vill spara på bränslekostnaderna. Den som också söker dieseldrift har ett bra val i Volkswagen Golf Blue Motion.

Auto motor & sport

“Snålvargen”

Golf Bluemotions miljötänkande uppskattas av Auto motor & sport. Jämfört med standardmodellen kostar den några tusenlappar extra, men testaren menar att dessa snabbt tjänas in via de låga bränslekostnaderna. Det sänkta chassit och höjda trycket i däcken gör sitt jobb för att dra ner förbrukningen. Det negativa av detta är en styvare fjädring och sämre ljudisolering, vilket skapar en något mindre trevlig körkomfort. Den som kan leva med detta har dock god Volkswagen-klass att se fram emot i övrigt. Att man fyller ut plånboken samtidigt som man sparar på miljön är inte heller det någon nackdel.

Källa: Auto motor & sport (SE) nr 3 2008

Vi bilägare

“Äntligen”

Svenska Vi bilägare imponeras av Golfens miljövariant. Man testar förutom Blue Motion även versionen Multifuel, som är testarens favorit, men också Blue Motion får beröm. Miljöaspekten är en del som får fina omdömen, men testaren gillar även hur tyst och mjukt motorn går. Golfen som modell överlag anses som en av klassens trevligaste. Den har bekväma säten, rymlig kupé och fina köregenskaper. Därtill har den en hög säkerhetsnivå och bra rostskydd. När man lägger till Blue Motions miljöaspekt blir den mycket intressant, lite synd är bara att inköpspriset är så högt. Den anses även något bullrig vid högre hastigheter.

Källa: Vi bilägare (SE) nr 3 2008

Svenska dagbladet

“Ger storbilskänsla”

Svenska Dagbladet är positivt inställda till Blue Motion. Kombinationen av en skön motor och låg bränsleförbrukning gör den trivsam för såväl förare som plånbok. Det krävs dock att man kör mycket för att det ska bli en god affär rent ekonomiskt, då inköpspriset är så pass högt. Bilister som åker mycket varje år kan dock ha pengar att tjäna genom Blue Motion. Överlag anses den trevligare än sin miljökompis Multifuel, framförallt är motorn piggare och öppnar för trevligare körning. Dock får man även baksidan med en stötigare gång på ojämnt underlag. Den som är intresserad av ett dieselalternativ bör titta närmare på Golf Blue Motion.

Källa: www.e24.se (SE)

Cirkapris: 193000 kronor

Produktfakta: Volkswagen Golf Blue Motion är en av modellens två miljövarianter och klassad som miljöbil. En fyrcylindrig turbodiesel på 1,9 liter och 105 hk står för drivkraften, förbrukningen är 4,5 l/100 km och koldioxidutsläppet 119 g/km. 250Nm vid 1900 varv/min. Toppfarten är 190km/h och 0-100 km/h tar 11,3 sek. Antisladd, antispinn, stereo och färddator är standard. Halvautomatisk luftkonditionering, regnsensor och lm-fälgar finns som tillval. Sportchassit mäter 420x176x151 cm. Tjänstevikten är 1420 kg och bagagevolymen 350/1305 liter.

Tillverkare: VW