Sök
MiSight Kontaktlinser

Resultat

Synsam – MiSight® 1 day Kontaktlinser

I en skolklass har genomsnitt fem barn ett synfel i viss grad. Linstillverkaren CooperVision har tagit fram kontaktlinsen MiSight® 1 day för barn som är skapad för att bromsa närsynthet i tidig ålder. Tillsammans med Synsam har nu utvalda testpilotfamiljer genomgått en synundersökning och, om det passar barnets ögon, använt MiSight® 1 day endagslinser under 10 dagar. Här nedan kan du ta del av deras upplevelser.

  • 63 % av 27 testpiloter rekommenderar CooperVision MiSight® 1 day
  • Produkt CooperVision MiSight® 1 day
  • Tillverkare Synsam
  • Rekommenderat pris 899 SEK
  • Antal testpiloter 27
  • Antal som ansökt 524
  • Testperiod Okt 2021

Målsman är testpilot för barn med närsynthet. Barnet förväntas göra en synundersökning hos Synsam och testa linsen under 10 dagar - förutsatt att optikern anser att linsen passar barnets synfel. Värdet på synundersökning och linser för 10 dagar är 899 kr. Optikern har möjlighet att erbjuda andra produkter som passar barnet bättre, men detta sker då utanför testet och Smartson.

Testet genomförs av Smartson på uppdrag av Synsam och CooperVision utan kostnad för testpiloterna. Uppdraget är att utvärdera produkten och dela upplevelser via Smartson.

Så tycker testpiloterna om CooperVision MiSight® 1 day

Linserna MiSight® 1 day upplevs som mjuka och sköna av några testpiloter, och flera nämner att de är en bra lösning för deras idrottande barn. Att det är en endagslins uppskattas mycket då det är enkelt att slänga dom efter en dags användande. Flera testpiloter ser fram emot att se om linserna kommer bromsa synförändringen. De testpiloter som väljer att inte rekommendera linserna tycker att de är för svåra att sätta i och ta ur, samt att de inte upplevs som sköna i ögat. Flera nämner även att linserna känns alldels för tunna och gör det därför svårt för barnet att själv sätta in linserna.

63 % rekommenderar (17 testpiloter)

avatar
Verkar vara toppen om du kan med linser göra så att du inte blir mer närsynt.
Lisa Holgersson
avatar
Smidiga att använda för unga och bra att man slänger använda direkt på kvällen och tar nya på morgonen.
Jenny Servin
avatar
Min son upplever att de är väldigt mjuka vilket försvårar insättandet. De är tack vare sin mjukhet bekväma att bära. Vi kommer att fortsätta använda dessa. Ett minus är att de inte korrigerar brytningsfel.
Julius Barkar

37 % rekommenderar inte (10 testpiloter)

avatar
För min dotter passade inte linserna då hon tyckte de var för tunna och åkte lätt ur hennes ögon. Hon tyckte även att hon blev torrare i ögonen.
Linda Eklund
avatar
De är tunna och svåra att sätta i själv. Och de är svåra att plocka ut. Men jag hade bra syn under tiden jag testade.
Filippa Dahl
avatar
De passade inte på ögat alls trots att mitt barn är en van linsbärare.
Helena Wennerbäck

Hälsning från Synsam

Att vara närsynt innebär att du ser tydligt på nära håll men suddigt på långt håll. Hos barn brukar närsynthet komma smygande i skolåldern och det växer inte bort. Ett närsynt barn kan behöva starkare glasögonstyrkor i takt med att barnet växer. Takten i vilken synfelet förändras är olika hos alla barn, så regelbundna kontroller av synen är viktiga för att säkerställa att barnet ser tydligt. Starkare glasögon betyder tjockare glas och att barnet kommer vara allt mer beroende av sina glasögon. Även om detta i sig är ett besvär kan det dessutom även öka risken för vissa ögonsjukdomar i framtiden. Studier visar att närsynthet blir vanligare hos barn runt om i världen och det beror dels på den livsstilen vi har idag och på barnets genetiska förutsättningar. Men, det går att bromsa utvecklingen med hjälp av MiSight® 1 day kontaktlinser för barn.

  • Mjuk och barnvänlig endagslins
  • Hindra närsynthet i tidig ålder
  • Kan användas från 8 års ålder
Ida Malmblad, Project Manager, Kids & Young and Ai Eyewear, Synsam
Ida Malmblad

Project Manager, Kids & Young and Ai Eyewear, Synsam