Sök
Svegro ekologiska exotiska örter

Resultat

Svegro Örter

Vill du ha ny inspiration i din matlagning? Nu har matintresserade testpiloter fått testa Svegros ekologiska och exotiska örtnyheter. Nu kan du del av deras inspirerande matbilder och smakupplevelser från köket. #smartson #svegroekologiska

 • Svegro ekologiska exotiska örter Limebasilika 95 % av 80 testpiloter rekommenderar Svegro ekologiska exotiska örter Limebasilika
  Limebasilika
 • Svegro ekologiska exotiska örter Epazote 88 % av 41 testpiloter rekommenderar Svegro ekologiska exotiska örter Epazote
  Epazote
 • Svegro ekologiska exotiska örter Kinesisk Gräslök 80 % av 20 testpiloter rekommenderar Svegro ekologiska exotiska örter Kinesisk Gräslök
  Kinesisk Gräslök
 • Produkt Svegro ekologiska exotiska örter
 • Tillverkare Svegro
 • Antal testpiloter 20
 • Antal som ansökt 6 816
 • Testperiod Mars - maj 2016

Limebasilika

 • Rekommenderat pris 25 SEK
 • Antal testpiloter 80

Epazote

 • Rekommenderat pris 25 SEK
 • Antal testpiloter 41

Kinesisk Gräslök

 • Rekommenderat pris 25 SEK
 • Antal testpiloter 20

Testet genomförs av Smartson utan kostnad för testpiloterna. Uppgiften är att testa produkten och dela sina upplevelser via en gemensam blogg och i sociala kanaler samt att utvärdera produkten.

Så tycker testpiloterna om Limebasilika

En fräsch, frisk och exotisk smak sammanfattar Limebasilikan. Den har en tydlig smak av lime som samtidigt inte tar över basilikasmaken. Tack vare fräschören passar den i de flesta maträtter men testpiloterna gillar den även i efterrätter och smoothies. De få som inte rekommenderade den tyckte limesmaken tog över eller att den var något smaklös.

Svegro Örter image 1 Svegro Örter image 2 Svegro Örter image 3

95 % rekommenderar (76 testpiloter)

avatar

Annorlunda men spännande smak! Gjorde en asiatisk gryta med kokosmjölk, kyckling samt Svegro Limebasilika. Var supergott!

Anna Östlund
avatar

Mycket god smak som passar till såväl sallad som i dessert. Känns lite som en god blandning mellan citronmeliss och basilika. Tror att den kan passa extra bra i asiatisk mat. 

Carolin Busby
avatar

Verkligen supergod, passade jättebra att använda till mina wokar. Enkelt och smakrikt.

Tobias Ekblom

5 % rekommenderar inte (4 testpiloter)

avatar

Jag tyckte inte att den smakade basilika alls när den väl kom i maträtten. Enbart lime, och i så fall rekommenderar jag hellre frukten. 

Amanda Ålund
avatar

Det var spännande att få testa på, men kryddan smakade inte så mycket så jag skulle inte köpa den igen.

Mia Bergfalk
avatar

Gillade inte smaken men är säkert gott om man gillar lime!

Ida Hafstad

Så tycker testpiloterna om Epazote

En spännande och smakrik krydda. Flera beskriver Epazote som frisk tack vare smaken som drar åt mynta och citronhållet. Rätterna har varit varierande med allt från marinerat kött till vegetariska rätter. Flera nämner att den passar speciellt bra i marinader, såser eller grytor. Några tyckte att den saknade smak och inte tillförde särskilt mycket.

Svegro Örter image 1 Svegro Örter image 2 Svegro Örter image 3

88 % rekommenderar (36 testpiloter)

avatar

Det är en otrolig god krydda att ha i mexikanska maträtter. Härlig frisk och kryddig smak som gifter sig bra med chili, vitlök osv. Har använt den i tre olika maträtter. 

Lena Pehrsson
avatar

Spännande och smakrik! Smaken påminde om mynta men med tydliga citrontoner. En härlig kontrast till bl.a. fiskrätter och mexikanska rätter. Definitivt en ört jag kommer att fortsätta att använda. 

Johanna Envall
avatar

Spännande frisk smak på örten. Har provat den till lax i citronsås,vart perfekt!  Även god i tomatsallad. Påminner om en blandning av mynta och basilika. Jättegott i matlagning, men även drinkar!

Ebba Holmberg

12 % rekommenderar inte (5 testpiloter)

avatar

Kryddan smakade väldigt lite och smaken var inte speciellt god heller.

Jaan Selg
avatar

Jag tycker det var smaklös och inte tillförde något.

Ulrika Vestlin
avatar

Läste på "förpackningen" att den ska passa till rätter med expl ägg eller potatis. Därför gjorde jag en omelett. Tycker inte det blev gott med den färska örter som jag hackade och strödde ovanpå. 

Anna Vestman

Så tycker testpiloterna om Kinesisk Gräslök

Inte helt olikt från de andra kryddorna upplevs även denna som frisk av testpiloterna. Den skiljer sig lite i smaken jämfört med vår svenska gräslök med en mild löksmak och liten hint av vitlök. Flera har testat gräslöken i kalla såser vilket gav ett krispigt tuggmotstånd. Ett övervägande positivt resultat med några få som inte tyckte att smaken var något särskilt.

Svegro Örter image 1 Svegro Örter image 2 Svegro Örter image 3

80 % rekommenderar (16 testpiloter)

avatar

Jag gjorde en kall sås av Kinesisk Gräslök och tyckte verkligen att detta var super gott. Fräsch smak och mycket smak. Det gillar jag och kommer definitivt köpa den igen.

Cecilia Pedro Gomes Månsson
avatar

Fräsch frisk smak med härligt krispigt tuggmotstånd. Rekommenderas! 

Reine Gustavsson
avatar

Gräslök med en smak av vitlök smakar gott och tillför något extra till maten.

Claudia Borg

20 % rekommenderar inte (4 testpiloter)

avatar

Inget speciellt tyckte jag.

Mathias Björnsson
avatar

Gillade inte smaken.

Maria Nyström
avatar

Det är en smaklös gräslök.

Christian Björk

Inlägg från Testpiloternas blogg

(generic.page 1 generic.of 0)

Hälsning från Svegro

Svegro Örter

Vi på Svegro är pionjärer inom färska örter i kruka och nu har vi lanserat tre ekologiska och exotiska örtnyheter för alla matintresserade; Lime Basilika, Kinesisk Gräslök och Epazote. Lime Basilika är den traditionella basilikan som nu fått en touch av frisk lime. Passar till kyckling som fisk och vegetariskt samt i asiatiska rätter. Kinesisk gräslök, som har en mild vitlökssmak, kan ersätta vitlök i de flesta rätter som såser, tillbehör och kycklingrätter. Den mexikanska Epazoten används i köken hos några av Sveriges främsta kockar och gör nu premiär på bred front för matnyfikna. Denna ört har smak av mint samt citron och är oumbärlig i bön- och äggrätter, salsor och röror. Förpackningarna betonar örternas kulturarv och ursprung, och precis som övrigt sortiment är de av premiumkvalitet och märkta med KRAV. Vi kommer att följa testet med stort intresse och ser fram emot att ta del av åsikter, läckra receptbilder och inspirationen av er matglädje. 

 • Ekologiskt, närodlat och KRAV-märkt
 • Unika smaker från hela världen
 • Exotiskt kulturarv    
Helena Olin, Marknadschef, Svegro
Helena Olin

Marknadschef, Svegro