Sök
Planti YogOat

Resultat

Planti YogOat

Har du testat havrebaserad yoghurt? Om inte, så kan du läsa här vad över 1700 testpiloter tyckte om Plantis YogOat, som en yoghurt men gjort på havre och helt vegansk. Våra Planti-testare har provat smakerna naturell eller vanilj. Se nedan hur de toppat sin YogOat. 

 • Planti YogOat Vanilj 80 % av 1155 testpiloter rekommenderar Planti YogOat Vanilj
  Vanilj
 • Planti YogOat Naturell 79 % av 629 testpiloter rekommenderar Planti YogOat Naturell
  Naturell
 • Produkt Planti YogOat
 • Tillverkare Planti
 • Antal testpiloter 629
 • Antal som ansökt 7 560
 • Testperiod Maj 2017

Vanilj

 • Rekommenderat pris 24,90 SEK
 • Antal testpiloter 1 155

Naturell

 • Rekommenderat pris 24,90 SEK
 • Antal testpiloter 629

Testet genomförs av Smartson utan kostnad för testpiloterna. Uppdraget är att testa produkten och dela sina upplevelser via en gemensam testpilotsblogg och i sociala kanaler. Efter testet utvärderas produkten via ett formulär och får en rekommendationsfaktor.

Så tycker testpiloterna om Vanilj

Krämig och lyxig säger Planti-testarna om vaniljsmaken. Flera nämner att de letat efter ett växtbaserat alternativ och har nu hittat det. Denna YogOat passar perfekt med jordgubbar och hallon, vaniljsmaken känns äkta utan att vara för söt. Havresmaken är lite ovan för vissa som tycker att den tar över, några upplever den även för söt och vattnig i konsistensen. Annars är resultat för vaniljen helt klart godkänt.

Planti YogOat image 1 Planti YogOat image 2 Planti YogOat image 3

80 % rekommenderar (929 testpiloter)

avatar

Varför jag  rekommenderar den är för att den smakar fantastiskt :D iallafall göra smoothies på! Helt underbart äta tillsammans.med lite müsli, jordgubbar å hallon! bäst av allt, du får inte ont i magen av den om du har en känslig mage! helt perfekt.

Maria Gard
avatar

Den här produkten var så god. Krämig men ändå lätt. Jag åt den med skivade jordgubbar i och jag kommer aldrig mer sakna traditionell yoghurt gjord på mjölk. Jag som är vegetarian har saknat ett gott alternativ men här var det :)

Carina Johansson
avatar

Sjukt god yoghurt! Provade både med granola och utan något och båda alternativen smakade bra. Mina föräldrar fick också smaka och de skulle köpa det framöver. Mycket bra produkt med mycket god smak!! 10 av 10!

Mattias Persson

20 % rekommenderar inte (226 testpiloter)

avatar

Jag tyckte den var vattnig och smaklös. Men är man allergisk mot vanlig yoggi är det helt klart ett bra alternativ men jag ska nog inte själv köpa den igen.

Anna Göransson
avatar

Produkten kändes blaskig och havresmaken tog överhanden så pass att vaniljsmaken knappt kändes. Har skakat produkten väl innan användning. Åt en liten skål och är inget jag kommer äta mer av.

Cecilia Hjelm
avatar

Just Vanilj-varianten var väldigt söt, för söt. Den smakade som vaniljsås och var väldigt blaskig i konsistensen. Kanske blir bra i en smoothie, men jag åt den istället i en skål med müsli och färska bär - men för det är den för blöt i konsistensen.

Caroline Wijkström

Så tycker testpiloterna om Naturell

Plantis YogOat känns som ett ypperligt alternativ till mjölkbaserade produkter om vi frågar våra testpiloter. Den naturella smaken beskrivs som krämig och len med en mild och fräsch smak. Många har haft den i smoothies eller toppat med frukt och müsli. En bra innehållsförteckning och snäll mot miljön ger den extra plus. De som väljer att inte rekommendera har lite svårt för smaken som känns söt. Summerat är denna variant ändå uppskattad.

Planti YogOat image 1 Planti YogOat image 2 Planti YogOat image 3

79 % rekommenderar (497 testpiloter)

avatar

God smak, liknande konsistens som vanlig yogurt även om inte smaken är densamma. Det gör dock inget att den inte smakar precis som mejerivarianten, tycker det är kul med en ny variant. God utan tillbehör även om jag föredrar att ha i någon typ av osötad musli, nötter eller frukt.

Kristina Åström
avatar

Det bästa naturella alternativet till vanlig fil/yoghurt som finns på marknaden! Smaken är mild och smakar inte konstgjort på samma sätt som liknade produkter jag testat gjort. Krämig konsistens och stort plus för kort innehållsförteckning!

Ellen Eklind
avatar

Jag rekommenderar Planti YogOat naturell först och främst för att den har en god och fräsch smak, men också för att den innehåller bra vitaminer. Produkten kan ätas med gott samvete eftersom att den känns nyttig, samtidigt som företaget tycks värna om konsumenten och likaså miljö och natur.

Felicia Eriksson

21 % rekommenderar inte (132 testpiloter)

avatar

Den saknar syrligheten hos vanlig naturell yoghurt. Nästan lite söt och inte särskilt god smak. Den är dock ok om man blandar med bär eller frukt .Plus är att den är tillverkad av havre.

Katinka Tay
avatar

Konsistensen var det inget fel på, men personligen klarar jag inte riktigt av smaken, och färgen på yoghurten är heller inte så aptitlig. Det funkade om jag blandade med chokladproteinpulver, men annars blev det svårt. Sedan är väl näringsvärdena inte de bästa för en yoghurt heller.

Maria Landhall
avatar

Den har i mitt tycke en tråkig och märkligt söt smak. Smaken blir för dominant oavsett vad man tar i för granola, bär eller liknande. Även konsistensen får rätt lågt betyg, då den inte har samma krämighet som t.ex. sojayoghurt. Den är okej och går absolut att äta, men inte mer än så dessvärre!

Alicia Aregård

Inlägg från Testpiloternas blogg

(Sida 1 av 0)

Hälsning från Planti

Planti YogOat


Hej, vad kul att du är nyfiken på hur gott växtriket kan smaka! Du är inte ensam, allt fler svenskar byter ut sina mejeriprodukter mot växtbaserade alternativ. Vi är kända för vår fantastiskt goda Soygurt och breddar nu utbudet med två nya godingar gjorda på havre, YogOat vanilj och YogOat naturell. Båda berikade med kalcium, B12, folsyra, riboflavin och extra mycket D-vitamin (30% av DRI). Givetvis är de fria från laktos, mjölk och med en låg halt av mättat fett. 

 • Havrebaserade (Mjölk- och laktosfria) 
 • Vitamin- och Kalciumberikade 
 • Lokalt utvecklade i Älvsjö utanför Stockholm 

Ps. Visste du att Planti inte är ett varumärke som alla andra, vi ägs av den ideella Stiftelsen Kavlifonden som har ett enda syfte, att förvalta och dela ut vårt överskott till välgörande ändamål och 2016 delade fonden ut 73 miljoner. Du köper. Du ger. Läs mer på https://kavlifondet.no Ds.

Sofie Zeffer, Brand manager, Planti
Sofie Zeffer

Brand manager, Planti