Sök
Nokian Hakkapeliitta 8 & Vianor

Resultat

Nokian Hakkapeliitta 8 & Vianor

Dags för nya vinterdäck? Smartson och Vianor lät 10 testpiloter utvärdera nya Nokian Hakkapeliitta 8 under vintern 2013/2014. Efter testet rekommenderar samtliga 10 testförare däcket till en vän. I uppdraget ingick även att bedöma servicenivån hos Vianors verkstäder.

 • 100 % av 10 testpiloter rekommenderar Nokian Hakkapeliitta 8 & Vianor
 • Produkt Nokian Hakkapeliitta 8 & Vianor
 • Tillverkare Vianor
 • Rekommenderat pris 7 092 SEK
 • Antal testpiloter 10
 • Antal som ansökt 6 857
 • Testperiod februari 2014

Testpiloternas uppdrag var att utvärdera däckservice via Vianor och sätta Nokian Hakkapeliitta 8 ordentligt på prov under vinterhalvåret. Däckbyte och hjulinställningar genomfördes hos Vianor.

Detta ingick i testet:

 • 4 st Nokian Hakkapeliitta 8
 • Däckskifte vecka 50 samt däckhotell under 12 månader
 • Hjulinställning och konditionstest av bilen

Testet genomförs av Smartson utan kostnad för testpiloterna. Via Smartson får du testa nya produkter och dela dina genuina upplevelser med andra. Besök oss gärna på smartson.se. Smartson grundades i Stockholm år 2000.

Så tycker testpiloterna om Nokian Hakkapeliitta 8 & Vianor

Efter två månaders test av Vianor och Hakkapeliitta 8 har nu testpiloterna gett sina omdömen. Samtliga 10 testpiloter väljer att rekommendera Nokian Hakkapeliitta 8 till en vän och helhetsbetyget slutade på 9,1 av 10.

De bedömer däcket som mycket bra tack vare sitt grepp på vintervägar med isbeläggningar, stabiliteten och dess låga bullernivå. Bland förbättringspunkterna nämns det höga priset och körkänslan på snöfri asfalt. Testpiloterna var generellt mycket nöjda med Vianors service ute på verkstäderna förutom en testpilot som inte tyckte bemötandet var till sin belåtenhet. Snittbetyget för service och bemötande slutade på 8,1 av 10.

avatar

Styrrespons och riktningsstabilitet av högsta klass. Visar samtidigt prov på god körbarhet och hög förutsägbarhet; inget händer utan förvarning. Hade gett 10 i betyg om inte ett däck vid ett tillfälle tappat luften, samt ett litet frågetecken kring slitaget av gummi i dubbkanterna.

Johan Linderström
avatar

Ett mycket bra vinterdäck som ger suveränt grepp på is, men fungerar även bra på barmark.

Sara Axelsson
avatar

De senaste 15 åren har vi alltid köpt testvinnardäck för vi tror att det är ett bra val den gång man verkligen behöver förlita sig på däckets prestanda. Hakkapeliitta 8 har imponerat under hela testperioden med det mest överraskande i otroligt bra grepp på is.

Gösta Sjödin
avatar

Mycket bra grepp på alla underlag, utmärkt för våra nordiska vintervägar. Smidiga och lättkörda med bra bränsleekonomi och lågt vägbuller. Känns dock lite nervösa på asfalt, får känslan av att fästet kommer att släppa men det gör det inte.

Angelica Jensen
avatar

Om man letar efter dubbdäck i premiumklassen så är det helt klart dessa man skall köpa. Greppet på is och snö är verkligen i topp, även på asfalt så känns däcken otroligt stabila och säkra.

Magnus Thörnqvist

Inlägg från Testpiloternas blogg

(Sida 1 av 0)

Hälsning från Vianor

Vianor är en växande däck- och bilservicekedja med över 1100 anläggningar i 26 länder, varav 100 i Sverige. Vianor ägs av finska däcktillverkaren Nokian Tyres. Många av Vianors verkstäder är fullutrustade bilverkstäder som kan hjälpa dig med allt som rör din bil. Vår målsättning är att göra ditt bilägande så bekvämt och enkelt som möjligt genom att erbjuda en verkstad oavsett servicebehov.
Dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 8 har utvecklats för att fungera perfekt i varierande nordiska förhållanden där bilisterna kör varje dag. De olika innovationerna i det här nya däcket lyfter vinterkörningen till en helt ny epok, där avgörande är säkerhet på vintervägar och mindre vägslitage.
 • Trygghet på vintervägar
 • Överlägset broms- och accelerationsgrepp
 • Miljövänligare mil
Stort tack till alla som engagerat sig under testet av vårt senaste vinterdäck Nokian Hakkapeliitta 8 och utvärderat servicen hos Vianor. Det är din feedback som gör oss bättre. Både gällande produktutveckling och service. Vi ses på vägarna! 
Daniel Nordvall, Marknadschef, Vianor
Daniel Nordvall

Marknadschef, Vianor