Sök
Acer Travelmate 6293

Acer Travelmate 6293

Kompakt och kraftfull dator

2009-09-14

Acer Travelmate 6293 är en liten och kompakt dator med en snabb processor och en gedigen batterikapacitet. Den stoltserar även med en inbyggd antenn för 3g-anslutning.
Testkälla Betyg Kommentar
Datormagazin - "Några extra gram – på både gott och ont"
PC World 85/100 "Its battery life is Energizer Bunny amazing"
PC för alla 10/10 "Acer funkar där täckningen är svag"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker inte att datorn är speciellt snygg men anser att den har en stabil och kraftfull konstruktion. Datorn lovordas för sin goda prestanda med en snabb processor, unikt bra batterikapacitet och flera intressanta funktioner. Tangentbordet bedöms som ergonomiskt och detsamma gäller musplattan. Skärmen visar skarpa och ljusa bilder och hårdisken är rymlig. Datorn får dock kritik för att den för tung, att fläktarna för en del oväsen och för att den saknar en FireWire-port. Ett stort plus är att datorn har en förträfflig 3g-mottagning som fungerar speciellt bra vid svag täckning.

Datormagazin

"Några extra gram – på både gott och ont"

Svenska Datormagazin är föga imponerande av datorns design och tycker att den rentav är ful. Den tunga vikten bidrar också till att datorn känns klumpig. Datorns gedigna konstruktion uppväger dock detta, menar testaren. Tangentbordet beskrivs som bra och har många snabbknappar till diverse funktioner. Musplattan gillas för sin användarvänlighet och distinkta knappar. Testaren anser att skärmen fungerar okej men ogillar att den är omringad av plast. Plus får prestandan med ett utmärkt chipset och en snabb processor. Det uppskattas att datorns framsida är fullproppad med funktioner och att högtalarna är nedåtriktade, vilket ger en speciell ljudkänsla. Datormagazin anser också att datorn är billig.

Källa: Datormagazin (SE), http://www.datormagazin.se

PC World

"Its battery life is Energizer Bunny amazing"

PC World anser att daton är välutrustad och prisvärd men alldeles för tung. Rent prestandamässigt så är den mycket kapabel och har en förträfflig batterikapacitet, framhåller testaren. Processorn beskrivs som tillräckligt snabb för att klara av flesta program och prestandan begränsas endast av ett delat grafikminne. Datorn lämpar sig dock inte för spel eftersom grafikkortet saknar stöd för 3D. 12-tumsskärmen beröms för att den är skarp och ganska ljus. Tangentbordet anses vara välstrukturerat och lättanvänt och musplattan brukas också på ett enkelt sätt. Testaren stör sig dock på att fingeravtrycksläsaren är placerad mellan musknapparna, vilket kan ta lite tid att vänja sig vid. Den får klander för att den saknar en FireWire-port och har en äldre PC-kortplats. Plus utdelas för den rymliga hårdisken, bluetooth och WiFi samt en inbyggd webbkamera. Passande för företagsfolket är också att lagringsutrymmet och minnet går att uppgradera, skriver PC World.

Källa: PC World (US), http://www.pcworld.com

PC för alla

"Acer funkar där täckningen är svag"

Svenska tidningen PC för alla ger Acer Travelmate 6293 högsta möjliga betyg. Källan har testat åtta bärbara med inbyggd 3g-anslutning från olika leverantörer och Acers modell blev "Bäst i test". Testaren påpekar att datorn är konstruerad för mobil användning. Testaren gillar att den är liten och kompakt och därmed enkel att transportera. Den har också goda funktioner som skyddar den mot yttre våld. Den får stort beröm för sin kapabla inbyggda utdragbara antenn för 3g-mottagning. Antennen hittar mottagning på ett galant sätt och arbetar extra bra där täckningen inte är den bästa. Den har även ett användarvänligt gränssnitt för 3g-uppkoppling. Datorns prestanda bedöms som bra och batterikapaciteten över medel. Det enda minuset som datorn får är att fläktarna kan vara något högljudda.

Källa: Pc för alla (SE) Nr 1 2009

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta:

Processor: Intel Core 2 duo P8400 2,26 GHz
Bildskärm: 12,1 tum, led, 1 280 x 800 pixel
Arbetsminne (installerat/maximalt): 2 GB
Hårddisk: 320 GB
Grafik: Intel GMA 4500M HD
Anslutningar: 3 usb, lan, modem, vga, audio in/ut
Elförbrukning: 58.8 watt
Övrigt: Wlan, bluetooth, 3g-uppkoppling
Mått: 30,6 x 22,7 x 3,4 cm
Vikt: 1,9 kg
Priset avser Travelmate 6293-842G32Mn

Tillverkare: Acer