Sök
Fujitsu Siemens Lifebook P7230

Fujitsu Siemens Lifebook P7230

Liten på jorden

2007-05-21

En liten och ultralätt bärbar dator som testarna trots vissa brister verkar uppskatta.
Testkälla Betyg Kommentar
Laptop 3,5/5 “Slight enough to tuck into the smallest carry-on”
Pc world 3,5/5 “Very easy to carry around”
Cnet 7,1/10 “The display is crisp and bright”

Vad tycker testarna?

Testarna är nöjda med att Fujitsu Siemens Lifebook P7230 trots sin litenhet har en optisk läsare. Samtliga testare är nöjda med skärmen även om någon tycker att text blir väl litet och en testare anser att betraktningsvinklarna inte är dem bästa. Datorn har låg vikt och är mycket portabel. Ljudkvaliteten är ingen höjdare. Batteritiden är klart godkänt. Prestandan räcker till för de flesta men är inget utöver det vanliga. Tangentbordet är relativt bekvämt med tanke på storleken men musknapparna anser några testare vara i minsta laget.

Laptop

“Slight enough to tuck into the smallest carry-on”

Laptop anser att Fujitsu Siemens Lifebook P7230 har trevlig design och låg vikt. Baksidan av det kompakta formatet är att tangentbordet kan kännas lite hoptryckt. Musknapparna på pekplattan, som också är liten, har vissa brister och en extern mus rekommenderas. Skärmen fungerar bra men testaren anser att text blir väl litet i jämförelse med lite större skärmar. Bilden är klar och skarp bild och storleken är perfekt för dvd-film. Ljudkvaliteten är dock inget att hurra över. Batteriet vid dvd-film klarade tre timmar och en minut, vilket är bra. Vissa funktioner saknas men priset är rimligt.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Pc world

“Very easy to carry around”

Pc world gillar att man fått plats med en optisk läsare i lilla Fujitsu Siemens Lifebook P7230. Batteritiden imponerar genom att räcka i tre timmar vid dvd-film. När det kommer till prestandan förväntade sig testaren mer, nu uppfattas det vara lite långsam. Skärmen är klar och skarp men har begränsade betraktningsvinklar. Datorn är tack vare formatet och låg vikt mycket portabel. Högtalarna är lite för veka för att det skall blir något bra ljud när man till exempel tittar på film. Tangentbordet är bekvämt tack vare att den trots sin litenhet har en del fullstora tangenter.

Källa: www.pcworld.idg.com.au (AU)

Cnet

“The display is crisp and bright”

Enligt Cnet är Fujitsu Siemens Lifebook P7230 en av de minsta bärbara datorerna med inbyggd optisk läsare. Skärmen är riktigt liten men den är klar och skarp. Det enda testaren klagar på är den tjocka kanten som omger skärmen. Tangentbordet och musen är bekväma att använda men musknapparna kunde gärna ha varit större. Datorn är mycket portabel och den kommer med en del finesser för att bland annat spara batteri. Processorn är inte den snabbaste i jämförelse med konkurrenterna. Batteriet räckte två timmar och 33 minuter när man tittade på film.

Källa: www.cnet.com (US)

Cirkapris: 23000 kronor

Produktfakta: Fujitsu Siemens Lifebook P7230 är en bärbar dator med Intel Core Solo ULV processor på 1,2 gigahertz. Skärmen på 10,6 tum är i bredbildsformat och har upplösningen 1280x768 pixlar. Arbetsminnet är 1 gigabyte och hårddisken 80 gigabyte. Den är utrustad med dvd-brännare, inbyggd webbkamera, två usb, kortläsare, bluetooth, firewire och möjlighet finns för umts/hsdpa. Vikt 1,25 kg och mått 273(b)x201(d)x27-30(h) mm.

Tillverkare: Fujitsu Siemens