Sök
Renault Kangoo 2008

Renault Kangoo 2008

För den stora familjen

2008-03-05

Testarna menar att nya Renault Kangoo passar bra för större familjer som är mer intresserade av funktionalitet än design.
Testkälla Kommentar
Vi Bilägare "En av de mest praktiska och prisvärda flexbilarna"
Auto Motor und Sport "Viel Platz für Passagiere"
Teknikens värld "Vinner fler hjärtan än skönhetstävlingar"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker inte att bilen är särskilt snygg vilket är en nackdel. Dock är den oerhört rymlig, såväl passagerare som bagage har gott om utrymme till förfogande. Bilen är såpass stor att den i det närmaste känns som att köra en buss. Bilen ligger bra på vägen och körkänslan är hög. En testare tycker dock att den känns en aning stötig när man kommer upp i högre hastigheter. Säkerhetstänkandet är bra, men man måste betala extra för att få en bra säkerhetsutrustning. Exempelvis finns ESP endast med i det dyraste säkerhetspaketet. Testarna menar att Kangoo passar bra för familjer utan statustänkande.

Vi Bilägare

"En av de mest praktiska och prisvärda flexbilarna"

Vi Bilägare påpekar att bilen är väldigt rymlig vilket gör att det praktiskt taget känns som att köra en buss. Bensinmotorn är tystare men dieselmotorn har en bra kapacitet att erbjuda. Testaren menar dock att det finns en del kvar att göra då det gäller såväl säkerhets- som miljöaspekter. Utseendet är en faktor som inte direkt talar för bilen, men den erbjuder ett utrymme som få konkurrenter kan mäta sig med. Testaren menar att bilen passar bra för stora familjer som inte bryr sig så mycket om status utan mest är ute efter en praktisk bil som erbjuder stor funktionalitet för pengarna.

Källa: Vi Bilägare (SE) nr 1 2008

Auto Motor und Sport

"Viel Platz für Passagiere"

Auto Motor und Sport anser att det som mest talar för bilen är att den är rejält rymlig, såväl passagerare som bagage har gott om utrymme till förfogande. Vid körning är komforten helt ok, även om bilen kan upplevas som något stötig vid högre hastigheter. Bilen ligger bra på vägen och tar kurvor utan problem. Bromsarna är bra och säkerhetstänkandet likaså. Föraren sitter bra med en god överblick. Dock är det en nackdel att man måste betala extra för exempelvis esp. Bränsleförbrukningen är relativt hög, vilket är en nackdel. Testaren tycker att inköpspriset är bra, och även underhållet ur ett kostnadsperspektiv. Garantin är enbart två år vilket ses som en besvikelse.

Källa: Auto Motor und Sport (DE) nr 4 2008

Teknikens värld

"Vinner fler hjärtan än skönhetstävlingar"

Teknikens värld testar en modell med dieselmotorn 1,5 dCi på 105 hk. Testaren tycker att den är relativt bullrig och inte särskilt bränslesnål. Jämfört med föregångaren känns denna modell mer vuxen, men den känns fortfarande mer eller mindre som en buss. Invändigt har man gott om plats och bagageutrymmet är enormt. Inredningen är av hårdplast vilket inte ger någon större kvalitetskänsla. Stolarna har korta sittdynor och är inte särskilt bekväma under längre sträckor. Man har tillgång till fyra olika utrustningsnivåer, men det är endast den dyraste som är intressant eftersom det enbart är då man får tillgång till esp, sidokrockkuddar och sidokrockgardiner. Designmässigt är bilen ingen höjdare men behöver man gott om utrymme på höjden har man hittat rätt.

Källa: Teknikens värld (SE) nr 3 2008

Cirkapris: 160000 kronor

Produktfakta: Renault Kangoo är utrustad med en bensinmotor på 1,6 liter och 105 hk, 148 Nm vid 2750 r/min eller en dieselmotor på 1,5 liter. Den senare är en 4-cylindrig tvärmonterad radmotor med en överliggande kamaxel och två ventiler per cylinder. Kompressionen är 15:6 och borrning/slag 76,0/80,5 mm. Cylindervolymen är 1461 cm3. den maximala effekten är 105 hk (76 kW) vid 4000 r/min, det maximala vridmomentet är 240 Nm vid 2000 r/min. Bilen är framhjulsdriven och utrustad med 6-växlad manuell låda. Vändcirkeln har en diameter på 10,5 meter. Bromsarna utgörs av ventilerade skivbromsar fram och bak. Systemet är låsningsfritt. Fälgarna är 6,5 tum stora och däcken 195/65 R15. Axelavståndet är 260 cm. Bilens yttre dimensioner är 421(l)x183(b)x180(h) cm. Spårvidden är fram/bak 152/153 cm. Tjänstevikten är 1505 kg, maxlasten 477 kg och den maximala släpvikten är 1050 kg. Taklasten är 80 kg. Tanken rymmer 60 liter. Toppfarten är 169 km/h. Accelerationen 0-100 km/h går på 13,2 s. Bränsleförbrukningen vid blandad körning är 0,57 l/mil.

Tillverkare: Renault