Sök
Purina PRO PLAN OPTINutrition

Resultat

Purina PRO PLAN OPTINutrition

Har du hund och är nyfiken på ett nytt foder? Här kan du se vad hundägare i både Sverige och Norge, och såklart deras fyrbenta vänner, tycker om Purina PRO PLAN OPTINutrition. I testet ingick tre olika varianter: OPTIHealth, OPTIDerma och OPTIAge. Varje testpilot har fått 3 kg foder och därefter gett sin utvärdering.

 • Purina PRO PLAN OPTINutrition OPTIDerma 94 % av 145 testpiloter rekommenderar Purina PRO PLAN OPTINutrition OPTIDerma
  OPTIDerma
 • Purina PRO PLAN OPTINutrition OPTIAge 92 % av 124 testpiloter rekommenderar Purina PRO PLAN OPTINutrition OPTIAge
  OPTIAge
 • Purina PRO PLAN OPTINutrition OPTIHealth 90 % av 271 testpiloter rekommenderar Purina PRO PLAN OPTINutrition OPTIHealth
  OPTIHealth
 • Produkt Purina PRO PLAN OPTINutrition
 • Tillverkare Nestlé Purina
 • Antal testpiloter 271
 • Antal som ansökt 5 206
 • Testperiod Nov - dec 2015

OPTIDerma

 • Rekommenderat pris 255 SEK
 • Antal testpiloter 145

OPTIAge

 • Rekommenderat pris 255 SEK
 • Antal testpiloter 124

OPTIHealth

 • Rekommenderat pris 255 SEK
 • Antal testpiloter 271

Testet genomförs av Smartson utan kostnad för testpiloterna. Uppgiften är att testa produkten och dela sina upplevelser via en gemensam blogg och i sociala kanaler samt utvärdera produkten i slutet av testperioden.  

Så tycker testpiloterna om OPTIDerma

Tassen upp från hundarna som verkar gilla både smak och innehåll. Även hundägarna är nöjda med innehållet och flera ser en positiv skillnad i päls och i hundens välbefinnande. Det är ett fåtal av hundägarna som inte rekommenderar fodret. Främst för att hunden inte vill äta det.

Purina PRO PLAN OPTINutrition image 1 - OPTIDerma Purina PRO PLAN OPTINutrition image 2 - OPTIDerma Purina PRO PLAN OPTINutrition image 3 - OPTIDerma

94 % rekommenderar (137 testpiloter)

avatar

Min hund mår bra av av OptiDerma. Det visar sig i att hon framför allt tycker det är gott och bitarna är lagom små. Avföringen är liten vilket tyder på att innehållet är bra. Pälsen mår bra. Ett extra plus är förpackningen med handtag och återförslutning,

Marie Louise Vesterdal
avatar

Min hund slukar maten och har blivit blank och fin i pälsen. Och eftersom hon börjar bli gammal och lite stel tycker jag även hon blivit piggare och inte lika stel längre.

Susanne Knutmark
avatar

Hunden tycker mycket om fodret, hon mår bra på det och magen har inte reagerat på foderbytet. Bitarna är lagom stora och det är lätthanterligt för husse och matte!

Jessika Ung

6 % rekommenderar inte (8 testpiloter)

avatar

Har försökt ett antal gånger att ge hunden OptiDerma, men enda gången han äter är då man sitter på golvet och matar honom. Fungerar inte alls att lägga upp i matskålen. Förmodligen den mest bortskämda hunden som deltar i testet.

Göran Jonsson
avatar

Ingen av mina två hundar åt det på en vecka.

Pär Häll
avatar

I dagsläget så har vi inte kunna utläsa mer än att det verkar smakligt (kräsen hund). Tiken hade klåda pga av foder som inte verkar vara optimalt (RC) och inledningsvis så slutade hon klia sig men har de senaste dagarna börjat igen. Vi får se hur det går.

Thor-Björn Nordlander

Så tycker testpiloterna om OPTIAge

Majoriteten av hundägarna som valde detta foder är nöjda. Hundarna tar till sig fodret och äter med bra aptit. Maten har även en bra doft och storlek på bitarna. De hundägare som inte rekommenderar har bland annat synpunkter kring pris och innehåll.

