Sök
HP Compaq 8710p

HP Compaq 8710p

Fullgod ersättare

2008-05-09

Letar du efter en bärbar dator som skulle kunna ersätta ditt stationära alternativ? Då kan det vara värt att titta lite extra på HP Compaq 8710p.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc pro 5/6 “As a business-focussed desktop replacement, its one of the best”
Pc world 78/100 “Impressive audio”
Zdnet 7,5/10 “An excellent 17in. display”
What laptop 8/10 “A desktop replacement system that is aimed at the corporate user”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att HP Compaq 8710p är främst avsedd att användas i företagsmiljö. Prestandan är bra även när det gäller grafiken. Ljudkvaliteten och anslutningsmöjligheterna får också goda omdömen. Fördelen med det stora formatet är ett rejält tangentbord och en stor och bra skärm. Nackdelen är givetvis hög vikt och ett format som begränsar portabiliteten. Ett mycket bra alternativ för den som söker en bärbar arbetsstation.

Pc pro

“As a business-focussed desktop replacement, its one of the best”

Pc pro noterar att HP Compaq 8710p är välbyggd men att det inte är något man gärna bär med sig. Fördelen med stort format är god ergonomi. Det finns plats för ett rejält stort tangentbord och en stor skärm. Nackdelen är givetvis hög vikt. Som arbetsstation fungerar den utmärkt. Det finns förvisso konkurrenter i klassen till ett lägre pris men det är absolut värt att titta närmare på denna dator framförallt om du skall använda den på kontoret.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Pc world

“Impressive audio”

Enligt Pc world är HP Compaq 8710p ett alternativ för dem som vill ersätta sin stationära dator med en bärbar variant. Trots att vikten inte är den lägsta så är den ändå enligt testaren lättare än många andra i samma klass. Grafikprestanda och batteritid får goda omdömen. Testaren berömmer även ljudkvaliteten och tycker att datorn är välutrustad när det gäller anslutningar.

Källa: www.pcworld.com (US)

Zdnet

“An excellent 17in. display”

Zdnet tycker att HP Compaq 8710p är en robust dator som förmodligen klarar av en hel del hårda tag. Skärmen håller mycket hög kvalitet och grafikprestandan är riktigt bra. Det stora tangentbordet är nästan för stort om man har mindre händer. Batteritiden som i testet uppmätts till 1 timma och 52 minuter kunde ha varit snäppet bättre. En nackdel med det stora formatet är givetvis begränsad portabilitet, så är det viktigt får man leta vidare. Som ersättare för en stationär dator är HP Compaq 8710p ett bra alternativ.

Källa: www.zdnet.co.uk (GB)

What laptop

“A desktop replacement system that is aimed at the corporate user”

What laptop har jämfört ett par bärbara datorer med 17 tums skärm. I testet ingick förutom HP Compaq 8710p även Asus W2W, Samsung R700, Sony Vaio VGN-AR51J och Toshiba P200. Datorn från HP är främst riktad mot företagare och är robust med hög byggkvalitet. Ergonomin får också beröm. Designen är konservativ och med tanke på att den skall användas till kontorsarbete hade gärna skärmen kunnat vara mer ljusstark. Prestandan är klart godkänd och enligt testaren är detta ett alternativ för dem som vill ersätta sin stationära dator. Testvinnare blir Asus W2W.

Källa: What laptop (GB) april 2008

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta: HP Compaq 8710p är en bärbar dator med bland annat Intel Core 2 Duo processor på 2,2 gigahertz. Den har 2 gigabyte arbetsminne (maximalt 4 gigabyte) och hårddisk på 160 gigabyte. Skärmen är 17 tum stor och har upplösningen 1680x1050 pixlar. Grafikkortet är ett Nvidia Quadro NVS320M. Batteritiden är angiven till maximalt 4 timmar. Det finns dvd-brännare, 6 usb, firewire och hdmi, Måtten är 393x275x33 mm och vikten 3,4 kg.

Tillverkare: HP