Sök
Fujitsu Siemens Esprimo U9200

Fujitsu Siemens Esprimo U9200

Gör sitt jobb på resan

2008-01-03

Datorn har sina begränsningar men det är ett prisvärt alternativ för företagaren som reser mycket och inte kräver hög grafikprestanda.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8/10 “Ideal travel companion”
What laptop 7/10 “All test software ran quickly”
Pc för alla 9/10 “Perfekt surfdator”

Vad tycker testarna?

Fujitsu Siemens Esprimo U9200 har bra anslutningsmöjligheter och helt okej prestanda. Att surfa via inbyggt 3g-kort fungerar riktigt bra enligt en testare. Priset är också klart överkomligt med tanke på vad man får. Testarna är inte riktigt överens om batteritid och skärm är bra eller inte eller huruvida välkonstruerad datorn är. Men de är relativt överens om att grafiken inte räcker till för mer avancerade arbeten.

Cnet

“Ideal travel companion”

Cnet testar en version av Fujitsu Siemens Esprimo U9200 med en 2,2 gigahertz processor och 2 gigabyte arbetsminne. Prestandan är med tanke på storleken riktigt bra. Tangentbordet är något ihopträngt och den relativt lilla skärmen har en onödig ram runt om. Till skillnad mot prestandan var inte grafiken någon höjdare. Även batteritiden kunde vara bättre enligt testaren. Men med tanke på fördelarna och priset så är det ett intressant alternativ för dem som är på resande fot.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

What laptop

“All test software ran quickly”

What laptop klagar på batteritiden hos Esprimo U9200. Bildskärmen hanterar reflexer bra och för arbete med text fungerar den utan problem men i övrigt så är bildkvaliteten inte den bästa. Tangentbordet får beröm, vilket även anslutningsmöjligheterna får. Totalt sett anses datorn vara prisvärd med tanke på allt som ingår och att det mesta fungerar riktigt bra. Versionen som testas har en 2 gigahertz processor.

Källa: What laptop (GB) nr 104 2007

Pc för alla

“Perfekt surfdator”

Pc för alla rankar Fujitsu Siemens Esprimo U9200 högst i ett jämförande test. Testaren tittar främst på hur det fungerar att att surfa via det inbyggda 3g-modemet. Övriga datorer i testet är Asus F3E, Lenovo Thinkpad T61 och Toshiba Portege M400. Skärmen och batteritiden hos U9200 är bra men det som imponerar på testaren är hur väl 3g fungerar. Minus för plastigt tangentbord, ljudlig fläkt och långsam grafik. Versionen som testas är utrustad med 2 gigahertz processor och 2 gigabyte arbetsminne.

Källa: Pc för alla (SE) nr 12 2007

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: Fujitsu Siemens Esprimo U9200 kan bland annat fås med Intel Core 2 Duo processor på 2,0 gigahertz, arbetsminne på 2 gigabyte (maximalt 4 gigabyte) och hårddisk på 120 gigabyte. Skärmen är 12,1 tum och har upplösningen 1280x800 pixlar. Grafikkort är Intel GMA X3100. I anslutningsväg finns tre usb, s-video och kortläsare. Dvd-brännare och webbkamera finns. Kan fås med umts/hdspa. Vikten är 1.8 kg och måtten 37(h)x300(b)x223(d) mm.

Tillverkare: Fujitsu Siemens