Sök
Mercedes C-klass kombi

Mercedes C-klass kombi

Smakar det, så kostar det

2007-10-25

Helt nya C-klass kombi bibehåller Merca-konceptet med stora utrymmen och hög komfort. Tyvärr också med en hög prislapp.
Testkälla Betyg Kommentar
Autocar 4/5 “Edge over rivals”
Teknikens Värld “Rätt snygg från sidan”
What Car 4/5 “Estate is top class”
Vi Bilägare “Vässad stjärnkombi”

Autocar

“Edge over rivals”

Brittiska Autocar menar att det är lastkapaciteten, komforten och motorerna som ger C-klass ett försprång i klassen. Tyvärr finns inte fyrhjulsdrift i England, konstaterar testaren besviket men är annars imponerad av trelitersdieseln i 320 cdi. Baksätet bildar inte ett helt plant lastgolv men utrymmet är stort så det räcker. Testaren tycker att Mercedes behärskar konsten att bygga bra kombibilar även om man sparat in här och där på tekniska lösningar. Men det viktigaste finns här och det är en körbar, praktisk bil som fungerar till det mesta.

Källa: Autocar (GB) 19 sept 2007

Teknikens Värld

“Rätt snygg från sidan”

Teknikens Värld tycker att C320 cdi har bra lastutrymme och en härlig motor. Den är dessutom snygg att se på och på det hela taget ”ett gigantiskt steg framåt”. Men priset svider, även om all utrustning man kan behöva finns här. Kombin känns som sedanen att köra, vilket är ett bra omdöme. Den är också sportigare än föregångaren och den sjustegade automatlådan växlar fint.

Källa: Teknikens Värld (SE) nr 21 2007

What Car

“Estate is top class”

Brittiska What Car menar att det finns två typer av kombibilar: de som fokuserar på design och sport, eller fyrkantiga skåp som är rymliga men fula. C-klass kombi är ett skåp med fartränder, mycket rymligare än BMW 3-serie samtidigt som den är lika tilltalande. Den mindre fyrcylindriga 220 cdi är mer ekonomisk och lika smidig som den större motorn i 320 cdi. Komfort och väghållning imponerar, mycket tack vare variabel stötdämpning där man enkelt växlar mellan lägena Sport och Komfort. Oavsett chassisättning är detta en formidabel långfärdsvagn. Bak sitter två personer fint, en tredje får det trångt med fötterna vid kardantunneln. Säkerheten är väl tillgodosedd. Detta är en dyr bil, men man får faktiskt vad man betalar för menar What Car.

Källa: What Car (GB) nov 2007

Vi Bilägare

“Vässad stjärnkombi”

Vi Bilägare tycker att det finns många fördelar med nya C-klass. Lastutrymmet är väldisponerat med dubbelt lastgolv och andra smarta detaljer. Smarta tillval i form av elmanövrerad dragkrok och baklucka finns också. Man tycker att detta är en stort kliv framåt mot föregångaren. Men däckbuller på grov asfalt förekommer och det kan bli rejält dyrt att välja för många trevliga tillbehör. Bra säkerhet, men bara bra köp om du måste ha Mercedes enligt Vi Bilägare.

Källa: Vi Bilägare (SE) nr 14 2007

Cirkapris: 444000 kronor

Produktfakta: Mercedes C-klass kombi har plats för fem passagerare och 485-1500 liter bagage. C320 cdi har en treliters V6 turbodiesel på 224 hk och 510 Nm vid 1600 varv. 7-växlad automatlåda är standard liksom ventilerade bromsskivor runt om. Drivning på bakhjulen med förbrukning på 0,71 liter/mil enligt tillverkaren. Fyrhjulsdrift är tillval till 320 cdi. 0-100 görs på 7,9 sekunder, toppfart 245 km/tim. Co2 188 gram/km. Övriga motorer är dieselversionerna 200 cdi, 220 cdi samt 180 och 200 kompressor, C 230/280/350 med bensinmotor. Mått 460x177x146 cm, tjänstevikt 1750 kg. Tanken rymmer 66 liter.

Tillverkare: Mercedes