Sök
Viking MB 4 RT

Resultat

Viking MB 4 RT

Totalt tio testpiloter runt om i landet fick chansen att utvärdera gräsklipparen i sin rätta miljö. Vi har kunnat följa deras arbete via den gemensamma bloggen och bidragen på Youtube. Alla har gjort ett fint arbete och bidragit till den gemensamma bilden av Viking MB 4 RT. Läs mer hos Stihl Viking.

  • 90 % av 10 testpiloter rekommenderar Viking MB 4 RT
  • Produkt Viking MB 4 RT
  • Tillverkare Stihl
  • Antal testpiloter 10
  • Antal som ansökt 7 752
  • Testperiod Mar - jun 2013

Smartsons testpiloter har utvärderat Svanenmärkta Viking MB 4 RT under sommaren 2013. De har tittat extra på maskinens kapacitet, körkomfort, hållbarhet, användarvänlighet och miljöambitioner. Testpiloterna fick efter testet behålla gräsklipparen.

Testet genomförs av Smartson utan kostnad för testpiloterna. Via Smartson får du testa nya produkter och dela dina genuina upplevelser med andra. Besök oss gärna på smartson.se. Smartson grundades i Stockholm år 2000.

Så tycker testpiloterna om Viking MB 4 RT

Efter provperioden är testpiloterna samstämmiga kring Viking MB 4 RT. Totalt rekommenderar 9 av totalt 10 testpiloter maskinen till en vän efter testet. Den bedöms som snabb, effektiv, lättstartad och användarvänlig. Helhetsbetyget 8,3/10 hade enligt flera blivit högre om handtagen för död-mansgrepp och drivningen varit bättre utformad. För att läsa hela bloggen klicka här.

avatar

Är fruktansvärt imponerad av vikingen pga väldigt låg bränsleförbrukning, väldigt låg ljudnivå samt att den sprider det färdigklippta gräset kanonbra. Lätt att transportera i min bil tack vare att det finns ett handtag i fronten på klipparen som gör det smidigt att lyfta in den.

Joaquim Näsman
avatar

Utmärkt gräsklippare som ligger i samma nivå som Klippo. Fördelen med Viking MB 4 RT är att Vikingen är svanenmärkt och har en stark, hållbar och tyst Kohler motor.

Peter Larsson
avatar

Det vi märker är att vi har fått väldigt fin gräsmatta och en av anledningarna är nog bioklippningen. Det riktigt syns att gräsmattan är grönare och betydligt mer tätväxande vilket ger en skön känsla för små barfotabarn.

Veronica Engberg
avatar

Hjulen på gräsklipparen rör sig lite för fort när man använder drivningen samt att handtagen med död-mans-grepp och drivningen inte riktigt fungerar bra då det finns klämrisk. Annars fungerar den bra och speciellt bra är höj och sänkningen som är fjäderbelastad.

Emil Gustafsson
avatar

En mycket bra maskin som gör sitt jobb med besked. Stark motor, bensinsnål, bra klippbredd, lättstartad och bra kvalitet. Dock hade jag önskat att man kunde reglera hastigheten samt ett skönare handtag när man håller ihop med de två stålvajrarna. Kan rekommendera Vikingen med glädje.

Manoli Blazevski
avatar

På plussidan: Lättstartad, stark, snabb, robust intryck, verkar dra lite bensin. Helhetsintrycket är mkt positivt!
På minussidan: Tung vilket kan vara jobbigt att släpa mellan gräsmattorna, handtaget för drivning är anpassat efter rätt stora händer. I dyraste laget.

Assar Svensson
avatar

Lättstartad maskin som är enkel att använda. Ger bra klippresultat och drar lite bränsle. Nackdelar är att den är lite tung samt att man måste hålla i dödmansgreppet hela tiden när man klipper vilket är lite tröttsamt.

Linnea Öhman
avatar

+ lätthanterlig, klipper bra, lämna inga grässträngar efter sig, lätt att montera ner, lättstartad, fastnar lite gräs under gräsklipparen trots fuktigt gräs.
- tung, svårt att komma till i kanter, priset

Annica Holst
avatar

På det stora hela en väldigt välutvecklad klippare. Väger mycket och känns gedigen, men samtidigt väldigt lättmanövrerad. Inga vibrationer att tala om. Motorn spinner som en katt och drar knappt nåt bränsle alls. Samtidigt kanske inte så världsunik så att den förtjänar toppoängen.

Rikard Friberg
avatar

Den startar vid första försöket, klipper kort och lämnar inte så mycket spår efter sig, den är snabb och smidig och drar inte så mycket bensin. Den stora nackdelen är handtagen.

Susan Pour

Hälsning från Stihl

Viking MB 4 RT
  • Bioklippare utvecklad för att ge ett perfekt klippresultat. Klipper snabbt och effektivt tack vare en stark motor och stor klippbredd. Aluminiumchassi och extra förstärkningar på utsatta ställen ger lång livslängd.
  • Denna bioklippare är dessutom svanenmärkt och uppfyller de allra strängaste kraven för produktion, materialval, utsläpp och buller. Perfekt för gräsytor upp till 2500 kvm.
  • Smarta detaljer som central och enkel höjdjustering. SmartChoke bidrar till en mycket enkel start. Tack vare justerbart handtag och stora hjul får du en bra körkomfort och enkel användning.