Sök
Mercedes C250CDI Blue Efficiency

Mercedes C250CDI Blue Efficiency

Kompetent limousine med låg förbrukning

2008-12-17

C250 CDI erbjuder något så ovanligt som utmärkt prestanda och riktigt bra bränsleförbrukning. Dubbelturbomotorn är stark redan från låga varv och komforten är god.
Testkälla Kommentar
Auto Zeitung "Gute Bremsleistung bei hoher Belastung"
Autocar "Great fuel economy"
Auto Motor und Sport "Gute Platzverhältnisse"
What Car "Worth considering for fast, frugal motoring"

Vad tycker testarna?

Testarna är överlag imponerade av dieselmotorn, den är kraftfull och accelerationen är definitivt godkänd. Det är framför allt är vid låga varvtal som motorn känns kompetent. Något som testarna dessutom framhäver är att förbrukningen är riktigt låg och bränsleekonomin är en av fördelarna med bilen. Samtliga sitter bekvämt och föraren har en väldesignad instrumentbräda till förfogande. Inköpspriset är högt, andrahandsvärdet är samtidigt bra. Det är osäkert när bilen lanseras i Sverige och priset är endast ungefärligt.

Auto Zeitung

"Gute Bremsleistung bei hoher Belastung"

C280 1Auto Zeitung anser att kupén är smakfullt designad. Vid låga varvtal är dieselmotorn kraftfullare än tidigare versioner. Den manuella växellådan är smidig och exakt. Accelerationen är bra med 7,3 sekunder 0-100 km/h, bättre än den större C320 CDI. Testaren menar att den största fördelen är förbrukningssiffrorna, normalvärdet på 0,52 liter/100 km är ett bra resultat. Bilen upplevs som mycket komfortabel vilket tillsammans med motorn utgör en formstark kombination.

Källa: Auto Zeitung (DE) nr 23 2008

Autocar

"Great fuel economy"

Autocar menar att motorn är kraftfull och mycket kompetent. Accelerationen på uppgivna 7,0 sekunder 0-100 km/h känns tilltagen i överkant. Motorn ger inte ifrån sig mer ljud än ett tillfredsställande morrande och vibrationerna ligger på ett minimum. Växellådan är känslig och smidig. Vidare tycker testaren att bränsleekonomin är klart godkänd, bilen har en hel del smarta lösningar som ser till att hålla bränsleförbrukningen låg. En bild väl värd att rekommendera.

Källa: Autocar (GB) nr 22 okt 2008

Auto Motor und Sport

"Gute Platzverhältnisse"

C280 2Auto Motor und Sport tycker att motorn är riktigt kraftfull, bättre än alla tidigare dieselmotorer från Mercedes. Säkerhetsmässigt blir det bra omdömen, bromsarna är direkta och utrustningen bra med bland annat flera airbags. Bilen ligger bra och stadigt på vägen och kurvor tas utan problem. Samtliga passagerare sitter bekvämt och föraren har instrument och reglage inom bekvämt avstånd. Testaren rekommenderar C250 CDI mycket tack vare motorn. Inköpspriset är högt vilket är en nackdel, men å andra sidan är andrahandsvärdet relativt högt.

Källa: Auto Motor und Sport (DE) nr 24 2008

What Car

"Worth considering for fast, frugal motoring"

What Car tycker att såväl ekonomi som prestanda går hand i hand hos Mercedes C250 CDI. Motorn är kraftfull nog och gör vad den skall. Bilen har aerodynamisk design och hanteringen är bra. Redan från 1600 varv/min är accelerationen riktigt kraftfull. Vid lågt varvtal uppstår dock en del vibrationer i kupén, annars är körupplevelsen riktigt behaglig. Testaren menar att bilen har ett bra pris och att den dessutom är riktigt ekonomisk. Väl värd en extra titt för alla som uppskattar kombinationen snabbhet och snålhet.

Källa: What Car (GB) jan 2008

Cirkapris: 365000 kronor

Produktfakta:

Mercedes C250CDI Blue Efficiency

Typ: Fyradörrars personbil med plats för fem

Motor: Fyrcylindrig dieselmotor med dubbelturbo, 204 hk och 500 Nm

Drivning: Bakhjulsdrift, 6-växlad manuell låda

Prestanda: 0-100 7,1 sekunder, toppfart 250 km/tim

Förbrukning: 0,52 liter per mil, Co2 138 gram/km

Mått: 458x177x144 cm

Volym: bagage 475 liter, tank 66 liter

Tillverkare: Mercedes