Purina PRO PLAN OPTINutrition image 1 - OPTIAge Purina PRO PLAN OPTINutrition image 2 - OPTIAge Purina PRO PLAN OPTINutrition image 3 - OPTIAge

92 % rekommenderar (114 testpiloter)

avatar

Har en ganska kräsen hund som ofta är dålig i magen. Hon har mått bättre och ätit med förtjusning så jag kan varmt rekommendera optiage.

Marina Vallgren
avatar

Min hund slukar maten och har blivit blank och fin i pälsen. Och eftersom hon börjar bli gammal och lite stel tycker jag även hon blivit piggare och inte lika stel längre.

Susanne Knutmark
avatar

Min hund åt den med god aptit och verkar må bra. Min hund är lite kräsen, men förväntningarna var stora på att få mat ur den nya goda påsen.

Hille Mårtensson

8 % rekommenderar inte (10 testpiloter)

avatar

Bra och god mat men finns billigare märken med samma effekter.

Susanna Wedin
avatar

Ingen större skillnad på den maten jag köper annars.

Eje Berf
avatar

Hon tyckte visserligen att det var trevligt med omväxling i smaken på hundkulorna, men började dricka vatten i oroväckande stora mängder när vi började ge henne fodret.

Tina Hedlund

Så tycker testpiloterna om OPTIHealth

Störst andel av testpiloterna valde att hämta ut OPTIHealth till sina hundar. Fodret uppskattas av hundarna som verkar gilla både smak och konsistens. Flera av hundägarna ser positiva effekter av fodret för bland annat päls och mage. Smaken och innehållet passar dock inte alla och detta gör att ett fåtal av hundägarna väljer att inte rekommendera.

Purina PRO PLAN OPTINutrition image 1 - OPTIHealth Purina PRO PLAN OPTINutrition image 2 - OPTIHealth Purina PRO PLAN OPTINutrition image 3 - OPTIHealth

90 % rekommenderar (245 testpiloter)

avatar

Min hund älskar maten och jag har även testat att utfodra som belöning då vi tränar och det fungerar jättebra i detta syfte också. Han är fin i pälsen och har lagom hull. Hittills har han inte lämnat en smula utan slickar skålen ren.

Lovisa Ulfsdotter
avatar

Min hund har känslig mage men visade inga tecken på de med detta foder. Dessutom tyckte han de var väldigt gott :)

Lotta Nyström
avatar

Min annars kräsna tik åt detta foder som om det inte fanns någon morgondag. Hon har inte ätit så här bra sedan hon var valp, och då har vi ändå provat foder som skall tilltala speciellt kräsna hundar. Detta foder kommer vi fortsätta köpa och ge till vår hund.

Sara Haggårds Andersson

10 % rekommenderar inte (26 testpiloter)

avatar

Ingen av mina båda hundar tyckte om produkten, utan har ätit väldigt dåligt under den tid jag har gett dem enbart denna. De har dessutom blivit väldigt hårda i magen av den. Det var med andra ord ett foder som inte passade så bra för mina småhundar.

Gunilla Litzell
avatar

Min hund blev väldigt lös i magen. Kanske blir bättre om man använder det under en längre tid.

Michelle Ekqvist
avatar

Mina hundar uppskattade inte maten.

Angelica Wahlgren

Hälsning från Nestlé Purina

Nu relanserar vi Purina PRO PLAN hundfoder till en ännu bättre nivå! Genom forskning och marknadsundersökningar har vi skapat OPTINutrition. Det är den mest avancerade näringssammansättningen i vår mer än 80-åriga historia av friskfoderproduktion, rekommenderat av både uppfödare och veterinärer. Förenklat innebär det att alla våra produkter innehåller de optimala nivåerna av näringsämnen för maximal prestanda. PRO PLAN hund delas nu även in efter konsumentens beslutsprocess. Vilken storlek av hund har jag? Vilken livsfas är min hund i? Vilken typ av näringsbehov har den? Tillsammas gör vi deras värld fantastisk!

 • OPTINutrition ger de optimala gränsvärdena i din hunds näring
 • Ett foder för varje livsfas och livsstil
 • Purina PRO PLAN säljs enbart i Fackhandeln, Granngården och på Plantagen
Charlotte Uhrback, Group Brand Manager, Nestlé Purina
Charlotte Uhrback

Group Brand Manager, Nestlé Purina