Sök
Samsung SUHD TV

Resultat

Samsung SUHD TV

Här kan du ta del av resultatet från 23 engagerade testpiloter runtom i Norden som provat den senaste generationens SUHD TV från Samsung. Via en ansökningsprocess valdes testarna ut med önskemål att de skulle ha ett genuint TV-intresse. Under en period på fyra veckor har testpiloterna fått olika uppdrag för att kunna utvärdera den senaste tekniken inom bildkvalitet och Smart TV. När vi summerar åsikterna är det en nöjd testgrupp som vi säger tack till där 96 % skulle rekommendera Samsung SUHD TV till en vän.

  • 96 % av 23 testpiloter rekommenderar Samsung SUHD TV
  • Produkt Samsung SUHD TV
  • Tillverkare Samsung
  • Antal testpiloter 23
  • Antal som ansökt 12 888
  • Testperiod Juni - juli 2016

Uppdraget som testpilot av Samsung SUHD TV är att testa, tycka till och dela dina upplevelser via Smartsons blogg och sociala medier. Avslutningsvis ska du besvara ett utvärderingsformulär samt ge ditt samlade omdöme om produktupplevelsen. Du kommer att få några mindre uppdrag under testets gång som hjälp för att kunna testa och bedöma TV:ns olika funktioner. Förutom TV:n kommer du även att få testa Samsung Curved Soundbar HW-J7511/XE (rek.pris: 8990 SEK) och nya UHD Blu-ray-spelaren UBD-K8500/XE (rek. pris 4990 SEK). Efter testet får du som deltar möjlighet att köpa produkten till reducerat pris (30% rabatt av rek.cirkapris, erbjudandets totala värde: 1497 SEK – 14 691 SEK beroende på om du bara vill köpa Soundbar eller om du även är intresserad av Blu-ray-spelaren och TVn). 

Så tycker testpiloterna om Samsung SUHD TV

Deltagarna är djupt imponerade av bildkvaliteten (särskilt i 4K) som beskrivs med ord som “fantastisk”, “perfekt” och “briljant skärpa”. Nya smarta fjärrkontrollen ONE Remote får lovord. Den uppskattas för sitt enkla utförande och att den styr både anslutna enheter och alla inbyggda funktioner. Även Smart-Hub är en fullträff där testarna anser att den erbjuder ett genomtänkt och användarvänligt handhavande. Vilket gäller för TVn i stort.

Ljudmässigt levererar SUHD TV, och då särskilt med Curved Soundbar inkopplad. En del testpiloter tycker att ljudet utan Curved Soundbar uppvisar en del brister. Andra förbättringspunkter är utbudet av inbyggda appar som upplevs begränsat samt att priset för denna typ av premium-TV är för högt enligt vissa. Curved-designen får både ris och ros av testpiloterna som överlag är mycket nöjda med sin upplevelse av produkten. Skapa dig gärna en egen uppfattning genom att ta del av slutomdömen och blogginlägg nedan.

Samsung SUHD TV 2016 image 1 Samsung SUHD TV 2016 image 2 Samsung SUHD TV 2016 image 3

96 % rekommenderar (22 testpiloter)

avatar

Bilden är fantastiskt och funktionerna med genvägar till olika appar genomtänkt. Fjärrkontrollen är logiskt när man lärt sig den. Designmässigt så är den tilltalande. Tyvärr gör den böjda skärmen att den blir djupare än en platt TV. Min slutsats är att TVn levererar det den ska och kanske till och med lite mer. Tyvärr är priser idag lite väl högt.

Mikael Sandberg
avatar

Förutsatt att man har kanaler eller filmer i HD så är bilden helt fantastisk! Blue-ray filmer ger starka färger, ordentlig svärta å sån skärpa att man ser varje detalj. Med soundbaren blir det en riktig biokänsla. Tv:n är verkligen genomtänkt. Allt från den lilla smidiga fjärrkontrollen till smart-hubben. Kvalitet rakt igenom. Dock väldigt dyr.

Jenny Thorin
avatar

Denna Samsung TV är så enkel att min pappa kan använda den och så bra att jag förundras över den fina bilden. Smart-hub gör att det jag vill hitta enkelt och snabbt. Den lilla perfekta fjärrkontrollen kan jag styra allt med. 4K bilden är perfekt!

Mattias Norberg

4 % rekommenderar inte (1 testpiloter)

avatar

För 4K just nu, är denna TV det bästa exemplet; Den ser bra ut, erbjuder väldigt bra bildkvalitet och användbara appar. Lokaliserad ljusreglering ger dock en mycket distraherande tittarupplevelse, och den är inte värd priset.

Paul Harrington

Inlägg från Testpiloternas blogg

(Sida 1 av 0)

Hälsning från Samsung

Med nya SUHD TV har vi tagit tv-tittandet till en ny nivå. För en smidigare upplevelse har vi samlat TV:ns alla funktioner och bildkällor på ett och samma ställe – Smart Hub. För en ännu smidigare användarupplevelse styr du nu digitalbox, streamingtjänster, TV-kanaler, bilder, appar, spel och mycket annat med en och samma fjärrkontroll. Tack vare HDR- och Quantum Dot-tekniken får du en mäktig bildkvalitet med mer verklighetstrogna färger, djupare svärta och mer ljusstyrka än tidigare modeller. Vi kommer att följa testet med stort intresse och ser fram emot dina recensioner och åsikter.

De 3 största fördelarna med nya SUHD TV: 

  • Integrerad Smart Hub där du styr din externa digitalbox, streamingtjänster etc. med en och samma fjärrkontroll 
  • Mäktig bildkvalitet och verklighetstrogna färger med HDR- och Quantum Dot-teknik.
  • Ultra HD 4K för mer detaljrikedom

Klas Söderström, Product Manager TV, Samsung
Klas Söderström

Product Manager TV, Samsung