Sök
Kia Magentis 2006

Kia Magentis 2006

En sedan bland många

2006-04-19

En rymlig och bekväm bil som har brister i styrningen, men också en hel del bra utrustning och ett konkurrenskraftigt pris.
Testkälla Betyg Kommentar
Teknikens Värld - ”Anonym stor sedanbil”
Auto Bild - ”Mycket utrustning för lite pengar”
Vi Bilägare - ”En riktigt komfortabel glidarbil”
Autocar 2/5 ”Not a bad car”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att bilen har ett bra pris, är bekväm och har en hel del utrustning. Samtidigt är flera testare tveksamma till hur bilen kommer att stå sig i konkurrensen. Testarna är inte överens om bilens ljudnivå, men flera testare tycker att styrningen är okänslig. Inredningen anses vara snygg och riktigt bekväm. Ergonomin är god och det finns gott om plats.

Teknikens Värld

”Anonym stor sedanbil”

Kia Magentis 2006 framifrånTeknikens Värld anser att bilen är bekväm och har rymliga säten. Materialvalen i inredningen ger en känsla av kvalitet. Chassit är dock inte lika lyckat, menar testaren som anser att chassit känns bräckligt och att styrningen saknar känsla. Bilens säkerhet är diskutabel och bilen bullrar en hel del. Bensinförbrukningen vid blandad körning är dock relativt låg. Designen är inte iögonfallande eller speciell utan ganska slätstruken. Bilen är ändå ganska välutrustad med krockkuddar, antisladdsystem med mera. Priset är okej, men samtidigt finns konkurrenter som ligger i samma prisklass och har mer utrustning. Teknikens Värld tror inte att Kia Magentis kommer att bli någon vinnare i Sverige.

Källa: Teknikens Värld (SE), nr 6 2006

Auto Bild

”Mycket utrustning för lite pengar”

Svenska Auto Bild menar att Magentis har ett bra pris som gör att konkurrenterna på marknaden får akta sig. Framför allt upplevs priset lågt med tanke på vilken utrustning som följer med. Däremot känns inredningen billig och sätena alltför mjuka. Ergonomin för föraren är väl genomtänkt. Körningen är bekväm så länge vägen är bra, men vid ojämnheter så känns det direkt i bilen. Styrningen uppfattas som okänslig men motorn är kraftfull. Växellådan är svåranvänd. Inte någon speciell bil men ganska bra och prisvärd.

Källa: Auto Bild (SE), nr 5 2006

Vi Bilägare

”En riktigt komfortabel glidarbil”

Kia Magentis 2006 interiorVi Bilägare tycker att bilen håller högre klass är Kias andra bilar, men att den även är betydligt dyrare. Formgivningen är snygg men testaren tycker det syns att tillverkaren inspirerats från befintliga modeller från andra tillverkare. Kvaliteten i bilens sammansättning är hög och inredningen känns förstklassig. Motorn går tyst och mjukt. Det är bekvämt att åka i bilen. Stolarna är mjuka och bekväma, reglagen i bilen sitter bra och det finns gott om förvaring och bagageutrymme. Bilen känns säker att köra på alla underlag. Det enda som drar ner omdömet är egentligen den manuella växellådan. En positiv överraskning med vettigt pris.

Källa: Vi Bilägare (SE), nr 4 2006

Autocar

”Not a bad car”

Autocar säger att bilen är bra på många sätt, men inte så inspirerande. Testaren ifrågasätter om Kia verkligen kan vinna köpare från sina konkurrenter och om bilen är tillräckligt bra för det. Bilens design är ganska intetsägande och inget man egentligen lägger märke till. Inredningen är bekväm och bilen känns rymlig. Bilen låter lite vid körning men bilen saknar, precis som föregångaren, en känslig styrning. Testaren tycker att Kia ska hålla sig till att tillverka billiga, välutrustade bilar för att kunna stå sig i konkurrensen. Autocar anser alltså inte att Kia Magentis är någon vinnare.

Källa: Autocar (SE), februari 2006

Cirkapris: 193000 kronor

Produktfakta: Kia Magentis är en fyradörrarssedan. Alternativen är 2,0 LX, 2,0 EX och 2,7 V6 Ex Aut, samtliga bensindrivna. Tvålitersmotorn ger 144 hk vid 6000 varv per minut. Maximalt vridmoment är 188,8 Nm vid 4250 varv per minut. 0-100 km/tim går på 10,2 sekunder. Toppfarten är 208 km/timme och bilen har framhjulsdrift med femväxlad manuell låda alternativt fyrstegsautomat. Bränsleförbrukningen uppges till 7,7 liter per 100 km blandad körning. Utsläpp av CO2 uppges till 184 g per kilometer. Bagageutrymmet är 420 liter. Bilens dimensioner är 474x180x148 cm. Tjänstevikten är 1470 kilo och maxlasten 490 kilo. Tanken rymmer 62 liter. Bilen är utrustad med antisladdsystem som standard.

Modell: Kia Magentis